Juhlimme talven prinsessaa – Viisivuotiaan Frozen synttärit!

Kesästä asti on ollut selvää, että talven tullen meidän 5-vuotiaan synttärit juhlitaan Frozen-teemalla. Tai no, on siinä pienesti välissä mietitty, että olisiko sittenkin joku yleinen prinsessateema, mutta aina on lopulta palattu Annaan ja Elsaan.

Aika kiva tietää sankarin ajatus syntymäpäivien teemasta ajoissa, ostin nimittäin monet jutut jo syksyllä alesta!

Kakku kruunaa juhlat kun juhlat – Frozen synttärit

Mulla on jonkinmoinen pakkomielle kivasta ja teemaan sopivasta kakusta. Olen tehnyt mielessäni myönnytyksiä jo pariin otteeseen, kun rahkeet eivät vaan ole riittäneet leipomiseen ja olemme päätyneet ostamaan kakun valmiina. Päälle on aseteltu pieniä figuureja, jotta kakusta on saatu teemaan sopiva.

Itseasiassa olen todennut, että tästä tulee tapa. On vaan niin paljon helpompaa ostaa valmis kaunis kakku. Lisäksi meillä on tiedossa huippuhyvä leipomo, josta kakut saa valmiina lähes joka päivä suoraan tiskistä, ja mausta ei tarvitse tinkiä.

Alla esimerkki aiemmin vietettyjen muumisynttäreiden omatekoisesta luomuksesta.

Mutta tällä kertaa jäin miettimään kakun kustannuksia. Oli ajatuksena tehdä kolme kakkua kahdeksi viikonlopuksi, ja mietin, että ei kyllä makseta kakuista sataaviittäkymmentä euroa. Yleensähän se menee niin, että joko pitää säästää rahaa tai harmaita hiuksia. Ja koska lapsen toivomaa turkoosia kakkua oli hankala saada valmiina, niin ajattelin laittaa harmaat hiukset kasvatuskannalle. Niitä on ennestään jo niin paljon, että eipä väliä.

Mutta. Kriteerinä kakun valmistamiselle oli, että se pitää saada aikaiseksi minimityöllä. Katseltiin päivänsankarin kanssa yhdessä kakkuja googlella ja sieltähän löytyi yksi ulkonäöltään oikein mieleinen ja kakuksi suhteellisen helppo tapaus! Perus kakkupohja, helppo täytevalinta ja päälle voikreemi.

Frozen-kakku
Kakun viimeistelty versio.

Kakku kerros kerrokselta – Frozen-kakku

Halusin kirjoittaa kakun ohjeen ylös kokonaan tähän blogille, sillä täällä se säilyy parhaiten ja aion käyttää samaa kokonaisuutta myös tulevissa juhlissa. Kakku onnistui nimittäin aika täydellisesti. Ainakin verrattuna siihen, miten harvoin meidän perheessä mitään leivotaan.

Ohessa käyttämämme ohjeet:

Kakkupohja: Kinuskikissa: Sokerikakkupohja

Tällä reseptillä olen oikeastaan tehnyt kakkupohjia koko ikäni. Silti ihmettelen, miten kakkupohjat onnistuivat nyt niin hyvin? Oliko syy uudessa vatkaimessa, vai kakkuvuuan kopauttamisessa ennen uuniin laittoa? En tiedä, mutta kakut eivät laskeutuneet juuri lainkaan uunista tullessa. Usein on nimittäin käynyt niin, että keskelle kakkua tulee kuoppa. Laitoin perunajauhoja vähemmän kuin ohjeessa – koska unohdin. Muuten tein kaikki ohjeen mukaan. Vahva suositus tälle ohjeelle!

Täydellinen täytekakku
Ei ehkä ammattilaisen, mutta omaan silmääni täydellisesti onnistunut kakku!

Täyte: Annin uunissa: Täydellinen suklaamousse.

Olen jo jonkin aikaa ollut fiksoitunut korkeisiin kakkuihin ja siksi koen, että kermavaahto + rahka -seos kerrosten välissä ei pidä kakkua kasassa sopivalla tavalla. Olen usein tehnyt jonkun liivatemarjamoussen, mutta tällä kertaa Markus ehdotti suklaamoussea. Kun kuulin, ettei siihen tule liivatetta, ja että suklaa pitäisi jähmettyessään täytteen muodossa, tulin epäileväiseksi. (Meillä on kokemusta rakeisesta suklaasta, joka valui pitkin poikin kakkua..) Mutta Markus vatkasi täytteen ja siitä tuli unelmainen! Siis mikä koostumus! Mikä maku! Jatkoon!

Koristelun inspis: Suklaapossu: Frozen Elsa-Kakku 5-vuotiaalle tytölle

Ihailin kovasti  Monta syytä rakastaa -blogin Frozen-kakkua, ja loihdin jo tällaisen mielessäni. Todellisuus kuitenkin iski noiden sokerista tehtyjen jääkiteiden kohdalla ja päädyimme helpompaan kakkuun.

Teimme kakun Suklaapossun kakkukuvan inspiroimana, mutta emme käyttäneet pinnalla marenkia vaan voikreemiä. Ei suoraan sanottuna tullut edes mieleen kokeilla jotain niin arveluttavaa, kuin marenki. Voikreemilläkin kakusta tuli oikein kiva. Emme tietenkään saaneet siihen samanlaista hattaraista keveyttä, mutta muuten olimme lopputulokseen oikein tyytyväisiä!

Viisivuotissynttärit
Frozen teema

Voikreemi: Annin uunissa: Monipuolinen voikreemi

Markus vatkasi tuttuun tapaan voikreemin, josta tuli unelmaisen pehmeä levittää. Kreemi myös maistui kuulemma hyvälle kakun päällä, vaikka kokonaisuus taisi olla aika tuhti. Noh, riittipähän yksi kakku koko päiväksi! Tälle kreemille vahva suositus!

Lue myös: Meidän kakkuvinkkejä – osa 1

Lue myös: Meidän kakkuvinkkejä – osa 2

Tarjoilut päivänsankarin mieleen – Frozen synttärit

Mitäs muuta ne isi ja tytär keksivätkään tarjoiluiksi kun Frozen kakun?

Frozen synttäreiden kattaus
Frozen synttäreiden kattaus.

No, esikoinen halusi tarjolle viinirypäleitä, maissinaksuja, popcorneja ja juomaksi mehua. Frozen lautasilta ja mukeista tietenkin. Ja sitten suuri toive oli hänen lempparipiirakkansa, mozzarella-tomaatti-pesto-piirakka.

Arvatkaa teimmekö piirakkaa kaksi peltiä? Ja kuinka moni lapsi suostui maistamaan sitä? Ei yksikään.

Siinä oli kieltämättä epäilyttävän näköistä basilikaa päällä. No, onneksi maistui sentään aikuisille!

frozen synttärit tarjoilu
Pöytä katettuna pienille vieraille!

Itse olen aina haaveillut prinsessasynttäreistä, joissa tarjoillaan Fazerin Carneval Prinsessa -keksejä. Nyt näin tilaisuuteni tulleen ja ostin niitä lisukkeeksi pöytään. Nuo keksit ovat yksiä harvoista, joita saata joskus ostaa vaan siksi, että ne ovat niin hyviä!

Synttärileikeillä jännityksestä eroon – Frozen synttärit

Synttärisankarin muistoissa elää Markuksen keksimä sokkeloleikki hänen 3-vuotissyntymäpäiviltään. Ne pidettiin Ryhmä Hau -teemalla. Ehkä juuri tästä ihanasta muistosta johtuu, ettei hän edes ehdottanut leikkien miettimistä äidin kanssa, vaan suori isin pakeille.

Katso lisää: Ryhmä hau -synttärit – kolmevuotiaan toiveesta totta!

Synttärileikit ovat erinomainen tapa saada lapset rentoutumaan heti juhlan alussa. Nämä leikit taisivat olla esikoiselle tuttuja joko kerhosta, tai jonkun muun lapsen synttäreiltä. Leikit olivatkin ihan hitti ja muistoksi tallentui monta videota iloisen riehakkaista lapsista.

1. Yksisarvisen sarven kiinnitys

Tämä perinteisistä perinteisin. Suurelle kartongille piirrettiin yksisarvinen ja erillinen sarvi. Sarvi yritettiin sitten silmät sidottuina saada kiinnitettyä oikeaan paikkaan.

Yksisarvisen sarven kiinnitys
Erilaiset leikit synttäreillä ovat hyvä tapa purkaa jännitystä

Tätä teemaahan voisi varioida aivan mihinkä tahansa synttäriteemaan sopivaksi. Ehdotin lumiukko Olafin porkkananenän kiinnitystä, mutta synttärisankari oli sitä mieltä, että yksisarvinen sen olla pitää.

2. Frozen-musiikkia ja pysäytys

Eka versio taisi olla sellainen, että pomputeltiin ilmapalloa ilmassa, ja kun musiikki loppui, piti ilmapallo ottaa kiinni ja pysähtyä niille sijoilleen.

Toisessa versiossa tanssittiin ja jähmetyttiin paikalleen musiikin loppuessa.

Kolmannessa versiossa hypittiin/tanssittiin/heiluttiin musiikin tahdissa ja musiikin loppuessa mentiin lattialle pieneen myttyyn ja silmät piti laittaa kiinni. Markus heitti viltin yhden lapsen päälle ja sitten sai avata silmät ja arvata, kuka peiton alla on.

3. Onginta

Se perinteinen ja odotettu. Tällä kertaa pusseihin valikoitui frozen-tatuoinnit, frozen-tarrat, koristeteippiä ja rannerenkaat. Pussin sisällön hinta taisi olla ehkä maks 2 euroa.

4. Leikit Frozen-linnalla

Noh, tämä oli tällainen ylimääräinen ohjelmanumero. Esikoinen sai joululahjaksi Frozen-linnan, jonka asetimme houkuttimeksi olohuoneeseen. Tietty porukka hyppäsi oitis sen kimppuun. Mikäs sen mukavampaa, kun kavereiden kanssa leikkiminen!

Sellaiset olivat meidän hartaasti odotetut Frozen-synttärit.

Päivänsankarin haave Anna ja Elsa -teemasynttäreistä toteutui. Sitten olikin jo aika ruveta kyselemään, kuinka pitkä aika on seuraaviin synttäreihin!

// M-E

2 vastausta artikkeliin “Juhlimme talven prinsessaa – Viisivuotiaan Frozen synttärit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *