Holiday Club tutustumisloma kokemuksia

Holiday Club tutustumisloma – Kokemuksia

Vietimme Katinkullan kylpylässä kesällä 2022 kolmen päivän pulikointiloman merkeissä.

Kyseessä oli Holiday Clubin niin sanottu tutustumisloma, jossa hotellikylpyläpaketin saa edulliseen hintaan, kun osallistuu Holiday Clubin lomaosakkeiden myyntiesittelyyn.

Tässä jutussa kokemuksemme tästä esittelystä ja vinkkejä tutustumislomaa harkitseville.

Lue lisää: Holiday Club Katinkulta, keidas keskellä jotain

Holiday Club tutustumisloma kokemuksia
Holiday Club tutustumisloma – Kokemuksia Katinkullasta!

Mikä on Holiday Clubin tutustumisloma?

Holiday Clubin tutustumisloman ideana on, että asiakas saa edullisen loman Holiday Clubin kylpylähotellissa, ja vastineeksi Holiday Club saa pitää asiakkaalle parin tunnin yksityisen myyntitilaisuuden.

Myyntitilaisuudessa Holiday Clubin edustaja myy asiakkaille lomaosaketta. Asiakas on velvoitettu osallistumaan myyntitilaisuuteen, ja jos kyseessä on pariskunta, molempien tulee olla paikalla.

Holiday Clubin tutustumislomat ovat parhaimmillaan todella edullisia, joten moni tarttuu niihin. Meille tämä oli ensimmäinen kerta, mutta olemme kuulleet että jotkut ”harrastavat” näitä ihan enemmänkin ja nauttivat siten edukkaista kylpylälomista useamminkin.

Holiday Clubin mukaan sama henkilö, pariskunta tai perhe voi käydä tutustumislomalla enintään 3kk välein.

Holiday Club tutustumisloma leikkipuistossa
Holiday Club tutustumisloma on edullinen tapa tutustua Holiday Clubin tarjontaan ja palveluihin.

Mitä tutustumislomat maksavat?

Tutustumislomia on tällä hetkellä kahta päätyyppiä.

 1. Kahden yön loma pienemmässä kohteessa etelän kaupungissa (Turku, Tampere, Lahti/Vierumäki).
 2. Kolmen yön loma isossa kohteessa kauempana periferiassa (Imatra, Vuokatti, Kuusamo, Saariselkä).

Hinnat:

2 yön kylpylälomat eteläisessä Suomessa

 • Alkaen 89€ (2 aik + 2 lasta) Turun Caribialla.
 • 79€ (2 aik + 1 lapsi) Vierumäellä, jossa kylpylän sijasta pääsee uimahalliin tai urheiluhalliin sporttaaamaan.
 • Sisältää aamupalat ja kylpyläkohteessa kylpylän vapaan käytön.
 • Hinta vaihtelee ajankohdan mukaan, viikolla halvempaa, ja viikonloppuina ja sesonkien aikana kalliimpaa tai ei saatavilla ollenkaan.
 • Karkeasti ottaen koko perhe pääsee kahden päivän hotellilomalle noin sadalla eurolla.

3 yön kylpylälomat kauempana

 • Alkaen 115€/3vrk (2 aik + 2 lasta)
 • Sisältää hotellin aamiaiset ja kylpylän vapaan käytön.
 • Hinta vaihtelee suuresti ajankohdan mukaan.
 • Koko perheen 3 yön kylpyläloman saa noin 120-300 euron hintaan.

Katso ajantasaiset tarjoukset ja hinnat: Holiday Club tutustumislomat

Holiday Club tutustumisloma Katinkulta
Holiday Club Katinkullan aula.

Millainen on tutustumisloman myyntiesittely?

Tutustumislomaan kuuluva myyntiesittely on noin kahden tunnin mittainen yksityisesittely, jossa yksi myyjä esittelee Holiday Clubin kohteita ja toimintaperiaatetta. Lopuksi myyjä tarjoaa ostettavaksi jotain lomaosaketta.

Katinkullassa oli tarjolla esittelyn ajaksi lastenhoito, jossa isommat lapsemme viihtyivät lopulta hyvin. Kaikissa kohteissa varsinaista lastenhoitoa ei ole, vaan löytyy ilmeisesti leikkipaikka tai vastaava.

Myyntitilaisuuden on tarkoitus olla henkilökohtainen matkailu- ja lomailutarpeiden ja tottumusten kartoitus, jonka perusteella myyjä voi tarjota asiakkaalle sopivaa lomaosaketta.

Esittelyssä ei tietenkään ole pakko ostaa mitään. En voi edes suositella mitään lomaosaketta, koska meillä ei ole sellaisesta kokemusta. Tälläkään kertaa emme ryhtyneet lomaosakkaiksi, vaan kieltäydyimme kohteliaasti tarjouksesta.

Esittelytila oli Katinkullassa melko iso, jossa oli kymmeniä esittelypisteitä. Paikalla oli myös useita muita asiakkaita osallistumassa esittelyyn, kukin juttusilla omassa pisteessään, oman myyjänsä kanssa.

Holiday Club Villas makuuhuone
Holiday Club Katinkullan loma-asunto, johon pääsimme tutustumaan myyntiesittelyn yhteydessä.

Tarjolla oli kahvia, muuta juotavaa ja pientä makeaa. Kaikin puolin tilaisuus ja paikka oli ihan viihtyisä ja hyvähenkinen. Meitä palveleva myyjä oli erittäin mukava ja hyväkäytöksinen. Emme kokeneet tuputusta, halveerausta tai pakkomyyntiä. Tällainenkin kauhukuva tai kokemus saattaa jollain olla, kaikki riippuu varmasti myyjästä joka omalle kohdalle sattuu.

Ainoan välikohtauksen aiheutti meidän 3kk vanha vauvamme, joka viihtyi mukana johonkin asti ihan hyvin, mutta lopulta hänellä paloi käämit totaalisesti. Myyjää varmaan harmitti, että huutokonsertti alkoi juuri ratkaisevilla hetkillä, kun piti alkaa tehdä myyntitarjousta ja oli meidän ostopäätöksen aika. No, ei me oltaisi ilman vauvaakaan mitään ostettu!

Tilaisuuteen kuului myös tutustumiskäynti loma-asunnolla, joka sijaitsi läheisessä lomakylässä. Kyytivaihtoehdoksi olisi ollut tarjolla golfauto, mutta vauvan kanssa valitsimme tällä kertaa jalkapatikan. Loma-asunto oli todella kunnollisen näköinen, ja sellaisessa olisi varmasti mukava lomailla perheen kanssa!

Holiday Club Villas keittiö
Holiday Club Katinkullan loma-asunnon keittiö.

Mutta kuten sanottu, esittely päättyi meidän osalta siihen, että kieltäydyimme kohteliaasti kahdesta erilaisesta tarjouksesta. Ensin tarjottiin kalliimpaa, ja sitten vähän halvempaa vaihtoehtoa. Kun olimme sanoneet pariin kertaan että emme osta, ja esittelylle varattu aikakin oli käytetty, niin myyjä kiitti mielenkiinnosta ja toivotti meille mukavaa loppulomaa. Ei siinä jääty ikuisuuksiin roikkumaan tai jankuttamaan, ja hyvä niin.

Tutustu varausehtoihin: Holiday Club – Tutustumisloman ehdot

Millaisia ovat Holiday Clubin lomaosakkeet?

Kerron nyt oman muistini varaisesti, miten ymmärsin Holiday Clubin lomaosakkeiden idean. Meille esiteltiin nimenomaan viikko-osaketta. Ajantasaiset ja varmasti oikeat tiedot kannattaa kysyä Holiday Clubilta, vaikka siltä omalta esittelymyyjältä.

Holiday Clubin lomaosakkeet tarkoittavat perinteisen mallin mukaan sitä, että asiakas ostaa jonkun tietyn viikon käyttöoikeuden johonkin tiettyyn mökkiin tai loma-asuntoon.

Eli sen sijaan että ostaisit oman mökin, ostatkin sen viidenkymmenen muun kanssa kimpassa. Kukin osakas saa käyttää mökkiä yhden viikon vuodessa, ja juoksevat kulut jaetaan kullekin osakkaalle vastikkeen muodossa. Näppärä idea, eikö vain?

Holiday Club Villas makuuhuone
Loma-asunto tai mökki haaveissa, mutta ei tarvetta kokonaan omalle? Ratkaisuna pulmaan on lomaosake?

Käytännön pulma on tietenkin se, että suurin osa ihmisistä haluaisi mökkeillä joko heinäkuussa, syyslomalla, joulun välipäivinä tai talvilomalla. Ja tämähän ei yksinkertaisesti ole mahdollista, että kaikki osakkaat saisivat oman viikkonsa lomasesongin ajalta.

Tästä syystä lomaosakekauppa on muuttunut tyyliltään pistekaupaksi. Eli asiakas ostaa edelleen jonkin random viikon jostain random paikasta, mutta hänellä ei ole aikomustakaan lomailla ikinä juuri siinä kyseisessä paikassa.

Osakkeen hinta ja kohteen sijainti ym. tekijät määrittävät osakkeen pistearvon, ja näitä pisteitä voi sitten käyttää lomailuun missä tahansa Holiday Clubin kohteessa. Tämän järjestelyn myötä asiakas on vapaa valitsemaan joka kerta eri kohteen, oli se sitten kylpylä Tampereella tai hotelli New Yorkissa. Holiday Club on siis kansainvälinen ketju, ja sillä on hirmuinen määrä kohteita ympäri maailman.

Meille esimerkiksi tarjottiin osaketta, jonka omistamalla viikon loma missä tahansa Holiday Clubin kohteessa (johon pisteemme riittäisivät) maksaisi meille aina saman verran, eli muistaakseni aika tarkkaan 200 euroa.

Holiday Club Villas makuuhuone
Olisikohan mukava tulla tällaiseen ympäristöön lomailemaan useamminkin?

Tämän lisäksi saisimme mahdollisuuden halutessamme vuokrata esimerkiksi niitä näkemiämme Katinkullan loma-asuntoja edulliseen vuorokausihintaan silloin kun niitä olisi saatavilla. Olisiko tuo hinta ollut jotain alle satasen per vuorokausi.

Osakkeen hinta oli jotain kymmeniä tuhansia, olisiko ollut kolmenkympin tienoilla (ensimmäinen vaihtoehto oli kalliimpi). Tähän tietysti oli tarjolla rahoitus, eli maksaisimme kuukausimaksua jonkun satasen kuussa, niin kauan että osakkeen koko hinta olisi lyhennetty. Tuttu kuvio asuntolainasta.

Tämän päälle tulee vielä vuosivastike, joka on sen muutaman satasen luokkaa, tarkkaa summaa en muista.

Lisätietoa osakkeista: Holiday Club – Lomaosakkeet

Miten esittelyyn kannattaa valmistautua?

Kannattaa etukäteen päättää yhdessä, ollaanko tässä tosissaan ostamassa lomaosaketta vai ei. Yleensä ei olla.

Muutama pohdinta vastauksen löytämiseksi edelliseen kysymykseen:

 1. Onko teillä jo valmiina kymmeniä tuhansia ylimääräistä rahaa, jonka haluaisitte sitoa tulevia lomia varten?
 2. Jos ei ole, niin haluatteko asuntolainan/vuokran rinnalle satasen tai parisataa euroa lisää kuukausikulua tulevia lomia varten?
 3. Haluatteko sitoa tulevat lomanne pelkästään Holiday Clubin kohteisiin? Niitä on toki paljon, mutta kaikkea muuta on maailmassa vielä paljon enemmän.
 4. Osakkeesta voi olla vaikea päästä eroon. Voit antaa sen Holiday Clubille myytäväksi eteenpäin, mutta heidän mukaan myyntiajat ovat pitkiä. Vaikka osake olisi maksettu etkä lomailisi yhtään, vastikkeet juoksee niin kauan kuin omistat osakkeen.

Myyntiesittelyssä itse ainakin rehellisesti sanoisin heti alussa, että olen täällä vain koska se vaaditaan edullista lomaa vastaan. He tietävät varsin hyvin että tämä on tilanne, eikä asiakas tee mitään väärää jos hän sanoo sen ääneen. Asian ääneen sanominen helpottaa ainakin omaa oloa myyntiesittelyssä, jotta en anna myyjän ymmärtää mitään muuta.

Ensimmäisessä, ja tähän mennessä ainoassa myyntiesittelyssä jossa olen ollut, tämä asia tuli alkuun jo melko selväksi. Lisäksi olin silloin myös ihan aidosti kiinnostunut Holiday Clubin konseptista, koska en ollut ennen tällaista esittelyä päässyt tai joutunut kokemaan. Myyjä tietysti myös vähän bluffasi, eikä ehkä ollut tietävinään ihan kaikkea tästä edukkaasta lomasta, minkä olin ostanut hänen myyntipuhettaan vastaan.

Humoristisesti voisi todeta, että se joka haluaa tällaisen halvan loman ostaa, ei ehkä ole Holiday Clubin lomaosakkeen tarpeessa. Tai hänellä ei ole siihen yksinkertaisesti varaa.

Lue myös: Majoitus perheelle Kokkolassa – Lomakylä vai hotelli?

Lomaosakkeen hyvät puolet?

En sano etteikö lomaosake joillekin voi olla ihan hyväkin sijoitus. Nostan lomaosakkeen positiiviseksi puoleksi sen, että kun siihen on lähtenyt kerran sijoittamaan, niin sitten sitä tulee melko varmasti myös käytettyä. Eli jonkun henkilön tai perheen tapauksessa tulisi lomailtua ehkä vähän säännöllisemmin ja laadukkaammin, mitä muuten tulisi.

Osake voi mahdollistaa (tai pakottaa) siihen, että kuukausittain maksetaan tulevasta lomasta pieni osamaksu (osakkeen lyhennys), ja sitten kun on loman aika, niin rahaa ei tarvitsekaan olla tonneittain säästössä, vaan pienempi summa riittää. Lomakohdetta voi vuosittain vaihtaa Holiday Clubin asettamissa rajoissa, ja kaikilla on kivaa!

Holiday Club Katinkulta leikkipuisto
Katinkullan lomakylässä aika kuluu lasten kanssa vaikka leikkisaarella.

Holiday Club tutustumisloma kokemuksia: Kannattaako?

Holiday Clubin tutustumisloma sopii ihmisille, jotka eivät vaivaannu siitä että heille myydään jotain mitä he eivät oikeasti halua ostaa.

Jos haluat edullisen loman ja hyväksyt sen että sinulle myydään sen aikana muutama tunti, niin mielestäni tämä on todella hyvä diili. Se on helppo tapa muuttaa omaa aikaa rahan arvoiseksi eduksi. Tavallaan siinä asiakas maksaa osan lomasta omalla ”työllään”, eli antamalla omaa aikaansa, energiaansa ja huomiotaan.

Jos olet helposti vietävissä, etkä kehtaa sanoa edes puhelinmyyjälle eitä, niin halpa tutustumisloma saattaakin lopulta tulla sinulle erittäin kalliiksi! Kannattaa muistaa, että myyjät ovat erikoistuneet asiakkaiden houkutteluun, joten esittelyssä saatat hyvinkin kuulla jotain, mikä saa sinut edes hetken verran miettimään: ”Mitä jos sittenkin…”

Kuten aiemmin sivusin, olen kuullut myös huonoja kokemuksia näistä. Aggressiivinen myyjä voi aiheuttaa erittäin kiusallisia tilanteita, ja lomasta tuleekin siltä osin hermoja syövä kokemus. Jos haluat välttää tällaisen mahdollisuuden jo etukäteen, jätä halpa loma suosiolla väliin ja maksa täysi hinta omasta rauhasta!

Holiday Club tutustumisloma kokemuksia
”Mitä sanot kulta, ostetaanko lomaosake?” -No ei tässä konkurssissa!

Tunnista itsessäsi, mitä arvostat.

Mieti, onko tilanteen mahdollinen kiusallisuus sen myötä säästetyn rahan arvoista. Vai kestätkö pari tuntia ”mitä tahansa maanittelua”, jos sen avulla voi säästää satasia?

Muistuttaisin vielä, että meidän kokemus oli todella ok eikä mitenkään liian kiusallinen. Saimme kieltäytyä meille esitetystä tarjouksesta ja päätöstämme kunnioitettiin.

Tutustumme vielä varmasti uudelleen Holiday Clubin tarjontaan jossain toisessa kohteessa, ja kuuntelemme korvat höröllä lisää esittelyjä.

Esittely voi mahdollistaa jopa lähes kahdenkeskiset kahvitreffit ohjatulla ohjelmalla, jos lapsetkin saa siksi aikaa hoitoon! Hyvä diili kaikin puolin!

Mikä on oma kokemuksesi Holiday Clubin tutustumislomasta?
Kerro kommentteihin!

// Markus

Kirjoittaja on perhematkailun ammattilainen, joka tutustuu mielellään hotelleihin ja kylpylöihin ympäri maailmaa. Hänelle saa mielellään yrittää myydä mitä vaan, mutta tiedoksi, että hän ei välttämättä osta itselleen edes uusia kalsareita ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *