Vauva 8kk unet ja hulinat!

Vauva täytti jo 8kk ja unet senkun paranevat! Vai miten se menikään..?

Vauva 8kk hulinat
Hän on niiiin <3<3 !!

Niin vaan kiitää vauvavuosi kohti loppuaan. Meillä on nukuttu erinomaisesti, sitten todella huonosti. Sitten ihan ok, ja vaihteen vuoksi melko huonosti. Heh. Kuulostaa oppikirjamaiselta vauvavuodelta.

Lue lisää: Vastasyntynyt heti oikeaan päivärytmiin!

Hermosto kehittyy ja hulinat alkavat – vauva 8kk unet

Joululta alkoi viimeisin hulinakausi. Vauvelimme alkoi marras-joulukuun vaihteessa ottaa ensimmäisiä yrityksiä nousta ylöspäin. Ensin mentiin tavaroiden yli lattialla ja sitten yritettiin syliin ja lopulta kaikkialle minne vaan on mahdollista nousta. Paras apuväline ylösnousuun on ollut lasten seisomakoroke. Se ei liu’u paikaltaan ja on juuri sopivalla korkeudella.

Ukki ja mummo taisivat aatonaattona ensin todistaa tällaiselle korokkeelle nousua ja jouluaattona hän kiipesi minua vasten seisomaan!

Sen jälkeen ei olekaan tarvinnut pitkistä yhtäjaksoisista unista äidin haaveilla.

Vauva 8kk hulinat
Päivällä uni maittaisi vaikka neljäksi tunniksi, yöllä ei..

Hän heräili eritoten joulun pyhinä suoraan itkemään, eikä sitä saanut loppumaan kun äidin vieressä tissitainnutuksella. Isin sylittely ei siis tähän huuteluun auttanut, ainakaan niin nopeasti, ettemme olisi herättäneet koko taloa.

Herätyksiä tuli alkuillasta jopa puolen tunnin välein, ja aamuyöstä saatettiin nukkua ruhtinaallisia kahden tunnin pätkiä. Tämä on jatkunut pitkälle uuteenvuoteen, mutta kokonaisuutena yöt ovat ehkä hieman parantuneet.

Hampaat samaan syssyyn – vauva 8kk

Piti ihan kuvia alkaa plarata, kun jäin ihmettelemään hänen hampaittensa kasvuryöpsähdystä.

Marraskuun lopussa hänelle puhkesivat ylös keskelle eteen kaksi hammasta Melkein samaan syssyyn tulivat noiden reunoille viereen 5. ja 6. hammas. Noh, oliko se sitten tapaninpäivä, kun ihmettelin huonoakin huonompaa yötä, niin kappas, alhaalle oli puhjennut 7. hammas (eli alhaalla kolmas) ja kahdeksas kuulsi toisella puolella jo läpi.

Eli noin kuukauden aikana hänelle on puhjennut viisi hammasta!

vauva 8kk unitaantuma
Katsokaa noita ihania pieniä vitivalkoisia hampaita! Isin perintöä, äidin hampaat kuultavat läpi.

Enpä siis lähde hulinoita tämän enempää ihmettelemään.

Tosin esikoisestamme en koskaan tiennyt, että hänelle on puhjennut hammas. Hän ei reagoinut hampaiden puhkeamiseen mitenkään. Ei kalunnut erityisesti mitään, ja hänhän oli erikoinen lapsi siinäkin, ettei oikein koskaan ole ollut innokas pistämään suuhunsa mitään sinne kuulumatonta.

Hämmennys olikin suuri, kun seuraava lapsemme, eli keskimmäinen, sekä poti hampaitaan että pisti suuhunsa aivan kaiken. Nimenomaan sinne kuulumattoman.

Balanssi.

Eroahdistusta ilmassa – vauva 8kk

Seisomaannousun ja hampaiden lisäksi pienokaisemme on alkanut tarkoilla silmillään ja korvillaan huomata missä äiti menee.

Jo ennen joulua kotosalla aloin kiinnittää huomiota siihen, etten voinutkaan enää laskea häntä tavalliseen tapaan lattialle tutkimaan asioita – etenkään silloin, kun pian olisi imetys-  tai uniaika. Hän oivalsi, että jos lasken hänet maahan, lähden usein liikkumaan kauemmas hänestä ja itku alkoi aika lailla samantien.

Vauvan uni

Joulun olemme viettäneet mummolassa, ja jos hän on mummon tai ukin sylissä ja näkee minut, ja menen pois päin hänestä, alkaa hän varmasti itkeä.

Voi meidän pientä siis, niin monta kriisiä hänellä meneillään juuri nyt!

Unikoulu on ollut äidin terveyden- ja mielenterveyden takia mielessä, mutta en tiedä. Taitaa olla huono aika sellaiselle nyt, kun vauva käy niin kovasti kierroksilla.. Ehkä jotain sylittelyhommaa voisi harkita, mutta ei mitään kovin suurieleistä. Mietitään ja raportoidaan!

Mites teillä nukutaan? Tai kukutaan? Kerro kommentteihin!

// M-E

P.S Jos unikoulut kiinnostavat, niin TÄÄLTÄ löydät hyvät vinkit moneen erilaiseen unikouluun!

Lue lisää: Unikoulusta ja nukkumisesta

Lue lisää: Mites teillä nukutuaan – meillä nukutaan täysiä öitä! 2020

vauvavuosi ja unitaantuma
Hampaaton hymy.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *