Parhaat kirjat tulevalle isosiskolle / isoveljelle

Kirja isoveljelle tai -siskolle

Kaikkia pieniä lapsia mietityttää varmasti äitin masussa asustava vauva. On ihanaa, että monissa kirjoissa myös pohdiskellaan tulevaa vauvaa, ja siitä seuraavaa elämänmuutosta.

Esikoisemme on kova lukija, joten meillä vauvakirjoja kulutettiin raskausaikana huolella.

Nämä kirjat ovat omia suosikkejani aiheeseen liittyen!

Ruu ja vauva: Anna-Karin Garhamn

Ruu-kirjat ovat olleet meidän 3-vuotiaan ehdottomia suosikkeja. Sarjan ensimmäisissä kirjoissa esitellään vain Ruu ja Ruun äiti, mutta ”Ruu ja vauva” -kirjassa esitellään myös Toni, tulevan vauvan isä. Itse ymmärtäisin tämän niin, että Toni ei ole Ruun isä, mutta mistäpä tätä tietäisin. Voihan olla, että hän kutsuu vain isäänsä tämän oikealla nimellä. Tämä kuitenkin saattaa antaa mahdollisuuden isä-asian mietiskelyyn muiltakin kanteilta.

kirja isoveljelle tai siskolle: Ruu ja vauva
Kirja isoveljelle tai -siskolle: Ruu ja vauva

Useimmissa kirjoissa, joissa olen pikkusisarus-aiheeseen törmännyt, syntyvä lapsi on miltei aina eri sukupuolta kuin tuleva isosisko. Eipä sillä sukupuolella sinänsä väliä, mutta Pipsa Possua seurannut taaperomme toivoi itselleen pikkuveljeä, koska Jyri. En tiedä kuinka paljon taaperomme tuolloin edes ymmärsi sukupuolien päälle, sillä itse emme ole hänelle sukupuolia korostaneet.

Kirjassa Ruulle siis syntyy pikkusisarus, mutta jollei asiaa lähde tarkemmin tutkimaan, kirjasta ei selviä hänen sukupuoltaan. Myöskään Ruun sukupuolta ei ole kirjassa korostettu. Pisteet tästä kirjalle, joka on muutenkin kaikin puolin valloittava. Niinkuin koko kirjasarja!

Pikkupöllö ja uusi muna: Debi Gliori

Kirjan alussa äitipöllö kertoo pikkupöllölle, että heille tulee vauva. Pikkupöllö on asiasta eri mieltä. Hän haluaa itse olla äidin pöllövauva. Äitipöllö keksii hienon tavan saada pikkupöllön ymmärtämään, että uudessa pöllövauvassa voikin olla jotain ihan kivaa. Rakastan äitipöllön nokkelaa toisinajattelua. Hän ei tuomitse pikkupöllön tunnetta, eikä sanomaa, mutta herättelee tämän ajattelemaan asiaa muilta kanteilta.

kirja isoveljelle: Pikkupöllo ja Uusi muna
Lahja tulevalle isosisarukselle: Pikkupöllo ja uusi muna

Tässäkin kirjassa perhemuoto kutkuttelee. Isästä ei puhuta mitään, mutta jotenkin pesäkoloon on ilmestynyt muna, jota äitipöllö hoivaa. Kirja antaa siis mahdollisuuden vaihtoehtoisten tarinoiden kertomiseen.

Pikkupöllö-kirjoista olen muuten jaaritellut jo ainakin postauksessa 2-vuotiaan kirjasuosikit. Kannattaa vilkaista. Sarja on kerrassaan ihastuttava.

Lulu and the noisy baby: Camilla reid

Mummo osti meille ensimmäisen Lulu-kirjan (”Esta es Lulú”) yhteiseltä Espanjan matkaltamme. Taaperomme ihastui kirjaan ikihyviksi. Tämän kirjan jatkoksi ostin meille nyt vaihteeksi englanniksi ”Lulú and the Noisy Baby” – kirjan ja se oli myös oikein kiva. Kirjassa edetään äidin kasvavasta mahasta sinne asti, että vauvasta on kasvanut jo kiva leikkikaveri isosiskolle.

kirja isosiskolle
Lulu-kirjoista löytyy myös hyvä lahjaidea tulevalle isommalle sisarukselle.

Ehkä tuo draamankaari on taaperonkin ihan hyvä nähdä. Ainakin siinä vaiheessa siitä on apua, kun vauva ”vaan rääkyy” kotona ja saa sillä vieläpä kaiken vanhempien huomion. Ja taapero miettii, että mitähän tuollekin tekisi. Veisikö roskakoriin vai lähtiskö itse karkuun?

Kirjan kuvitukset ovat nannaa niin aikuiselle kuin lapselle. Isin jalasta löytyvät esimerkiksi Converset ja suomenlippukin voidaan kirjasta bongata.

Kirja isoveljelle tai -siskolle

Näistä kirjoista löytyy hyvä lahja tulevalle isoveljelle tai -siskolle.

Minkä sinä valitsisit?

// M-E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *