Kööpenhamina ja Odense lapsen kanssa

Kevään yksi kohokohdista oli pitkä viikonloppureissu Tanskaan. Miten sujui matka lapsen kanssa Kööpenhaminassa ja Odensessa?

Setup, 2 aikuista + 1v lapsi:

  • HEL-CPH menopaluu Finskillä 190€.
  • Lentoparkki 36€.
  • Köpis-Odense junalla menopaluu 136€.
  • Majoitus ystävien luona.

Lento oli helppo. 1,5h menee myös lapsen kanssa nopeasti. Köpiksen lentokentältä on harvinaisen hyvät yhteydet keskustaan. Metro ja juna kuljettaa molemmat keskustaan ja kauemmaskin tarvittaessa. Otimme metron lähelle Nyhavnia.

tanska lasten kanssa - Kööpenhaminan keskusta
Kelpaa nää kevätauringot!
tanska lasten kanssa - Kööpenhaminan satama
Lintukoto keskustassa.

Kaupunkikierros

Laukut piti jättää päiväksi säilöön, kokeilimme tällä kertaa Luggagehero-nimistä palvelua. Ideana siinä on, että netistä voi varata ja maksaa, ja sitten vain astelee valitsemaansa kumppaniliikkeeseen ja jättää laukun sinne. Eli liikkeet jotka ottavat laukkuja säilöön ovat kaikenlaisia yrityksiä, hotelleja, kahviloita tms. ja niitä on ympäri kaupunkia. Ainakin Köpiksessä niitä oli useita, ja aivan läheltä Nyhavnia löytyi pieni lankakauppa/tavaran noutopiste, johon vietiin laukut. Palvelu toimi kuten lupasi, hintaa otti 1€/h per laukku + 1€ aloitusmaksu/laukku. Hintaa tuli alekoodilla 10 euroa meidän viiden tunnin stopille. Vähän kalliin kuuloinen, mutta myöhemmin kävi ilmi, että saman verran maksoi myös rautatieaseman lokerikko (24h).

Palvelusta saa ilmaisen ensimmäisen tunnin koodilla CROWDIO

Ekalla Köpiksen visiitillä meillä oli yksi tavoite: Nähdä se merenneito.

Kävelimme kohti merenneitoa hyvän tovin, välillä pysähtyen syömään. Neitonen sijaitsee vähän syrjemmässä, joitain kilometrejä ytimestä. Kävelyreitti oli hieno, veden äärellä. Ilma suosi, mahtava auringonpaiste helli meitä ensimmäistä kertaa tänä keväänä.

Kööpenhaminan satama

Kun lopulta saavuimme merenneidolle, odotus palkittiin…
Itselleni se oli vähän niinkuin pettymys 😀
Vaikka en varsinaisesti odottanut mitään, niin patsas oli pieni, ja se kivi millä se neito istuu, ei ollutkaan veden ympäröimä, vaan rannassa kuivilla. Siihen pystyi siis kävelemään viereen. Paikalla oli epämääräinen joukkio turisteja, vuorotellen kuvia ottamassa neitokaisen vieressä. No, tulipahan nähtyä, eikä tarvi toiste mennä! 😀

Lapsen kanssa liikkuminen Kööpenhaminassa oli vaivatonta. Rattailla pääsee kulkemaan helposti, kävelykeskusta on tosi jees juttu muutenkin.

Kööpenhaminan nähtävyydet - merenneito
Niin on meidän pienikin nähnyt merenneidon.

Loppupäivän ohjelmana oli kävellä kaupungin läpi rautatieasemalle ja ottaa juna Odenseen.

Junassa matkustaminen on lapsen kanssa miellyttävää ja helppoa. Se on oikeastaan paras kulkuväline lapsen kanssa. Tasainen kyyti, tarpeeksi tilaa, ja voi liikkua vapaammin.

Odense

Odensessa meitä oli ystävät vastassa, ja hämärtyvässä kevätillassa kävelimme kämpille.

Seuraavat pari päivää vietimme Odensessa nauttien lämpimästä auringontäyteisestä kevätilmasta. Kävelimme paljon keskustassa ja sen laitamilla. Vanhakaupunki oli todella miellyttävä kävelykeskusta, ja joen varrelle levittäyvät puistoalueet olivat ideaalista ympäristöä kävelykiertelyyn.

Tanskan kevät
Parasta matkailussa, kun saa varaslähdön kesään!
Odense lasten kanssa
Kuperkeikkoja H.C Anderesenin hoodeilla
Odensen kukkaloistoa
Kevät on ihmeitä tulvillaan.

Odense on ylpeä H.C. Andersenin kotikaupunkistatuksestaan, ja se näkyy kadunnimissä ja nähtävyyksissä. hooceen kotitalo, hooceen koulu, jne.

Odensen kukkaloistoa
Odensessa oli ihan huikean kaunista.

Odensesta löytyi myös suuren suuri shoppailucenter, jossa myös tuli käytyä.

Kaiken kaikkiaan Odensea voi suositella kesäkauden kohteeksi. Pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua jalan (ja tietenkin pyörällä jos sellainen on saatavilla). Sopivasti nähtävää esim. viikonlopulle, eikä tarvi ihmispaljoudesta kärsiä.

Odensen katuja

Takaisin Köpiksen kautta

Paluu Köpikseen, siellä aamupäivän vietto kaupungilla kierrellen, ja sitten junalla lentoasemalle. Paluu sujui yhtä helposti kuin menokin. Lentokoneeseen vaan sopivasti virikkeitä ja eväitä, niin lyhyet lennot eivät tuota ongelmia. Lentovinkkejä voi lukea postauksesta 4 vinkkiä lapsen kanssa lentämiseen.

Etukäteen lennoissa vähän jännitti lapsella päällä oleva flunssa. Onneksi taisi korvat toimia normaalisti, ja jälleen kerran ei nousun eikä laskun aikana havaittu minkään näköistä reaktiota suuntaan eikä toiseen.

Seuraava lentomatkustaminen tapahtuukin jo muutaman kuukauden päästä kesällä.. Sitä reissua odotellessa!

tanska lasten kanssa - Upeita taloja Odensessa
Taloja Odensessa – pääsispä sisällekin!

Tanska on muuten kallis maa. Niin junaliput kuin ulkona syöminen ja kahvittelu oli suhteellisen kallista lystiä. Paikallista valuuttaa ei ollut ollenkaan mukana, ja hyvin pärjäsimme. Mobiilimaksaminen on edellä suomea, ja kortti käy joka paikassa. Polkupyöräliikennettä suositaan, ja tietenkin englannin kielellä pärjää, paljon paremmin kuin heikolla ruotsilla. Ruotsin kielen ääntäminen on kuulemma yllättävän kaukana tanskasta, että ei välttämättä kannata kokeilla hoitaa asioita paikallisella kielellä pakkoruotsin pohjalta 🙂

Yksi vastaus artikkeliiin “Kööpenhamina ja Odense lapsen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *