Treffihaaste – rakkaani, lupaan sulle 12 treffit tänä vuonna!

Treffihaaste – lupaan sulle 12 treffit tänä vuonna!

Mietin tuossa jo ennen joulua kuumeisesti toteutuskelpoisia uudenvuodenlupauksia. Joulunalus meni nimittäin täysin penkin alle sairastellessa, enkä saanut hankittua Markukselle itseäni miellyttäviä lahjoja. (Juu ei riitä, et puolisoa miellyttää.)

Perinteisiin itseä koskeviin uudenvuodenlupauksiin minusta ei ole, joten ajattelin lupauksissani keskittyä joko lapsiin tai Markukseen.

treffihaaste
Haha, hyvin ollaan tänäkin vuonna saatu yhteistä aikaa! Synnärillä oltiin melkein vuorokausi ihan vaan kaksin. Tai no 8h.

Eniten viime vuosina on ottanut iskua parisuhteemme ja olen jo pitkään miettinyt jonkinlaista julkista treffailuun liittyvää sisältöä – sitä saattaisi olla motivaatiota kirjoittaa, ja toisaalta, siitä olisi hyötyä ihan myös meille. Yhteisen ajan järjestäminen on aina pienen työn takana, eikä sitä koskaan oikeastaan ole liikaa. Ehkä haaste saisi tarttumaan toimeen?

Uudenvuodenlupaukseni onkin siis treffihaaste. Haaste ainakin minulle, koska minä olen näiden treffien sisällöntuottaja. Mutta myös sinulle, jos haluat lähteä mukaan!

12 teemaa, 12 kuukautta – treffihaaste

Jäin siis Instagramissa antamani lupauksen jälkeen kuumeisesti miettimään treffien sisältöä. Mitä treffihaaste pitäisi sisällään?

Treffien tulee (ainakin osan) olla suhteellisen helposti toteutettavissa, tyyliin: leffa ja mättöä made by me. Mutta mitä enemmän treffejä alkoi miettiä, sitä suuremmaksi alkoivat suunnitelmat kasvaa.

Treffien sisältöä helpottamaan aloin hahmotella treffejä eri teemojen äärelle. Siitä tulikin yllättävän hauskaa ja ajattelin jakaa ne myös teille.

treffihaaste
Minä lupaan sinulle..

Teemoja voi siis käyttää, jos tuntuu siltä, että niistä on hyötyä. Jos ne niistä tulee este treffien järjestämiselle, niin aion vain unohtaa ne. Mikään idea, mikä hankaloittaa jo valmiiksi haasteellista tehtävää, ei ole jalostamisen arvoinen.

Mutta tässä omat teemani, olkaa hyvä!

1.Luonto

Picnik, vaellus, lenkki, geokätköily? Jos et pääse ulos, ja järjestät treffit lasten nukkuessa, niin valitse illan ohjelmaksi luontodokkari ja syö mustikoita ja juo koivunmahlaa. Hyvä tulee!

treffivinkkejä
Vaikka varmasti mieli tekis, niin leikkipuistoon ei meidän treffeillä mennä.

2.Urheilu

Kaikki hienpintaan tuova lasketaan. Olkoon sitten kotisohvalla katsottu puolison lempparimatsi tai yhteinen joogahetki. Ensimmäinen yhteinen paritanssitunti, rusettiluistelu, suppaus, kanoottiajelu, issikkaratsastus? Lainaa kirjastosta 80-luvun kasetti parijumppaan ja hauskaa piisaa (note: kokeiltu!) Kerrostalossa asuville vinkkinä porrastreeni hikipannat päässä käytävässä, sekkarin kanssa, vuorotellen.

3. Ruoka

Teema on niin laaja, että mahdollisuudet ovat tähtitieteelliset. Laita yhdessä ruokaa, laita toisen lemppariruokaa, kokeilkaa uutta reseptiä tai laatikaa itse uusi. Tilaa ruokaa (vaikka 5 x erilaiset alkupalat), menkää ulos syömään (pubirundi tai 3 kahvilaa, jossa kaikissa pulla, kotikaupungin hotelliaamupala..), menkää kokkauskurssille, maistelkaa erilaisia suklaita. Katsokaa Koko Suomi leipoo tuotantokausi (tai 1 jakso..) yhdessä ja valitkaa mätöksi samat tuotteet kun mitä ohjelmassa valmistetaan.

Seuraavan treffihaasteeni sisältö onkin sitten vaan kokonaisuudessaan – RUOKA.

4. Kuvataide

Taidemuotoja on yhtä monta kun päiviä almanakassa, valitse siis se oma. Itse varmaan päädyn taidemuseoon tai tekemään taidetta yhdessä. Hamahelminäpräys, timanttiaskartelu, kasvomaalaus.. You name it.

treffit Roomassa
Treffailtiin kerran viikon verran Roomassa. Taide näytteli siellä suurta osaa päiviemme sisällöstä.

5. Elämys

Olisiko joku juttu, mikä olisi vielä kokematta? Tai joku, mitä ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan? Illan kestävä savityökurssi, sadetanssi, luolaseikkailu?

Mä ajattelin tän vetää ehkä helpoimman kautta, eli johonkin erikoisempaan ravintolaan syömään (ruoka!) tai vaihtoehtoisesti avantoon uimaan, heh. Se kelluntahomma ois kans kiva, tai vaikkapa Intialainen päähieronta! Kaikista näistä selviää kolmessa tunnissa, jos lastenhoito vaan järjestyy.

6. Matka

Matka lähikirjastoon? Matka lähimetsään? Vai vähän suuremmin elkein hotellireissulle? Mietin itse, että voisi järjestää jonkun matkan, jonne lapset varmaan lähtee mukaan. Mut onhan siellä hotellissa sitten aikaa hengailla vaikka sen jälkeen kun lapset nukkuu.

Matka-aiheesta tulee itselle mieleen myös tulevan yhteisen matkan suunnittelu tai siitä haaveilu, matkalehtien plarailu tai jonkun matkadokkarin katsominen. Kaikki sopisi meidän treffeille paremmin kun hyvin.

7. Puolison lemppari

Itselle kivoja treffejähän keksii vaikka kuinka, mutta mikä sitten erityisesti miellyttäisi puolisoa, se onkin jo vaikeampi juttu.

Koska vannotin Markusta, ettei se saa lukea tätä postausta, niin voin sen verran valottaa, että nämä treffit meillä sisältävät todennäköisesti frisbeegolfia, lätkämatsin tai mikroautoilua. Ja sen jälkeen joku hampparimättö tai herkkubuffetti. Kelpaa myös mulle.

8. Yhteinen muisto

Yli kymmeneen yhteiseen vuoteen liittyy jo paljon muistoja. Fiiliksen mukaan mennään. Jos tekee mieli kaivella syvemmälle voisi vaikka lueskella vanhoja viestejä, kattella häihin tai yhteisiin matkoihin liittyviä juttuja, täyttää yhdessä vauvakirjoja tms. Jos pääsee kodin ulkopuolelle, voisi käydä kävelemässä vanhoilla hoodeilla tai syömässä jossain tietyssä ravintolassa.

treffivinkkejä
Ekoille treffeille kimpuksi ehkä too much?

9. Juhla

Tän pistin tähän, kun maailma on täynnä kaikenmaailman juhlapäiviä (1, 2,). Korvapuustipäivänä (4.10) vois vetästä yhdessä korvapuustit (vai tehdä?), jouluna pussailla mistelin alla tai ystävänpäivänä mennä kattomaan ulkoilmaleffaa jenkkityyliin. Halipäivä on 21.1, eli sen ehditte vielä tekin varata ensi viikolla halailulle eri paikoissa!

10. Kahvi

Jokainenhan voi lisäillä oman tai puolison lempparituotteensa tähän kohtaan. Kahviloissa notkuminen on niin suuri osa meidän perheen elämään, että yksille treffeille yritän varmaan löytää jonkun uuden kivan kahvilan jossa vierailla.

treffit
Ei ole hyvän kahvilan voittanutta!

11. Musiikki

Tee lista teidän biiseistä ja kuunnelkaa sitä. Järjestäkää levyraati ja sen voittaja saa nukkua viikonloppuna pitkään. Vie puoliso keikalle, josta se tykkää tai itse tykkäät, tai valitse joku musiikkilaji, joka ei niinkään houkuttele, mut saattaisi vaikka virittää uudelle tasolle. Lainaa kirjastosta soitin, sen soitto-opas ja opetelkaa soittamaan jotain uutta soitinta. Laulakaa yhdessä tuttuja lauluja. Ja tietysti videoitte sen tuleville sukupolville. Ja tägäätte meille videon instagramiin!

12. Italia

Tähän voi tietenkin valita haluamansa maan, tai vaikka värin tai numeron, johon kaikki treffeillä tapahtuva liittyy! Tai koko haaste voisi perustua eri maihin.. 12 kuukautta, 12 maata. Hmm. Tätä ideaa voisi tulevaisuudessa jalostaa!

treffihaaste
Näille treffeille jäätelöä kiitos!

Mä valitsin Italian kokonaiseksi teemaksi, koska Italia on meidän yhteinen juttu. Käytiin siellä jo ennen varsinaista seurustelua yhdessä matkalla, ja sinne on palattu niin ekassa raskaudessa kun esikoisen vauvavuonnakin. Kauniita yhteisiä muistoja!

Lue lisää: Rakastavaisten Rooma – Treffit Tampereella osa 1

Lähde sinäkin mukaan treffihaasteeseen!

Ei muuta kun parisuhde parantumaan ensi vuonna. En usko että ihan kauhean paljon parempia uudenvuodenpäätöksiä voi tehdä, varsinkin jos kuulut ydinlukijakuntaamme, eli perheellisiin.

Ja toisaalta, treffejä voi rakkaudella järjestää myös itselleen! Ai että, siinäpä seuraava haaste itselleni! (Tämä postaus saa vaikuttamaan siltä, että olisin joku haaste-orientoitunut ihminen. Voin kertoa – en ole.)

Ethän sitten missään nimessä jämähdä noihin teemoihin. En itsekään ajatellut. Korkeintaan ammennan niistä inspiraatiota treffitekemisen keksimiseen.

12 treffit, 12 kk
Rovaniemelläkin kaksin! No ei ehkä kuitenkaan.

Meidän perheen tapauksessa treffit tulevat tapahtumaan joko kotona niin että lapset nukkuvat tai sitten niin, että meillä on muutama tunti aikaa yhdessä kodin ulkopuolella. Molemmat vaihtoehdot passaavat oikein hyvin! Tämän haasteen tarkoitus ei suinkaan ole repiä mitään kenenkään selkänahasta, vaan hyvinkin lempeällä kädellä ohjata ottamaan muutamia läsnäolon tunteja puolison kanssa.

Sitä paitsi, usein niillä parhailla treffeillä oheistekeminen unohtuu, ja päädytään vaan keskustelemaan joistain tärkeistä jutuista.

Mutta, tämän suuremmitta puheitta, treffihaaste alkakoon!

Lähdetkö mukaan haasteeseen? Jos, niin kertoile ihmeessä kommentteihin millaisia kivoja juttuja olet keksinyt treffeillesi! Tai tule kertoilemaan meidän instaan!

//M-E

Tiesitkö tämän puolisostasi – Treffit Tampereella osa 2

Kerrankin katsoimme vähän aikaa samaan suuntaan – Treffit Tampereella osa 3

parisuhde
Lähde mukaan haasteesen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *