Perhejuhliin pientä luksusta – Juhlatila Lykke Tampere

Kaupallinen yhteistyö: Juhlatila Lykke

Ristiäiset ovat yleensä melko pieni ja intiimi perhejuhla, jonka voi pitää vaikka kotona. Meidän vieraslistan ollessa toistakymmentä nimeä pitkä, meidän oma pieni kotimme oli auttamatta poissuljettu vaihtoehto.

Etsimme kolmansiin ristiäisiimme mukavaa, tunnelmallista juhlatilaa Tampereen alueelta, joka myös sopisi vieraiden määrään mahdollisimman hyvin.

Ristiäiset Juhlatila Lykke Tampere
Pidimme ristiäiset Juhlatila Lykkessä Tampereella.

Edessä ristiäiset, mistä hyvä juhlatila Tampereelta?

Ensimmäisen lapsemme kastetilaisuuden järjestimme Tampereen seurakunnan tilassa. Toisen lapsen kohdalla pidimme ristiäiset yksityisessä kahvilassa.

Varsinkin kahvilassa pidetystä tilaisuudesta jäi niin hyvä fiilis, että nyt hakusessa oli saman tyyppinen paikka. Ykköskriteerinä olivat siis paikan koko sekä tunnelma.

Ristäisissä Juhlatila Lykke Tampereella
Ristiäisten juhlatilan tulisi olla ennen kaikkea sopivan kokoinen ja tunnelmaltaan mieluisa.

Etsiskelyn tuloksena kiinnostuimme eniten juhlatila Lykkestä Tampereen Tammelassa. Sen yrittäjistä toinen olikin meille ennestään tuttu, ja sen myötä päädyimme heidän kanssaan tähän kaupalliseen yhteistyöhön.

Tässä jutussa koottuna hieman kokemuksiamme ja vinkkejä ristiäisten järjestämisestä Juhlatila Lykkessä.

Ristäisissä Juhlatila Lykke Tampereella
Juhlatila Lykke sijaitsee Tampereen Tammelassa.

Ristiäispaikka Tampereella – Juhlatila Lykke

Valitsimme Juhlatila Lykken ristiäispaikaksi muun muassa sen sopivan koon, tunnelman ja sijainnin perusteella. Tilavuokran hinta oli myös meidän mielestä muutaman tunnin juhlaan varsin kohtuullinen (50€/tunti + alv). Kyselimme myös joistain muista paikoista, niin yleiseen hintatasoon nähden Lykke oli selkeästi edullisimmasta päästä.

Juhlatila Lykke sopii parhaiten noin 15-25 hengen juhliin. Meillä oli suunnitelmissa noin kahdenkymmenen hengen juhlat, mutta henkilömäärä jäi lopulta hieman pienemmäksi, kun osa ei päässytkään tulemaan.

Ristäisissä Juhlatila Lykke Tampereella
Lykken vaalea sisustus sopi hyvin ristiäisten teemaan.

Juhlatilan koko suhteessa juhlien henkilömäärään on todella olennainen juttu. Parikymmentä henkeä isossa kirkossa tai pienessä yksiössä – kumpikaan ei oikein toimi. Tilaa olisi hyvä olla sen verran reilusti että happi ei lopu, mutta ei liikaa, että lämmin yhteys ihmisten välillä säilyy.

Tilan koko vaikuttaa myös tarjoilujen sujuvuuteen. Pitää olla paikat mihin kattaa tarjottavat, sekä mielellään mahdollisuus kahvin keittoon ja jääkaappisäilytykseen. Istuma- ja pöytäpaikkoja tulisi olla myös riittävästi.

Nämä kaikki löytyikin Juhlatila Lykkestä. Kaikki juhliin tarvittavat astiat kuuluivat tilan vuokraan, kuten myös pöytäliinat ja koristeet. Meidän vastuulle jäi vain tuoda tarjottavat sekä järjestellä ja koristella tila mieleiseksemme.

Juhlatila Lykke tarjoiluasitoita
Lykkestä saimme käyttöön kaikki tarjoiluastiat.

Monipuolinen ja moniulotteinen tila

Juhlatila Lykke on enemmän kuin huone, jonne kokoontua.

Tilan varsinainen sali on korkea ja ilmava, johon auringon valo siivilöityi nätisti isoista ikkunoista.

Juhlatila Lykke ristiäiset Tampere
Juhlatila Lykke on moniulotteinen tila.

Parvi jakaa tilan kahteen, tai oikeastaan kolmeen osaan. Parven alle jää matalampi osa, jonne sijoittui meidänkin juhlassa luonnollisesti tarjoilu- ja lahjapöydät. Ylhäällä oleva tila on privaatimpaa aluetta, jolle löytyi kuin löytyikin käyttöä myös meidän juhlissa.

Parvi toimi nimittäin ensin vauvan syöttöpaikkana, ja sitten lopuksi lapset löysivät sieltä itselleen oman sopen, johon pääsivät pakoon aikuisten tylsiä juttuja!

Kellarikerroksesta löytyi keittiö ja varastotilat, jossa oli reilusti tilaa myös meidän omille tavaroille.

Tila ei ole varsinaisesti esteetön, mutta ainakaan portaiden kiipeämistä ei vierailta vaadita, sillä vessa sijaitsee katutasossa. Nämä asiat olivat meilläkin tarkassa mietinnässä juhlapaikkaa valittaessa, kaikki vieraat huomioon ottaen.

Juhlatila Lykke ristiäiset Tampere
Parven alla on matalampi tila, jossa pidimme tarjoilupöydät.

Helpotusta jälkipyykin hoitoon

Loppusiivouksen saimme myös Lykkeltä, mikä oli juhlapäivään aivan ehdoton helpotus!

Mietimme useaan kertaan, että Lykken lisäpaveluna tarjoama loppusiivous (50€) on mielestämme järkevä investointi varmaan lähes kaikkiin juhliin. Jos siivouksen tekee itse, se tulee tehdä vuokra-aikana. Tästä syystä ihan mahdottomasti siinä ei edes pysty rahallisesti säästämään. Vaivasta ja mukavuudesta ei tarvitse edes mainita!

Juhlan päätteeksi keräsimme siis vain omat tavaramme mukaan ja laitoimme ovet kiinni perässämme, näin sen pitää mennä!

Juhlatila Lykke juhlien jälkeen
Juhlat ohi, ei muuta kuin ulos puistoon jatkoille!

Ristiäiset Lykkessä – Keskeinen sijainti

Juhlatila Lykke sijaitsee Tampereen Tammelassa, Emil Aaltosen puiston laitamilla. Juhlatilan edustalta näkyy myös Tammelantorille.

Juhliimme saapui vieraita kauempaakin, joten keskeinen sijainti oli plussaa. Suurin osa tuli omilla autoilla ja osa myös julkisilla. Etukäteen minua mietitytti parkkipaikkojen riittävyys, mutta sunnuntaipäivänä ongelmaa ei sen suhteen ollut. Kadunvarsipysäköinti on sunnuntaisin alueella vieläpä ilmaista.

Juhlatila Lykke ristiäiset Tampere
Ristiäiset juhlatila Tampere: Juhlatila Lykke

Parkkipaikkoja on suoraan Juhlatila Lykken edessä. Siinä oli tällä kertaa hyvin tilaa. Siltikin paikka on luonteeltaan tiivistä keskusta-aluetta, jonne kannattaa mielellään tulla julkisilla, jos mahdollista.

Mukavaa oli myös se, että juhlatilan edustalta kulkeva katu ei ollut kovin vilkas ja siinä ajetaan hiljaa, joten siitä ei ollut häiriötä.

Ristiäisten jatkot leikkipuistossa

Emil Aaltosen puisto avautuu suoraan Juhlatila Lykken ovelta, joten siihen oli hyvä suunnata juhlien jälkeen jatkoille.

Aivan vieressä on aika iso ja monipuolinen leikkipuisto, jossa lapset pääsivät purkamaan juhlissa pönöttämisen jälkeistä energiaansa. Leikkipuiston erikoisuus on sen esteetön alue, jossa on otettu huomioon tavallista paremmin myös liikunta- ja näkörajoitteiset leikkijät.

Aurinko paistoi ja suihkulähteen vesi solisi meille oikein mukavasti, kun sulattelimme puistossa kakkua sekä juuri äskettäin koettua ainutkertaista tapahtumaa lapsemme elämässä!

Emil Aaltosen puiston suihkulähde
Emil Aaltosen puisto Juhlatila Lykken edessä.

Juhlatila Lykke – Oiva paikka viettää ristiäiset Tampereella

Juhlatila Lykke tarjosi meille modernin tilan pieneen perhejuhlaamme.

Tila muovautui juuri meidän juhlaamme sopivaksi, ja saimme järjestää itsemme näköisen kastejuhlan. Pappikin ihasteli paikkaa ja kyseli, että mikäs se tällainen paikka oikein on, ja että ”Näyttäisi soveltuvan oikein hyvin tähän tarkoitukseen!”

Papin siunauksen myötä siis kiitokset ja suosittelut meiltä Juhlatila Lykkelle!

// Markus

Lisätiedot ja varaustiedustelut: Juhlatila Lykke – lykketampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *