Road to Texas – Matkasuunnitelma

Seuraava matkamme on jo aivan ovella!

Piakkoin suuntaamme koko perhe kohti Amerikkaa. Lennämme ensin Floridaan Orlandoon, josta jatkamme autoillen kohti Texasia.

Kovin tarkkaa matkasuunnitelmaa meillä ei tapamme mukaan vielä ole, mutta tässä vähän maistiaisia, mitä reissu mahdollisesti voisi pitää sisällään.

texas matkasuunnitelma
Texas matkasuunnitelma: Villi Länsi odottaa!

Autoilua Amerikassa lapsen kanssa

Autoilua, sitä on todellakin luvassa.

Vuokra-auton otamme alle Orlandon lentokentältä heti kun saavumme. Varasimme jälleen tutun varaussivuston kautta. Siitä ja auton vuokraamisesta voit lukea enemmän aiemmasta postauksestani.

Jos pääsemme alkuperäisen idean mukaan aina Dallasiin asti, kilometrejä kertyisi ainakin nelisen tuhatta. Kuulostaa järkyttävän isolta määrältä, varsinkin kun mukana on alle 2-vuotias taapero. Alla alustava suunnitelma, millaista reittiä voisimme ajella kohti Dallasia ja takaisin.

texas matkasuunnitelma
Mahdollinen ajoreitti Orlandosta Dallasiin ja takaisin.

Palastelin vähän suunniteltua reittiä, ja totesin, että ei se kuitenkaan mahdotonta ole toteuttaa. Taival koostuisi pienistä pätkistä. Isosta kaupungista toiseen on aina muutamien tuntien ajomatka. Kun matka-aikaa on parisen viikkoa, niin päivittäistä ajamista olisi keskimäärin 2-3 tuntia päivässä. Sen kun vielä jakaa vähintään kahteen pätkään, alkaa kuulostaa jo siedettävältä.

Nykyisinkin automatkamme esimerkiksi mummoloihin kestää reilut kaksi tai reilut kolme tuntia suuntaansa. Näillä matkoilla tyttömme on oppinut aika hyvin matkustamaan autossa.

Eihän tuollainen pitkä autossa istuminen missään nimessä ole mukavaa kellekään, joten tavoitteenamme on kulkea pienissä pätkissä, ja välillä ollaan varmasti vähän pidempäänkin samassa paikassa.

Tavoitteemme Dallasiin pääsystä ei myöskään ole ehdoton. Jos autossa istuminen on ylitsepääsemättömän tuskallista, tyydymme vähempään ajamiseen ja nautimme olostamme siellä missä satumme olemaan.

Seuraavassa sitten kaupunkeja ja mahdollisia kohteita, joihin matkallamme voisimme tutustua.

Tallahassee – Tuntematon pääkaupunki

Oletko koskaan kuullut pääkaupungista nimeltä Tallahassee?

Se on siis Floridan osavaltion pääkaupunki, mutta ainakaan suomalaisille kaupungin nimi ei juuri soita kelloja. Siellä ei ole mitään nähtävyyksiä, eikä siellä ole koskaan järjestetty mitään isoja urheilukisoja. Asukasluvultaan se on Tampereen luokkaa. Täysin tuntematon paikka siis.

texas matkasuunnitelma

Tallahassee olisi reitillämme ensimmäinen suurempi kaupunki, jossa voisimme pysähtyä. Googlailin mitä nähtävää Tallahasseessa on, ja päädyin siihen, että yksi mielenkiintoisimmista oli joku suosittu ruoka/herkku/jäätelöpaikka: Lofty Pursuits. Heh, siellä pitää sitten varmasti käydä!

Muuten Tallahaseeta mainostetaan perheystävällisenä, luonnonläheisenä paikkana, jossa on myös paljon historiaa.

Pensacola

Seuraavaksi reitillä tulee vastaan Pensacola, tuo köyhän miehen Miami Beach.

Tästäkään paikasta ei minulla ole juuri käsitystä, mitä nyt nimi on vähän tutumpi kuin edellämainittu Tallahassee. Hakutulosten perusteella luvassa on samankaltaisia rantamaisemia kuin Miami Vicessa tai Baywatchissa aikoinaan. Ranta-alue on osittain ehkä vanhahtavaa kasarihenkistä lomaparatiisia, mutta myös modernia luksusta löytyy.

Rantaviivan alue aina Panama Beachista Pensacolaan on maantieteellisestikin mielenkiintoisen näköistä. Rannan edustalla on pitkänomaisia saaria, ”keys”. Oma tavoitteemme on päästä nauttimaan meren rannasta, ehkä löytää joku kiva majapaikka rannikolta väliltä Panama Beach – Pensacola.

Lämpötilat tähän aikaan vuodesta ovat tuolla parinkympin luokkaa, eli liian kuuma ei pitäisi ainakaan olla.

texas matkasuunnitelma
Panama Citystä Pensacolaan on yhtä biitsiä.

New Orleans – Katrinan jälkimainingeissa

New Orleans on tällä reissulla aika must-kohde. Tämä hurrikaani Katrinan vuonna 2005 runtelema rantakaupunki on tunnetu Mardi Gras -juhlastaan, ja on monesta elokuvastakin tuttu.

French Quarter pitää nähdä, eli se historiallinen keskusta joka yleensä New Orleansista näkyy leffoissa. Nuo kuuluisat rautakaiteiset parvekkeet rakennuksissa, jotka ovat peräisin jopa 1700-luvulta.

French Quarterin lisäksi New Orleansista on karttaan merkittynä myös yksi erikoinen autoilukokemus: Lake Pontchartrain Causeway. Kyseessä on siis lähes 40 kilometriä pitkä silta järven yli, yksi maailman pisimmistä silloista jo vuodesta 1969.

New Orleansissa menee siis varmasti ainakin yksi kokonainen päivä.

texas matkasuunnitelma
Texasin matkasuunnitelmaa: New Orleans

”Houston, we have a problem”

Teksasin puolella ensimmäinen suuri kaupunki on Houston.

Houstonista löytyy avaruusasema, jossa pääsee sisään esimerkiksi avaruussukkulaan. Jos jossain maksullisessa attraktiossa käydään, niin tämä voisi olla sellainen. Houstoniin tai muutenkin tänne päin Amerikkaa tuskin kovin äkkiä palaamme uudestaan, joten avaruusasemalla käynti kannattaa varmaan hoitaa nyt pois alta.

Floridassakin on oma avaruusasemansa, jossa ei vielä olla käyty, mutta sinne ehkä pääsee helpommin joskus vielä uudelleenkin.

Harmikseni sain muuten juuri tietää, että tuo väliotsikon lainaus on virheellinen. Apollo 13 aikaan kukaan ei oikeasti sanonut fraasia täsmälleen noin. Mutta emme anna sen haitata nautintoamme Houstonissa!

texas matkasuunnitelma

Dallas – Oswaldin kiikarissa

Dallasissa paukahti vuonna 1963. Nyt ampumapaikalla on museo. Kiinnostaisi käydä tsekkaamassa tuo vanha kirjavarasto, jossa Oswald tiettävästi liipaisinta painoi. Muutenkin tuo eeppinen ympäristö jossa JFK ajeli viimeisen kerran, on varmasti vaikuttava nähdä livenä.

Dallasissa on myös ilmeisen laaja eläintarha Dallas Zoo, joka voisi olla lapsiystävällinen kohde. Katsotaan mikä on aikataulu ja fiilinki, jos Dallasiin asti päästään.

Muuten Dallasista ei oikein ole vielä kovin hyvää kuvaa, mitä siellä kannattaisi nähdä ja kokea.

Kaikkea mitä matkan varrelta löytyy

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi matkamme tavoitteena on törmätä hauskoihin ruoka- kahvi- ja majapaikkoihin, maisemiin ja ihmisjoukkoihin. Oikeastaan matkamme koostuu pääosin kaikesta muusta kuin tiettyjen nähtävyyksien katselusta. Ajelemme moottoriteiden lisäksi pienempiä rantateitä, ja pysähdymme mieluusti pieniin tuppukyliin.

Matkamme aikana sattuu olemaan myös Thanksgiving, eli amerikkalaisille tärkeä kiitospäivän juhla, sekä sen jälkeinen Black Friday, alennusten hullu päivä. Saapi nähdä miten nämä näyttäytyvät meille matkailijoille.

Majoituksia hommailemme tarpeen mukaan vasta reissun päällä. Miten se onnistuu, siitä olen kertonut jo aiemmin kirjoittaessani lapsiperheen omatoimimatkailusta.

texas matkasuunnitelma
Texasin matkasuunnitelmaa: Missäs päin se oikein onkaan?

Viime aikoina on tullut jo monesti päivähaaveiltua tästä tulevasta Amerikanmatkasta. Lämpimämpää ilmanalaa, erilaista ympäristöä, ja ilman muuta myös kunnon roskaruokaa oikein luvan kanssa! Mikäs olisikaan piristävämpää keskellä tätä marraskuun pimeyttä!

Jos sinulla sattuu olemaan kokemusta Florida – Texas väliltä, niin kerro ihmeessä kokemuksesi ja suosituksesi kommenttikenttään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *