Treffit Tampereella osa 1/3: Rakastavaisten Rooma!

Kaupallinen yhteistyö: Pilke Lastenhoito

Pitkästä aikaa treffeille!

Saimme harvinaisen mahdollisuuden kahdenkeskisille treffeille kotikonnuillamme Tampereella! Toisen lapsen syntymän jälkeen tämä on tainnut onnistua tasan kerran aiemmin.

Kaiken lisäksi nyt on kyseessä oikein treffisarja!
Wow. Tästähän saattaa singahtaa parisuhde ihan uusiin ulottuvuuksiin!

Ja kaiken tämän meille mahdollistaa Pilke Lastenhoito hoitamalla meidän lapsia sillä välin kun olemme kahden kesken ulkona!

treffit Tampere - Vapriikki

Millainen on hyvä treffisuunnitelma?

Treffit voi olla vaikka kävelylenkki ulkona. Ja tietenkin perinteiset syöminen, leffa tai teatteri toimii myös.

Kun puhutaan lapsiperheen pariskunnan treffeistä, niin lapset asettavat vanhempien ulkona käymiselle jonkinlaiset rajat. Lähinnä käytettävissä oleva aika on yleensä todella rajallinen. Tästä syystä on hyvä suunnitella treffit etukäteen, ja keskittyä vain yhteen tai kahteen asiaan.

Treffit Tampereella – Suunnitelma

Ensimmäisten Tampere-treffien kohteeksi valikoitui yhteisymmärryksessä Vapriikin museokeskus ja Siipiweikkojen uusi ravintola Tampellassa.

1. Vapriikki – Rooma-näyttely

Vapriikissa olemme ennenkin käyneet koko perheen voimin. Se on varsin lapsiystävällinen museo, joten sinne voi kyllä mennä ihan lastenkin kanssa. Tällä kertaa halusimme nauttia uudesta Rooma-aiheisesta Ostia-näyttelystä täydessä rauhassa kaksistaan. Seesteinen museokierros omaan tahtiin. Käsi kädessä kuljeskelua juuri niin rauhassa ja hiljaa kuin haluamme. Ahh.

Roomalla on myös erityinen asema meidän suhteessamme. Olemme matkustaneet ikuisessa kaupungissa kahteen otteeseen, ja olemme saaneet sieltä myös ikuisia muistoja matkaan.

Aiempia matkajuttujamme: Rooman eri sävyt – Pizzaa, jäätelöä ja rantaa

2. Siipiweikot Tampella

Tamperelaisten siipien ystävinä halusimme tutustua uuteen Siipiweikkojen ravintolaan Tampellassa. Eli ravintola valittiin sen sijainnin ja uutuusarvon perusteella.

Toivoimme, että ravintolassa meillä olisi aikaa myös kahdenkeskiselle keskustelulle, ehkä vähän syvällisemmällekin. Toki perjantai-iltana nämä paikat ovat yleensä hieman meluisia. Mutta elättelimme ainakin toiveita.

Miten meni?

treffit Tampere - Vapriikki
Museokeskus Vapriikin Ostia-näyttely on avoinna 10.5.2020 asti.

Ostia-näyttely Vapriikissa –

Vapriikin Ostia-näyttely oli käymisen arvoinen, vaikka mitään ennenkuulumatonta wow-efektiä emme kokeneetkaan. Näyttelyn käveli melko nopeasti läpi, ja aikaa jäi myös infotekstien lueskeluun. Näyttely koostui aidoista esineistä, replica-patsaista ja kevyesti rakennetuista kulisseista.

Parasta näyttelyssä oli juuri se, miksi me sinne menimme, eli Italia- ja Rooma-fiilis! Se oli pieni ajatusmatka Roomaan ja antiikkiin, sekä meidän omiin Italianmatkoihimme. Lisää olisi kaivannut yleiskuvia ja pienoismalleja asumuksista, kylpylöistä, ynnä muista rakennuksista, joita esiteltiin nyt yksittäisten esineiden ja infotekstien kautta.

Vapriikkia voi suositella käyntikohteeksi kaikille, koska sieltä löytyy saman katon alta lukuisa määrä erilaisia museoita, joista jokaiselle löytyy varmasti jotain kiinnostavaa. Ideana siellä ei ole kiertää kaikkia museoita läpi, vaan valita ne näyttelyt jotka itseä sattuu kiinnostamaan. Ja museokortti on tietysti ehdoton juttu, jota hyödynsimme tälläkin kertaa.

treffit tampere vapriikki
Siinähän me, vanha aviopari. Nenut tippuneet matkalla!

Siipiweikot Tampella – Modernin urbaani

Siipiweikkojen uusi rafla oli hieno. Tyyliltään se on modernin urbaani, johon lämmitetty terassi tuo mukavan lämimän hämyisen tunnelman. Ravintolan antimet, eli perinteiset tamperelaiset siivet ja ristikkoperunat, ovat takuuvarmaa siipiweikkojen laatua.

Paljon odotetuissa keskusteluissamme pääsimme tällä kertaa arkiaskareista juuri ja juuri yhden askeleen syvemmälle. Totesimme, että meillä ei ole päivittäistä keskusteluaikaa tarpeeksi, että saisimme edes arkiset käytännön asiat ja kuulumiset puitua läpi säännöllisesti. Huomasimme, että meillä meni treffeilläkin iso osa ajasta aivan arkisten asioiden käsittelyyn, vaikka tavoitteena oli jutella ehkä kerrankin rauhassa jostain vähän syvällisemmästä.

Pääsimme sentään hetkeksi juttelemaan siitä, olemmeko tällä hetkellä tyytyväisiä elämäämme, parisuhteeseemme, työhön jne. Haaveilimme vähän ja mietimme tulevaisuuden tavoitteita.

Kolmen tunnin treffit menivät aivan liian nopeasti. Totesimme muutaman seikan jotka otamme huomioon seuraavalla kerralla. Olkoon nämä sitten vaikka treffivinkkejä lapsiperheelliselle:

  1. Mene vain yhteen paikkaan, älä kahteen. Näin saat hyödynnettyä käytettävissä olevan ajan mahdollisimman tehokkaasti. Rauhallinen ravintola tai kahvila on hyvä valinta.
  2. Minimoi matkoihin käytettävä aika, se on pois varsinaisesta treffiajasta.
  3. Suunnittele etukäteen lista aiheista, joista voitte puhua. Tämä helpottaa syvällisiin aiheisiin pääsyä. Jos teillä ei ole juuri nyt mitään polttavia juttuja pinnalla, erilaisia kysymyslistoja löytyy helposti myös netistä (esimerkki).
treffit tampere - siipiweikot
Siipiweikot Tampella – uusi siipiravintola Tampereella.

Ja kuka se hoitikaan lapsemme?

Saimme lastenhoidon treffiemme ajaksi Pilke Lastenhoidolta.

Pilke on ennestään tuttu jo päiväkodeistaan, ja nyt heiltä löytyy myös lastenhoitopalvelua. Pilke näet osti loppuvuonna 2019 Stella kotipalveluiden lastenhoidon liiketoiminnan. Marraskuun 2019 alusta alkaen Stellasta tuttu lastenhoitopalvelu löytyy siis Pilkkeeltä.

Pilkkeen lastenhoidon kokemuksista kerromme lisää myöhemmin!

// Markus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *