Ruokaboksi testissä – Helppoa kuin…

Kaupallinen yhteistyö: Ruokaboksi
Sisältää alennuskoodin

Sain ruokaboksin puhelinmyyjältä 15 euron alennustarjouksen ensimmäisen boksin toimitukseen, joten päätimme ostaa sen kokeiluun.

Sattumalta kirjoitinkin vähän aikaa sitten näistä kauppakassi- ja ruokakassipalveluista jutun, jossa vähän haaveilinkin tällaisen täyden palvelun ruokakassin kokeilusta.

No nyt sitten sain kokeilla!

Tämä oli tosiaan täysin sattumaa, ja maksoimme boksin itse.

Jutun lopussa tarjolla Ruokaboksiin 20 euron alennuskoodi.

ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Ruokaboksi kokemuksia: Joku kävi kaupassa mun puolesta!

Ruokaboksin idea

Ruokaboksipalvelussa toimitetaan kerran viikossa kotiin laatikollinen ruoka-aineita sekä reseptit kolmeen tai neljään ruokalajiin.

Bokseja on valittavana kolme erilaista: tavallinen, vege, tai muksuversio. Meille tuli ensimmäisenä muksuboksi.

Muksuboksin kerrotaan sisältävän helppoja ja tavallisia ruokia, jotka ovat yleensä lasten makuun sopivia. Lapsiperheessähän tämä on tuiki tärkeää, että lapsille maistuu sama ruoka kuin aikuisille.

Toimitus

Minulle tilaamisessa hankalin vaihe ja suurin kynnys on toimitusajankohdan valitseminen. Miten voin tietää viikon päähän, olenko varmasti kotona jonain tiettynä aikana?

Ruokaboksi toimitetaan aina vain maanantaisin kello neljän jälkeen, joten toimitus on tehty siltä osin melko helpoksi. Tarkka toimitusaika vaihtelee, ja tarkentuu vasta perjantaina, jolloin kännykkään tulee viestiä suunnitellusta toimitusajankohdasta.

Juuri tällä kertaa meille tietenkin myös sattui eräs force majoure juuri kyseiselle viikonlopulle. Lapsemme syntyi, ja olimme sairaalassa koko perhe. Tosin kotiutuspäivämme oli maanantai, joten meidän oli määrä ehtiä vastaanottamaan boksia.

Kotiutumisemme vähän venyi, joten boksin vastaanottaminen jäi ihan viime tippaan. Kävikin sitten niin, että juuri kun kurvasimme kotipihaan, niin kuljetusliikkeen häiskä palloili pihalla laatikko kädessään. ”Hei, toi boksi on varmaan meille!”

Unboxing Ruokaboksi

Boksia availtiin M-E:n kanssa taas kerran innoissaan.

Ensivaikutelma boksin sisällöstä oli, että sitä oli jotenkin vähän oloisesti. Nousi ajatus, että ei siellä nyt mitään niin kovin ihmeellistä ollut. Pientä hämmennystä aiheutti myös erillinen pussukka, jossa oli perunasuikalepakaste. Ei siinä siis mitään ihmeellistä ole, mutta että ruokaboksi, jonka kaikki ruuat eivät olekaan boksissa… Konsepti vuotaa!

ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Ruokaboksin sisältö, monipuolista ja mielenkiintoista.

Tässä kohtaa kun boksin sisältö oli tsekattu, fiilis oli odottava. Tuleeko tästä nyt yhtään mitään? Voiks tää tässä nyt olla sen arvoista?

Eli minkä arvoista?

No iso ruokaboksihan maksaa normaalisti 77 € (3 reseptiä) tai 89 € (4 reseptiä).

Saatavilla on myös pienikokoinen boksi kolmella reseptillä, jonka hinta on 62 €.

Vegeboksi on aina kolmella reseptillä, ja sen hinta on 59 € (pieni) / 75 € (iso).

Uusin tuote valikoimassa on jättiboksi, joka on aina kolmella reseptillä. Se maksaa 109€. Siinä annoskoot ovat vieläkin isompia, joten siitä syö isompikin perhe.

Tämän jutun lopussa mainitulla alekoodilla saat 20 euron alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi.

Eikun kokkaamaan!

Kotiuduimme siis juuri synnäriltä ja saimme viikon ruuat ja reseptit valmiina käteen. Jäin itse heti isyyslomalle, joten siinä mielessä ruokaboksi osui aika hyvään saumaan.

Kerrankin olisi paremmin aikaa ruuanlaittoon, ja pystyisin oikeasti hyödyntämään koko Ruokaboksin sisällön juuri niin kuin se on tarkoitettu käytettäväksi!

1. Ruokaboksin helppo arkiruoka: Jauhelihakeitto

Lähdin kokkailemaan reseptivihkosen mukaan, ja ensimmäisenä listalla oli jauhelihakeitto. ”Hmm… kuulostaa vähän tylsältä?!”

Keiton valmistus on tietenkin simppeliä, suurimpana vaivana on perunoiden kuoriminen ja niiden ja muiden juuresten paloittelu. Sen jälkeen homma onkin suoraviivainen. Jauhelihat tulille ja ainekset kattilaan.

Heti ekassa reseptissä vastaan tuli itselle vähän yllättäen vaatimukset, mitä mausteita pitää löytyä omasta keittiöstä. Näistä en nähnyt etukäteen mitään tietoa, joten tuli vähän yllätyksenä että meiltä pitäisi löytyä laakerinlehtiä ja maustepippuria. Yllätys oli myös se, että niitä tosiaan löytyi kaapista. Kerrankin näin!

Myöhemmin minulle selvisi, että ruokaboksin viikkomeilissä on lueteltuna mausteet ja aineet, mitä omasta kaapista pitäisi seuraavalla viikolla löytyä. Ekan boksin kohdalla joko tätä meiliä ei tullut tai se meni minulta ohi.

Alkuun tylsältä kuulostaneesta jauhelihakeitosta sen verran, että se pääsi todella yllättämään maullaan! En ole ennen niin maukasta keittoa tehnyt. Luulen että eron teki ne muutamat mausteet ja tomaattipyree, mitä ei intuitiivisesti olisi tullut siihen laitettua. Maistui taaperolle, maistui vanhemmille. Profit!

ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Jauhelihakeittoa valmistamaan!
ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Pilkkominen oli jauhelihakeitossa se suurin vaiva.
ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Lopputulos oli todella maukas!

2. Ruokaboksin helppo arkiruoka: Nopea härkislasagne

Lasagne on ollut yksi omista bravuureistani.

Tällä reseptillä ei tosin ollut tuntemani perinteisen lasagnen valmistuksen kanssa paljoa yhteistä. Viikon toisen ruuan valmistus oli nimenomaan silmiä avaava ja opettavainen kokemus.

Tämä lasagne tehtiin pikana, joka tarkoittaa että hieman työlästä Bechamél-kastiketta ei alettu keittelemään. Tomaattinen härkistäyte tehtiin suoraan kattilaan, johon sitten pilkottiin lasagnelevyt sekaan! Homman kruunasi tuorejuusto, parmesaani ja tuore persilja.

Jälleen kerran lapselle maistui, mikä lämmittää kokin sydäntä!

Kuten sanottu, tämä ruoka opetti minulle jotain uutta kokkaamisesta. Aina ei tarvi kangistua vanhaan ja totuttuun, vaan perinteita voi kirjaimellisesti murskata rikki ja tehdä asiat myös toisin!

ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Lasagne härkiksestä oli uusi tuttavuus.
ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Lasagnessakin suurin vaiva oli pilkkominen.
ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Härkislasagne maistui taaperolle!

3. Ruokaboksin helppo arkiruoka: Kinkkukiusaus

Viikon kolmas ruoka oli kinkkukiusaus, perinteinen lapsiperheen suosikki?

Erittäin helppo valmistaa, ja saa tehtyä suuremmankin satsin kerralla. Vaikka tämä lienee jokaisen lapsiperheen klassikko, eipä ole itse montaa kertaa tullut aiemmin tehtyä.

Ruokaboksista löytyi tähän ruokaan kunnon kinkkupala sekä se yksi pakastepussukka perunasuikaleineen. Kinkku suikaleiksi ja se on sitten jo siinä.

Varsin kaikkiruokainen kaksivuotiaamme on viime aikoina alkanut vähän valikoivammaksi, mutta lahjomaton makutuomarimme antoi jälleen hyväksyntänsä. Onnittelut siis sekä ruokaboksille suunnittelijana että itselleni kokkina. Kolme kautta kolme!

ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Viikon nopein oli kinkkukiusaus.
ruokaboksi kokemuksia ja alennuskoodi
Kokemukseni mukaan Ruokaboksin annoskoot oli reiluja. Ruuista riitti useammalle aterialle.
ruokaboksi kokemuksia alennuskoodi
Taapero on armoton makutuomari, hänenkin kokemuksensa Ruokaboksista oli hyvä!

Ruokaboksi kokemuksia

Kokemukseni ruokaboksista meni kutakuinkin näin:

Etukäteen pidin valtavasti ajatuksesta, että joku suunnittelisi viikon ruuat puolestani ja kävisi kaupassa.

Boksia tilatessa ja boksin saavuttua aloin epäillä palvelun hintaa, että onkohan tässä nyt oikeasti tarpeeksi vastinetta sille rahalle minkä se maksaa.

Ruokia valmistaessani ja niitä syödessä minulle alkoi valjeta, että palvelusta saa kuin saakin lisäarvoa, kenties juuri sen verran mitä se maksaa!

Vielä näin jälkeenpäinkin mietin, että kyllä sellainen boksi olisi kiva vielä saada. Voisin maksaa siitä sen normaalihinnankin, ainakin joskus. Ja jos saisin edes pikkuisen alennusta, niin silloin ilman muuta se olisi hyvä diili!

Mitä Ruokaboksi antoi minulle?

Ennen ajattelin että se ykkösjuttu näissä palveluissa on kaupassa käymisen ulkoistaminen, mutta nyt näen suurimman arvon olevan siinä suunnittelu- ja elämyspuolessa. Valmiit reseptit, ei tarvi miettiä, saa vain tehdä. Ja kaikki on tuotu sinulle valmiiksi kotiin. Pientä luksusta.

Ajattelin ennen kokeiluani, että eihän nuo ruuat ole mitään rakettitiedettä, ja että itse osaan ihan samoja ruokia tehdä ja käydä ostamassa niihin ainekset marketista. Pääsen vielä halvemmallakin.

Näinhän se onkin, mutta miksen sitten aina tee sitä?

Tai teenhän minä, mutta lopputuloksena on yleensä niitä samoja iänikuisia ruokia. Tai tilanne, jossa aineita yhteenkään järkevään pääruokaan ei jääkapista löydy, ja isoa kauppareissua ei nyt vaan juuri silloin pysty tekemään.

Pointtina se, että ruuanlaitto on joskus enemmän pakkopullaa ja lopputulokset ovat ainakin omissa silmissäni varsin tylsiä. Onhan ne nähty jo liian moneen kertaan.

No, Ruokaboksi antoi elämysten viikon.

Sain tehdä ja syödä edes vähän erilaista ruokaa kuin yleensä. Sitä oli reilusti, joten söimme koko perhe siitä noin viisi päivää. Kun kerrankin jääkaapissa oli montaa laatua valmista ruokaa, napostelun sijaan sitä tuli syötyä vähän useamminkin. Naureskelinkin M-E:lle, että mulla on uusi pahe, syödä lämmintä ruokaa kolme kertaa päivässä!

Kahdeksan boksin jälkeen…

3.4.2020: Päivitys tilanteeseen kahdeksan tilatun ruokaboksin jälkeen:

Meille on nyt tullut ruokaboksi jo kahdeksan kertaa. Viimeiseksi nyt keväällä 2020 koronasulun aikana olemme todenneet sen täydelliseksi palveluksi.

Edelleen mielestämme suurin lisäarvo ruokaboksissa on sen tarjoamat erilaiset makuelämykset. Ruokaboksin reseptejä on paljon, ja joka viikko voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Näin emme vielä ole saaneet samanlaista boksia kertaakaan.

Ruokaboksin resepteissä käytetään kokemuksemme mukaan sellaista maustamista, jota emme itse keksi omin päin toteuttaa. Näin saamme nauttia herkullisista makuyhdistelmistä kerta toisensa jälkeen.

Ja tietenkin varsinkin nyt erikoisoloissa kotioven taakse toimitettu ruokalaatikko vähentää osaltaan kaupassa käymisen tarvetta. Kuljettaja jättää laatikon oven taa, soittaa ovikelloa ja menee itse kauemmas. Kaikki toimii siis kuten pitääkin!

Tsemppiä kaikille kotoiluun!

Ruokaboksi vuonna 2021

Päivitys 21.3.2021:

Ruokaboksista on tullut Suomen johtava ruokakassipalvelu. Palvelu on kehittynyt ja saanut matkan varrella uutuuksia!

Näistä lisää uudessa postauksessa: Ruokaboksin uudet tuulet – Kylkeen myös hedelmät, munat ja aamupala!

Ruokaboksi vuonna 2022

Vuonna 2022 Ruokaboksi muutti hieman hintojaan.

Meidän vakioboksin, eli ison neljän reseptin perheboksin hinta ei muuttunut, vaan on edelleen sama 89 euroa.

Lisätuotteita voi tilata kylkeen jo vaikka minkälaisia. Näistä oma suosikki on hedelmäboksi.

Hedelmiä menee jatkuvasti, ja niiden noukkiminen kaupassa ja kotiin rahtaaminen on maitojen ohella yksi kauppareissujen vähiten mukavista hommista.

Hedelmäboksi avittaa meitä tässäkin hommassa, ja neljä kiloa erilaisia hedelmiä ruokaboksin ohessa on aina mukava ilmestys!

Tilausehdot

Tilaus tehdään kestotilauksena, mutta sen voi peruuttaa milloin tahansa. Ei siis velvoita mihinkään.

Omaa tilausta voi hallita ruokaboksin sivuille kirjautumalla. Viikottaisia toimituksia voi ruksia pois joko yksittäin tai peruuttaa koko tilauksen.

Ruokaboksin toimitusalueet

Ruokaboksi toimittaa Pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin, sekä Tampereen ja Turun alueelle.

Toimitusalue kattaa isojen keskusten lisäksi nykyään myös paljon muita alueita lähikuntineen:

Hämeenlinna, Rauma, Pori, Vaasa, Kokkola, Pietarsaari

Lahti, Kouvola, Mäntsälä, Kotka, Hamina, Mikkeli, Lappeenranta, Imatra, Varkaus, Savonlinna

Seinäjoki, Jyväskylä, Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi, Joensuu, Kajaani, Oulu, Kemi, Tornio ja Rovaniemi

Tarkista ruokaboksin saatavuus kotiisi

Ruokaboksi alennuskoodi

Nyt minulla onkin ilo ilmoittaa, että sinulla, rakas lukijani, on mahdollisuus saada peräti 20 euron alennus ensimmäisestä ruokaboksitilauksestasi!

Käyttämällä alekoodiamme autat meitäkin saamaan jatkossa lisää ruokabokseja pienellä alennuksella! Tilanne on siis win win, kiitos tuhannesti!

Saat 20 euron alennuksen syöttämällä kassalla alennuskoodin 246Z

Kampanjakoodi on voimassa toistaiseksi.

Näet alekoodin ja pääset tutustumaan Ruokaboksiin tästä linkistä

4 vastausta artikkeliin “Ruokaboksi testissä – Helppoa kuin…

 1. En saanut tilaamani ruokaboxia, kun pyysin toimittamaan laskun maksamista varten Y-tunnuksen, tilinumeron maksamista varten, laskun summan ja viitenumeron.

  Ensimmäinen kuluttajatoimittaja, joka näköjään kieltäytyy ottamasta maksua vastaan siten kuin se sopisi

  Ja kieltäytyi myös toimittamasta tuon pyynnön jälkeen

  Ruokaboxin asiakaspalvelu ei myöskään vastannut mitään

  Harmi, minulle myytiin kiinnostava palvelu, Ekan toimituksen raaka-aineet olivat ok ja reseptit myös, kiinnostuin niin paljon, etä olisin ottanut lisätoimituksiakin, vaikka lähellä on lihatukku ja hyvä kalatiski – kotitoimitus sopisi silti erinomaisesti.

  tilaus ja toimitus on helppo hallita, muistaa vaan käydä ma ti valitsemassa boxin ja lisätuotteet ja lisäämässä täpän, jotta toimitus vajaan viikon päästä tulisi

  No markkinat kypsyvät ja toivon useampia toimijoita, joista jollekin voi maksaa vaikka kuukauden kerrallaan laskulla, tai tavaran saapuessa, tai tavaran mukana toimitetun laskun vaikka viikon maksuajalla, tms kuten muillakin toimiva maksutapa. Monet kypsät verkon tai puhelimen kautta etämyyntiä harrastavat antavat asiakkailleen mahdollisuuden valita sopivan toimintatavan.

  1. Kiitos kokemuksesi jakamisesta!

   Tilanne on kyllä valitettava, jos palvelua ei saa tilattua itselle sopivimmalla maksutavalla. Itselle luottokorttiveloitus etukäteen on luonnollinen ja hyvä maksutapa. Ymmärrän sen myös palveluntarjoajan näkökulmasta, että heillä on oma intressinsä saada maksut etukäteen luottotappioiden minimoimiseksi.

   Mitä tulee asiakaspalveluun, on tosi ikävää jos ei saa vastausta! Ruokaboksi on maan johtava ruuan kotiintoimituspalvelu, joka kasvaa parhaillaan räjähdysmäisesti, joten heillä lienee keskusteluresurssit tiukilla tai jotain… Olisi kyllä kohteliasta saada edes jokin vastaus!

   Toivottavasti markkinoilta löytyy sopiva palvelu! Onhan noita, esim. Sannan Ruokakassi: https://mutkatonta.com/sannan-ruokakassi/

 2. Hei, tämä on kyllä tosi harhaan johtava artikkeli, tää ruokaboksi palvelu on täyttä huijausta ja lähes mahdotonta perua kokeilukerran jälkeen, ruokaboksin hinta on paljon kalliimpi mitä vastaavaa voisi ostaa esim Prismasta. Katso vaikka trustpilot arvostelupailasta niin näet karun totuuden.

  1. Hei, kiitos kommentista, mutta väitteesi huijauksesta ei ikävä kyllä pidä paikkansa.

   1. Tilauksen tauottaminen tai kokonaan peruminen onnistuu ruokaboksin omilta sivuilta aivan helposti.

   2. Ruokaboksi myy palvelua, johon kuuluu esimerkiksi:
   -viikottain vaihtuvat reseptit valmistusohjeineen
   -kyseisten reseptien mukaiset ruoka-aineet keräiltynä, pakattuna ja kotiin kuljetettuna
   -mahdollisuus kestotilaukseen tekemättä mitään
   -mahdollisuus vaihtaa tuotetta, eli boksin sisältöä ja kokoa
   -mahdollisuus ostaa kylkeen muita tuotteita, kuten hedelmäboksi

   Ruokaboksi on siis eri palvelu kuin ruuan verkkokauppa.
   Niinpä se myös maksaa enemmän kuin pelkät vastaavat tuotteet Prismasta.
   Jos Prisma täyttää sinun tarpeesi, niin käytä ihmeessä sitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *