Raskausoireet ennen plussaa

Sisältää kaupallisia linkkejä (merkattu tähdellä *)

Tässä onnekkaassa perheessä on odotettu lasta taloon jo kaksi kertaa. Miten kaikki alkoi? Mitkä olivat raskausoireet ennen plussaa, eli positiivista raskaustestiä? Se selviää seuraavassa.

raskausoireet ennen plussaa

Raskaus numero 1 – raskausoireet ennen plussaa

Saimme tietää ensimmäisestä lapsestamme enemmän ja vähemmän yllätyksenä. En siis tuolloin osannut mitenkään tarkkailla kehoani, ja mahdolliset merkit raskaudesta olen pistänyt kuukautiskierron piikkiin. Huvittavaa on se, että Markus tajusi raskauden ensimmäisenä. Aloin muutamaa päivää ennen kuukautisten oletettua (sitä myöhäisintä mahdollista alkupäivää) alkua rampata öisin vessassa. Yölliset vessareissut eivät ole koskaan kuuluneet elämääni. Kun nukun, tykkään nukkua täysillä ja paljon.

Markus totesi eräänä aamuna aikaisin kömpiessäni vessaan, että ”Ootko tulossa vanhaks, kun oot käyny viime aikoina öisin vessassa? Vai ootko raskaana?”

Nielaisin.

Kuukautiskiertoni pituus vaihtelee muutamalla päivällä, ja taisin olla tuolloin keskimääräisestä muutaman päivän myöhässä.

Muistelin joskus lukeneeni, että ovulaatiotestillä voi jossain raskauden vaiheessa tehdä raskaustestin. Minulla sattui olemaan näitä testejä kaapissa ja kävin näppäränä varmistamassa asian googlesta. Tikkuun pärähti heti täydet kaksi viivaa. Tiesin raskauden alkaneen sillä aiemmin viivoja on tullut kaksi vain kierron puolivälissä, ja toinen viivoista on ollut huomattavasti haaleampi. Minulla ovulaatiotesti toimi siis ehkä tässä kierron vaiheessa jopa parempana testinä raskaudelle kuin raskaustesti.

raskausoireet-ennen-plussaa-2
Tein elämäni ensimmäinen ”raskaustestin” ovulaatiotikulla 15.04.2016 klo 8.50. Hankala erehtyä.

Olen siis tarkkaillut kuukautiskiertoani itsetuntemuksen lisäämiseksi jo kaksikymppisestä. Ovulaatiotikut ovat tähän oiva apuväline. Jouduin luopumaan hormonaalisesta ehkäisystä jo 24-vuotiaana verenpaineen nousun ja migreenien takia ja halusin tulla tietoiseksi mitä kehossani tapahtuu. Suosittelen itsetarkkailua lämpimästi ihan kaikille.

Markukselle en kertonut tehneeni ovulaatiotestiä heti aamulla, koska halusin varmistaa asian raskaustestillä. Kerroin aamulla ainoastaan sen, että kuukautiset olivat ehkä vähän myöhässä, ja että raskaus on jollain tasolla mahdollinen.

Markus hymyili onnessaan ja halasi.

Se tuntui ensinnäkin tietysti hyvältä, koska jollain primitiivisellä tasolla tunsin syyllisyyttä asiasta. Toisaalta taas hänen ilonsa tuntui hullulta, koska itse olin asiasta vain todella ahdistunut. Tämä tuli minulle täysin puun takaa.

En muista hainko raskaustestin kaupasta päivällä, vai miten se meni, mutta teimme raskaustestin heti Markuksen päästyä töistä kp ov+15. Testi näytti heti hailakkaa plussaa.

Tehtiin tuo testi sopivasti noin vartti ennen kuin rakas ystäväni saapui meille kylään viikonlopuksi. Voin sanoa, että oli hieman vaikeuksia salata asia. Emme lopulta kertoneet asiasta kenellekään halaistua sanaa ennen kuin olin viidennellä kuulla.

raskausoireet-ennen-plussaa
Varsinainen raskaustesti 15.04.2016 klo 17.50

Raskaus numero 2

Tällä kertaa meille todella haluttiin vauva. Tai ainakin minä tiesin haluavani. Siksi olin kovinkin herkistynyt kuuntelemaan kehoani ja kuulostelemaan raskausoireita ennen testiä. Noin viisi päivää oletetun (kipu kertoo) ovulaation jälkeen, heräsin yöllä siihen, että alavatsani kramppasi. Taputtelin mielessä käsiäni. Oire kuulosti sopivalta mahdolliseen alkavaan raskauteen.

Noin viisi päivää tästä nukkumaan mennessä mahaani alkoi koskea, mutta kipu oli ihan uudenlaista. Tuntui, että kohtuni oli tulessa ja tuo tunne kesti ehkä tunnin. Muistan, etten saanut nukahdettua ennen kuin tuo mystinen kipu loppui. Kyse ei siis ollut kovasta kivusta – uusi elämä siellä ilmeisesti leimusi.

Toivotin tällä kertaa hymyillen uudelle tyypille tervetuloa.

Raskaustestin tein 15 päivää ovulaation jälkeen, kp 34. Testissä selvät kaksi viivaa.

Plussaa tikussa

Tulevat vanhemmat?

Niistä viivoista alkoikin sitten toisen lapsen odotus, josta Markus kertoikin jo mietteitään edellisessä postauksessa.

Millaisia oireita sinä sait raskaudesta ennen raskaustestin tekoa?

*Jollyroom – 10 asiaa, joista voit aavistaa olevasi raskaana

7 vastausta artikkeliin “Raskausoireet ennen plussaa

 1. Minulla alavatsaan tulee sellainen tunne, et siellä on jotain. Lisäksi vihloo alapäätä, äkillisessä liikkeessä vihlaisee alamasusta ja rinnat on tosi arat. Tietää varmaksi, että pieni ihmisen alku on sisälläni ❤ Nimim. 3 eri raskautta. ?
  Iloa ja onnea odotukseen ?

  1. Mulla noi vihlaisut alkaa vasta myöhemmin. Esim aivastaessa kovasti saattaa vihlaista, mut tosiaan vasta parin kk jälkeen.
   Kiitos <3<3

 2. Kiva lukea näitä ? Tulee omatkin muistot mieleen. Mä olin J:n kanssa pelaamassa sulkapalloa, hävisin (kuten aina) ja aloin itkemään ? Menin kotiin ja aattelin että on parasta tehdä testi. Vahvat kaksi viivaa antoi selityksen normaalia heikommalle tappionsietokyvylle ? Muut oireet tuli vasta sitten myöhemmin. Enää en tuu oleen raskaana, joten sitäkin kivempi seurata muiden odotuksia, kirjota usein ?

  1. 😀 aika hyvä kertomus!
   Itse niin huono häviäjä, että ei kävis raskausoireesta ;D

   Kiva palaute, kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *