Ensimmäiset silmälasit! Synsam Lifestyle kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö: Synsam Finland & Synsam Ratina

Elämäni ensimmäiset silmälasit!

Olen vihdoin saanut kokea elämässäni jotain aivan uutta: Joudun ojentamaan pienellä präntättyä tekstiä hieman kauemmas itsestäni, jotta näkisin mitä siinä lukee!

Mitäh?

Minähän olen aina ollut se, jolla oma äitini luetuttaa kaikki pikkutekstit…

Jaahas, ikä ei siis tule yksin. Päiväni haukansilmänä taitavat olla tältä osin luetut!

Synsam Lifestyle kokemuksia: Silmälasit päässä Synsamin liikkeen edessä
Tässä jutussa kerron oman kokemukseni ensimmäisten silmälasien hankinnasta ja Synsam Lifestyle -sopimuksesta.

Suurin muutos itsessäni aikoihin

Tokaisin tämän huomioni näköni oletetusta rapistumisesta myös rutiinikäynnillä työterveydessä, ja minut passitettiin saman tien optikolle näöntutkimukseen. Sattumalta tämä silmälasiliike, jossa tutkimus oli määrä suorittaa, oli kauppakeskus Ratinan Synsam Tampereella.

Olen ollut kerran aiemminkin optikon näöntarkastuksessa, joten proseduuri oli jollain tavalla tuttu. Aikani katselin diakuvia kiikareista, ja sain kuulla karun totuuden sekä lopullisen tuomion: ”Sinä tarvitset ehdottomasti silmälasit!”

Ensimmäiset silmälasit – Miten osaisin valita?

Okei, ei siinä mitään että silmälasit. Niitähän on lähes kaikilla. Eihän tämä nyt ihan yllätyksenäkään tullut, vaikka en ollut osannut vielä varsinaisesti kaivata silmälaseja.

Eniten minua hirvitti se tosiasia, että minun pitäisi osata valita itselleni ne silmälasit!

Miten ihmeessä voisin osata valita yhtään mitään? Ei minulla ole mitään tietoa silmälasimuodista, tai mitkä sopisivat juuri minulle?

Tähän mennessä silmälasit omassa päässäni ovat olleet pelkkää naamiaiskamaa!

Ensimmäisten silmälasien valinta - Sovittamassa
Ai mulle silmälasit? Täähän on ihan läppä!

En osannut haluta mitään, enkä tiennyt millaisista laseista voisin tykätä. Edessäni oli todellinen ongelma.

Siksi lähdinkin sillä kertaa vaan nopeasti pakoon koko liikkeestä! Tarvitsin aikaa sulatella koko asiaa. Sekä tietenkin ehdottomasti vaimon mukaan henkiseksi tueksi ja makutuomariksi.

Tulisimme palaamaan paikalle yhteistuumin ja rauhassa. Lapset saisivat sillä kertaa jäädä suosiolla hoitoon!

Ensimmäisten silmälasien valinta

Kun koitti viimein se päivä, että pääsimme M-E:n kanssa kahdestaan Ratinan Synsamille, minulla oli aikamoinen jännitys mahanpohjassa.

Tällä iällä harvoin tulee enää näin jännittäviä asioita vastaan. On erikoista nähdä muutoksia omassa itsessään ja elämässään, jotka ovat jollain tavalla pysyviä. Lasten syntymät, silmälasien valinta… mitä näitä nyt on, elämän suuria hetkiä!

Ratinan Synsamissa meidät otettiin mukavasti vastaan, ja siitä oikeastaan viimeistään alkoi kokemukseni Synsamin asiakkuudesta. Toki näöntarkastuskin oli jo ensimmäinen osa sitä. Silloin en tosin vielä tiennyt, valitsenko silmälasini Synsamilta vai kenties jostain muualta.

Ensimmäisten silmälasien valinta: Sovittamassa laseja
Ensimmäisten silmälasien sovittaminen alkakoon!

Asiantuntija helpotti elämääni 100%

Siinä sitä sitten olin. Edessäni oli monta seinällistä täynnä silmälasien kehyksiä.

Ennen kuin varsinainen palveluvuoroni koitti, sain luvan ”Katsella, jos löytyy mieleisiä.”

No ei löytynyt.

Ei yhtäkään kakkulaa, joka olisi edes sinne päin.

Tämä siis on juuri niin vaikeaa kuin kuvittelinkin, saatoin ajatella.

Ensimmäiset silmälasit Synsam Ratinasta
No hei sinä siellä! Oletko joku graafinen suunnittelija vai?

Sitten koitti oma vuoroni olla palveltavana, ja saman tien elämäni oli monin verroin helpompaa!

Jokainen tietää ne kiusalliset hetket vaateliikkeissä, kun haluaisi vaivihkaa vähän vilkaista, jos löytyisi jotain omaan makuun sopivaa. Sitten joku hyeena syöksyy kimppuun kysymään tarvitsetko apua, ja sitten pitää mutista jotain siitä kuinka vaan katselee, ja häipyä punastellen mahdollisimman nopeasti ja vähin äänin muualle.

Tämän minulle uuden asian shoppailukokemuksen kautta totesin, että jos jossain asiassa asiakaspalvelu auttaa, niin se on silmälasien valinta!

Nyt ei tarvinnut sanoa, että en tarvitse apua, löydän kyllä itse haluamani. Tarvitsin todellakin apua! Kaiken mahdollisen avun mitä vaan irti saa!

Mahdottomasta tehtävästä tulikin lasten leikkiä

Osasin sanoa mieltymyksistäni hyvin vähän. Sen verran sain kuvailtua, että ei pyöreitä, vaan enemmän neliskulmaista kehystä. Toinen mieltymys kävi kohta myös ilmi, joka liittyi lasien kulmiin. ”Ehkä vähän vähemmän sitä kissamaisuutta!”

Näiden omien varsin vajavaisten vihjeideni avulla eteeni alkoi tulla toinen toistaan mielenkiintoisempia kehyksiä. Kun joku niistä miellytti edes vähän, niin sille löytyi sitten heti muita samankaltaisia vaihtoehtoja. Näin pääsin mallailemaan ja kokeilemaan kaikenlaisia kehyksiä. Ja minun tehtäväni oli vain sovittaa niitä ja sanoa miellyttääkö vai ei.

Ensimmäisten silmälasien sovittaminen Synsam Ratinassa
Tämähän onkin aika kivaa hommaa! Siis tämä graafisen suunnittelijan työ.

Asiantuntijan kanssa silmälasien sovittaminen ja itse valintakin alkoi lopulta tuntua jopa helpolta. Kehyksistä alkoi nopeasti löytyi sellaisia, jotka tuntuivat heti omilta.

Ja tosiaan, tässähän ei oltu valitsemassa vain yksiä silmälaseja, vaan kolmet kerralla!

Synsam silmälasisopimus: Kolmet lasit yhdellä kuukausimaksulla

Olin siis valitsemassa kolmea paria laseja, koska olin päättänyt hankkia lasit Synsamin silmälasisopimuksella jota kutsutaan Synsam Lifestyle -sopimukseksi.

Tämän sopimuksen idea on se, että sen sijaan että ostaisit silmälasit omaksi, vuokraat ne ikään kuin leasing-sopimuksella käyttöösi. Maksat kiinteää kuukausimaksua, jonka vastineeksi saat käyttöösi kolme paria silmälaseja omilla vahvuuksillasi.

Sopimuksen sisältämät silmälasit voivat olla erilaisia, eri käyttötarkoituksiin. Voit valita esimerkiksi silmälasit, urheilulasit ja aurinkolasit vahvuuksilla. Myös piilolinssitilaus voi olla yhtenä osana kokonaisuutta.

Synsam Lifestyle kokemuksia - Sopimus kiinteään kuukausihintaan

Sopimuksen isoin pointti on, että kiinteään kuukausihintaan kuuluvat myös uudet linssit aina kun näkösi sitä vaatii. Eli kun näkökykysi muuttuu ja vanhat lasit eivät enää ole sinulle optimaaliset, menet näöntarkastukseen ja laseihisi vaihdetaan asianmukaiset linssit. Tämä kaikki ilman lisäveloitusta, ja niin usein kuin sinulla vain on siihen tarve. Kaiken huipuksi myös kehyksiä voi vaihtaa, yhdet kerran vuodessa.

Sopimus sisältää silmälasien lisäksi myös kaiken muun, mikä liittyy silmälasien huoltoon ja ylläpitoon, sekä myös vakuutuksen. Eli voin hakea Synsamin liikkeestä tarvitsemani puhdistusaineet ja tietysti saan heiltä myös aina apua jos laseja tarvitsee säätää tai korjata.

Kaiken kattava vakuutus on varsin hyvä lisä, koska silmälasit tai aurinkolasit ovat varsin herkkiä esineitä. Kuinka usein esimerkiksi aurinkolasit tippuvat otsalta tai lasien päälle istutaan? Puhumattakaan siitä, että hävittäisit ne. Itselläni on siitäkin karvas muisto, josta hieman lisää myöhemmin…

Synsam silmälasisopimus on enemmän kuin pelkät lasit

Nykyään monissa asioissa on trendi, että omistetaan itse vähän vähemmän ja hankitaan asioita enemmän palveluna. Harva enää ostaa kaupasta musiikkia tai elokuvia omaksi, mutta monilla sen sijaan on tilaus Spotifyssa tai Netflixissä.

Nyt saman voi tehdä myös silmälaseille, eli hankkia ne palveluna!

Lifestyle-sopimuksessa en osta silmälaseja omaksi, vaan maksan kuukausihintaa siitä, että minulla on aina käytössäni minulle sopivat silmälasit.

Mietit jo varmaan mielessäsi, että mitä tämä sitten maksaa?

Synsam Lifestyle kokemuksia - silmälaseja sovittamassa
Noniin, alkaa löytyä!

Synsam Lifestyle -sopimuksen hinta

Synsam Lifestyle -sopimuksen hinta vaihtelee sen mukaan, millaisia silmälaseja valitset käyttöösi sekä millaiset linssit näkösi puolesta tarvitset.

Halvin mahdollinen hinta on niinkin pieni kuin 5 euroa kuukaudessa. Tähän hintaan on saatavilla tietty rajattu mallisto. Jos niistä löydät itsellesi mieluisat, niin pääset todella halvalla.

Kyselin hinta-asiasta Synsam Ratinan henkilökunnalta, ja sain kuulla, että käytännössä monille tavallisille silmälasien käyttäjille toteutuva kuukausihinta pyörii esimerkiksi 30 euron kieppeillä.

Lopullinen hinta on sidoksissa tarvittavien linssien lisäksi myös valittuihin kehyksiin, joten voit itse valinnoillasi vaikuttaa hintaan. Kehyksiä on viidessä eri hintakategoriassa, ja jokainen valitsemistasi kehyksistä muodostaa omalta osaltaan kokonaishintaa.

Lindberg silmälasit omalla printillä
Lindbergin superkevyet ja huomaamattomat silmälasit tekivät minuun vaikutuksen.

Itse päädyin kehysvalinnoissani korkeimpiin hintakategorioihin, joten oman sopimukseni normaalihinnaksi muodostui 70 euroa kuukaudessa.

Sen jälkeen hintaan vaikuttaa tietysti mahdolliset tarjouskampanjat ja alennukset. Tämänkin postauksen lopusta löydät alennuksen, jonka voit käyttää omaan uuteen Lifestyle-sopimukseesi!

Tärkeä hintaan liittyvä lisätieto on vielä silmälasisopimuksen sitoutumisaika. Sopimuksen vähimmäiskesto on kaksi vuotta. Tämän jälkeen sopimuksen voi lopettaa.

Sopimuksen lopussa voit halutessasi lunastaa sopimusaikaiset lasit itsellesi, tai palauttaa ne. Lunastushinta on kahden vuoden jälkeen 13 kertaa sopimuksesi kuukausimaksun verran. Jos pidät sopimusta voimassa kolme vuotta, sen jälkeen lunastushinta on enää yhden kuukausimaksun verran.

Sopimukseen voi tehdä myös vuosittain muutoksia, kuten vaihtaa kehyksiä halvempaan hintaluokkaan, jolloin sopimuksen kuukausihinta laskee.

Sopimusehtoihin kannattaa tietysti tutustua huolella ennen ostopäätöstä.

Lue lisää Synsamin silmälasisopimuksesta

Onko Lifestyle-sopimuksen hinta paljon vai vähän?

Se riippuu.

Ja varsin monesta asiasta.

Jos et käytä laseja ollenkaan, tai käytät tarpeisiisi ns. Tiimari-laseja, niin siihen verrattuna tämä sopimus on tietysti aika paljon suurempi kustannus. Mutta saa sillä toki myös aika reilusti enemmän laatua.

Voi myös olla, että sinulla on ihan laadukkaat linssit päässä. Näkökykysi ja mieltymyksesi ovat muuttumattomia, eivätkä silmälasisi kulu eivätkä hajoa. Silloin tämä sopimus voi kuulostaa nykytilanteeseen nähden hintavammalta vaihtoehdolta.

Olen tällä lyhyellä silmälasitaipaleellani oppinut, miten ihmisten näkökyky muuttuu ajan myötä ja ennalta arvaamattomasti.

Lifestyle-asiakkaat kutsutaan kerran vuodessa näöntarkastukseen. Synsamin optikon mukaan näissä vuositarkastuksissa useimmiten todetaan, että muutoksia on tapahtunut. Eli linssit menevät usein vaihtoon vuoden, tai viimeistään parin vuoden välein. Silmälasien tavallinen käyttöikä ylipäätään on kuulemma joitain vuosia.

Synsamilta ostetut silmälasit esittelyssä
Valitsemani tehokolmikko. Huomaamattomat, kontrastia antavat, sekä aurinkolasit vahvuuksilla.

Olen myös kysellyt silmälaseja käyttäviltä tutuilta, miten usein he ovat joutuneet ostamaan uusia laseja. Vastaukset ovat olleet, että ainakin jossain vaiheessa elämää näkö on muuttunut niin paljon, että hankinnat ovat olleet vuosittaisia. Tosin jotkut ovat sitten vanhemmiten pärjänneet pitkäänkin ilman uusia silmälasihankintoja.

Kuulin myös pitkään lykätyistä hankinnoista, kuten esimerkiksi aurinkolaseista, joissa vahvuudet ”juuri ja juuri vielä menee”. Eli rahan takia voi joutua välillä vähän kärvistelemään tai tekemään kompromisseja sellaisen asian kanssa kuin näkeminen.

Tästä silmälasien uusimistarpeesta johtuen, Lifestyle-sopimus saattaa ainakin jossain elämänvaiheessa olla jopa huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin lasien ostaminen tarpeen mukaan. Mutta varmaa ja yleispätevää vastausta tähän ei tietenkään ole, koska jokaisen ihmisen silmälasitarpeet ovat niin erilaiset.

Varmaa on vain se, että Lifestyle-sopimuksella näet aina hyvin, ja tiedät aina mitä se sinulle tulee kustantamaan.

Lindberg silmälasit omalla printillä
Sain Lindbergin silmälasini hienosti yksilöitynä kappaleena!

Kenelle Synsam Lifestyle-sopimus sopii?

Edellä kuvattujen seikkojen sekä oman kokemuksen valossa tässä on muutamia profiileja, joille Synsam Lifestyle -sopimus saattaisi sopia.

1. Epävarma ensimmäisten lasien ostaja

Tämä olen minä!

En tiennyt silmälaseista mitään, enkä oikeastaan tiedä vieläkään. En tiennyt millaisista laseista pidän tai tulen jatkossa pitämään. En tiedä miten näköni muuttuu tulevina vuosina, tai mikä on silmälasitarpeeni jatkossa.

En tiedä siis mistään mitään, mutta minulle määrättiin silmälasit. Synsamin Lifestyle -sopimus mahdollisti minulle kunnon lasien hankinnan heti alusta lähtien, ilman pelkoja siitä, että en tykkäisikään niistä. En olisi ikinä ostanut itselleni tonnin laseja. Mutta nyt sain sellaiset käyttöni, vähän niin kuin lainaan ja kokeiluun, ilman isoa kertamaksua.

Sopimukseen kuuluu muuten vuosittaisen kehysten vaihdon lisäksi myös 100 päivän tyytyväisyystakuu.

Synsam Lifestyle kokemuksia
Huolettomuus, siitä Synsamin Lifestyle -sopimuksessa on kyse.

Näen Lifestyle-sopimuksen elämäni helpottajana ja epävarmuuden poistajana. Minun ei tarvitse tehdä isoja ostopäätöksiä ja ehkä sittemmin harmitella niitä.

Maksan mielelläni siitä huolettomuudesta, jonka Lifestyle-sopimuksella saan. Kerrottakoon vielä, että olin vahvasti kallistumassa Lifestyle-sopimukseen jo ennen kuin tiesin tästä kaupallisesta yhteistyöstä.

2. Silmälasit lapselle

Tämä oli erittäin hyvä pointti, jonka kuulin Synsam Ratinan henkilökunnalta.

Monilla lapsilla on käytössään silmälasit, ja leikeissähän aina sattuu ja tapahtuu. On hyödyllistä, että silmälaseja on saatavilla useammat. Näin on aina heti varalla lasit, jos yhdelle parille sattuu jotain, mikä vaatii vaikka pienen korjautuksen liikkeessä.

Lapset myös kasvavat hurjaa vauhtia, joten siinä missä heidän näkönsä muuttuu ajan myötä, muuttuu myös ihan lapsen fyysiset mitat sekä mieltymyksetkin. Lifestyle-sopimus vastaa näihin tarpeisiin täydellisesti.

Omakohtaista kokemusta minulla ei tästä ole, joten kertokaa ihmeessä joku silmälaseja käyttävän lapsen vanhempi, miten asia on!

3. Muutosta kaipaava ja tyyliin panostava

Koska silmälasisopimuksen myötä saat käyttöösi vähintään kolmet lasit, ja voit halutessasi vaihtaa yhdet kehykset vuosittain, tyyliniekat ovat yksi hyvin selkeä kohderyhmä.

Itse en ainakaan vielä kuulu tähän ryhmään, vaan opettelen vasta lasien käyttöä edes näyttöpäätetyössä ja autolla ajaessa. Katsotaan milloin kykenen ottamaan ne osaksi vakiotyyliäni!

RayBan Justin aurinkolasit vahvuuksilla
Aurinkolaseiksi valitsin RayBanin Justin -mallin vahvuuksilla.

Silmälasit paitsi antavat kantajalleen hyvän näkökyvyn, niin ne ovat myös osa omaa tyyliä siinä missä muutkin pukineet ja asusteet.

Jos vaihdat silmälasejasi usein ihan vain näön vuoksi, niin Synsam Lifestyle -sopimus sopii sinulle kuin silmälasit päähän!

4. Henkilö, joka haluaa nähdä aina hyvin

Sinun ei tarvitse edes kuulua mihinkään näistä erikoisryhmistä, jotta silmälasisopimus voisi olla sinun tarpeisiisi sopiva palvelu. Jos haluat silmälasiasiaasi helppoutta ja arvostat hyvää palvelua, Synsamin Lifestyle -sopimus on ratkaisu näkemiseesi.

Tiedät jo ennakkoon kustannukset, joiden ansiosta näet aina hyvin. Voit muokata ja vaihtaa käyttämiäsi tuotteita itsellesi sopivaksi sitä mukaa kun tarpeesi ja mieltymyksesi muuttuvat.

Synsam Lifestyle paketin sisältö
Synsamin Lifestyle -sopimus sisältää kaiken, mitä tarvitset nähdäksesi hyvin aina.

Synsamin silmälasisopimus sopii joillekin kuin silmälasit päähän

Synsam Lifestyle -sopimus sopii monille erilaisille silmälasien käyttäjille. Suosittelen tutustumaan huolellisesti sopimuksen sisältöön ehtoihin ja arvioimaan niiden perusteella, olisiko se omiin tarpeisiisi sopiva.

Synsamin työntekijät ovat hyvin avoimia sopimuksen kustannuksista, ja kertovat tarkasti kaiken mitä sopimukseen sisältyy ja mitä se tulee maksamaan. He vastasivat minulle kaikkiin kysymyksiini, joita esitin sopimuksen ominaisuuksista, kestosta ja sitoutumisajasta.

Oman kokemukseni mukaan asiakasta ei todellakaan yritetä ujuttaa kiinni pitkään sopimukseen, vaan sopimuksen sisältö käydään tarkasti läpi. Tästä perusteellisesta selvittämisestä annan heille täydet pisteet.

Aurinkolasit vahvuuksilla Synsamilta
RayBanin aurinkolasit vahvuuksilla sekä polarisoivilla linsseillä. Näillä näkee muuten aika hyvin!

Alennuskoodi Synsam Lifestyle -sopimukseen

Tämän yhteistyön merkeissä saan myös tarjota sinulle alennuksen Synsam Lifestyle -sopimukseen!

Jos kiinnostuit tästä silmälasisopimuksesta, joka kattaa kaiken silmälaseihin liittyvän, voit käydä tutustumassa tarjolla oleviin malleihin lähimmässä Synsamin liikkeessä. Tampereella Synsamin liike löytyy esimerkiksi kauppakeskus Ratinasta, jossa itse asioin.

Saadaksesi alennuksen, voit siis kävellä lähimpään Synsamin liikkeeseen ja kertoa, että olet kiinnostunut Lifestyle sopimuksesta ja sinulla on siihen liittyvä alekoodi MUTKATONTA20. Siten saat 20% alennuksen silmälasisopimuksen normaalihinnasta. Tämä alennuskoodi on voimassa toistaiseksi.

Etsi lähin Synsamin myymälä

Orgreen Optics silmälasit Synsam Lifestyle -sopimuksella
20% alennus Synsam Lifestyle -sopimukseen koodilla MUTKATONTA20

Synsam Lifestyle kokemuksia – Kiinnostava ja nykyaikainen palvelu

Kerroin tässä jutussa Synsam Lifestyle -sopimuksesta, joka on mielestäni erittäin kiinnostava konsepti silmälasien hankintaan palveluna.

Minua itseäni Synsamin henkilökunta sekä Lifestyle-sopimus auttoivat ensimmäisten silmälasien hankinnassa suuresti.

Olen erittäin iloinen, jos tämä juttu auttoi sinuakin, joka ehkä pohdit silmälasien hankintaa nyt tai tulevaisuudessa!

Tutustu lisää: Synsam Lifestyle -silmälasisopimus

// Markus

Kirjoittaja on näyttöpäätetyöläinen, joka on siristellyt ja hieronut silmiään aivan liian pitkään. Ota meidät seurantaan myös Instagramissa tai Facebookissa, niin pysyt kärryillä niin silmälasien kuin silmäpussienkin kulloisestakin tilasta. Vilkaise ihmeessä Instagramista myös Synsam Finland sekä Synsam Ratina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *