Tiirinkosken tehdas Hämeenlinnassa – Ehdoton pysähdyspaikka!

Vuosia sitten ajelimme Markuksen kanssa Tampereelta Helsinkiin päin ja vähän ennen Hämeenlinnaa näimme tienvarressa kyltin: ”Tiirinkosken tehdas”. Koska matkailumme on aina enemmän ja vähemmän mielijohteiden varassa, käänsimme auton keulan oitis kohti tehdasta.

Määränpäästä löysimme idyllisen maalaismiljöön lisäksi vanhan navettarakennuksen, joka oli tietenkin juuri sulkemassa oviaan! Ehdin hakea kahvin ja vilkaista sisään sen verran, että paikka jäi vaivaamaan minua – näköjään vuosiksi. En suoraan sanottuna tiedä miksi emme eksyneet paikalle uudemman kerran ennen kuin viime kesänä, vaikka ajammekin säännöllisesti Hämeenlinnaan sukuloimaan.

Tiirinkosken vanha navetta

Ihana kauppa – Tiirinkosken tehdas

Isovanhempamme muuttivat Akaaseen toissa vuonna ja Tiirinkosken tehdas alkoi jälleen kummitella minulle. Viime kesänä saimmekin vihdoin tehtyä retken Tiirinkoskelle.

Oli ihana lämmin kesäpäivä kun saavuimme maalaismiljööseen. Pihalla käyskenteli kissoja ja jostain kuulimme myös hevosten ääniä. Lapset olivat innoissaan uudesta paikasta. Niin myös me vanhemmat.

Lue myös: Nyt on hyvä syy poiketa Lapuan keskustaan joka kesä!

Astuimme sisään vanhaan navettaan, joka oli juuri niin upea kun muistinkin. Rakennus oli remontoitu yrityskäyttöön vanhaa kunnioittaen ja tarjolla oli juuri sellaista silmiähivelevää lifestyle-tavaraa, mitä toivot tällaisesta paikasta löytäväsi: Vaatteita, sisustustekstiilejä, koruja, leluja, kirjoja ja erikoisia ruokatarvikkeita. Ihania sisustusyksityiskohtia ja löytöjä tuliaisiksi!

lasitavaraa Tiiinkosken tehtaalla
Nää kaikki sopis meille!

Sisustustavaraa Tiirinkosken tehtaalla

Ja vielä ihanampi kahvila!

Kaupan yhteydestä löytyi myös kahvila, jossa tarjolla oli erikoiskahveja ja muita juomia, leivonnaisia,  jäätelöitä, salaatteja ja mikä parasta – vohveleita! Nämä herkkuvohvelit olivat siis sellaisia paksuja belgialaisia vohveleita, joissa syömistä riittää pieneen nälkään vaikka parillekin syöjälle. Itse valitsin vohvelin raparperihillolla ja se täytti kyllä kaikki odotukseni.

Lue myös: Tampereen parhaat kahvilat

Vohvelia Tiirinkoskella
Vohvelit on mun ikuisuussuosikki! Mikä sun?

Ruokailun jälkeen lähdimme ulos, koska lapset paloivat jo halusta tutkailla pihapiiriä. Sieltä löytyi oman lapsuuteni hittituote, pikkumopedi, joka sai kuopuksemme huomion loppuajaksi.

Esikoisemme lähti oitis kissojen perään. Löysimme myös hevoset aitauksesta, joiden ihmettelemiseen meni tovi.

Tiirinkosken tehtaan piha
Kuinka monella oli lapsuudessa samanlainen mopedi, käsi ylös!

Tiirinkosken tehtaan sivuilla mainittuun ylämaankarjaan emme tehdasmiljöössä törmänneet. Tämä jäänee odotettavaksi seuraavalle reissullemme!

Lisätiedot ja aukioloajat:

Tiirinkosken tehdas: kotisivu

Facebook – Tiirinkosken tehdas

 

Lue myös: Poikkea Ähtäriin kahville, minä kerron minne!

navetan vintti
Ollappa oma maatila, jolla seikkailla!

 

 

2 vastausta artikkeliin “Tiirinkosken tehdas Hämeenlinnassa – Ehdoton pysähdyspaikka!

  1. Teillä jäi paljon näkemättä, jos kirjoituksessa on kaikki vierailustanne! Lampaat ja lammaskoirat, kanat ja tosiaan ylämaankarjaa on nyt kahdessa aitauksessa aivan parkkipaikan tietämillä. Lisäksi tilan omat lihatuotteet kannattaa huomioida! Kesäterassi ei tainnut vielä olla auki, mutta toki sekin kannattaa mainita. Tälläisilta postauksilta toivon ainakin itse kattavaa infoa, jotta lukijat saavat parhaan hyödyn irti mahdollisesta omasta retkestään paikan päälle!

    1. Hei, kiitos kommentista!
      Postaus kuvasi meidän reissua ja omia havaintojamme!
      Teemme mielellämme myös uuden vierailun sekä kaiken kattavan postauksen, ota vain meihin rohkeasti yhteyttä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *