Sokerirasitus ja kämppähaaveilua – Raskausviikko 28

Raskausviikko 28, tammikuu 2022: Sokerirasitus kokemuksia

Tänään kävin elämäni kolmannessa sokerirasituskokeessa. Homma menee jo aika rutiinilla. Ohessa kokemuksia sokerirasituksesta ja vähän tulevaisuuden kämppähaaveilua.

Herkkuja labrassa – sokerirasitus kokemuksia

Ekan varaamani sokerirasitusajan peruin sairauden takia viime viikolla. En löytänyt tietoa, voivatko flunssan jälkioireet vaikuttaa testin tulokseen, joten peruin ajan. Mietin myös, ettei ole kiva mennä labraan nenä mahdollisesti vuotavana, vaikken kipeä enää silloin ollutkaan.

sokerirasitus kokemuksia

Neuvolassa kysyin asiasta, ja työntekijä sanoi, että tulehdus voi tosiaan vaikuttaa testituloksiin! Hyvä etten mennyt.

No, tänään sitten suorin aamulla labraan. Kävin ensin otattamassa kilpparikokeet, joista sain tulokset jo odottaessa, ja ne olivat hyvällä tasolla.

Lue lisää: Raskaus ja kilpirauhasen vajaatoiminta

Sitten pääsin sisään näytteenottohuoneeseen. Jos joku ei tiedä, niin sokerirasitustestissä otetaan ensin paastoverikoe, ja sen jälkeen juodaan parisen desiä sokerivettä. Nyt asiassa oltiin selkeästi upgreidettu, kun litkussa oli vadelmanmakua! Tuon nesteen juomisen jälkeen laitetaan kello päälle ja potilas aulaan tunniksi odottamaan. Tunnin päästä otetaan toinen verikoe, sitten taas odotetaan tunti ja sitten otetaan viimeinen koe. Aika rento meininki siis.

Ekasta testauksesta viisi vuotta sitten en muista oikein mitään. Kuopuksen kohdalla muistan, että sokerilitkun juomisesta tuli minulle niin huono olo, että ajattelin sokeriarvoissa olevan jotain vikaa. Kummassakaan testauksessa ei kuitenkaan ole todettu mitään poikkeavia arvoja.

sokerirasitus kokemuksia
Selfie ja tsekkaus repeekö takki jo takaa.

Tällä kertaa meinasin nukahtaa noin tunnin kuluttua testauksen alkamisesta. Voinee johtua nopeasta sokeritason noususta ja laskusta, mutta myös liian lyhyistä yöunista. Saa nähdä mitä tulokset tällä kertaa tuovat tullessaan!

Ainiin, vikan tunnin aikana aloitin katsomaan Yle Areenasta ”Raskaana” – sarjaa. Sarja on tehty vlog-tyyliin, eli jos sellainen formaatti kiinnostaa, niin suosittelen katsomaan.

Lisää tilaa tarvitaan!

Olemme asuneet nykyisessä asunnossamme aika tarkalleen viisi vuotta. Kämppämme on pieni 61 neliön kolmio ja tilaa ennen koronaa oli oikeastaan riittävästi. Kahdesta huoneesta toinen toimi varastohuoneena ja toisessa nukuttiin.

raskausviikko 28

Etätyöajan alkaessa tuosta varastohuoneesta tuli Markuksen työhuone. Sinänsä hyvä, että huone sai selkeän käyttötarkoituksen, mutta nyt huoneelle olisi lasten kasvaessa muutakin käyttöä. Nukumme siis koko porukka edelleen yhdessä makuuhuoneessa, ja vauvakin olisi vielä tulossa mukaan yöllisiin kemuihin. Aika ahtaaksi alkaa käydä. Mutta toisaalta, olemmepa edes jollakin valinnalla elämässämme todella ekologisia!

Jos tässä asunnossa nyt meinaa joka tapauksessa asua, yksi ajatus olisi lohkaista työhuone isommasta makuuhuoneesta. Huone on kuitenkin jo ennestään aika pieni ja tällä ratkaisulla jäljelle jäävästä makuuhuoneesta tulisi melkeinpä vain sängyn kokoinen. En tiedä. Iso remppa, pieni hyöty. Mutta kaikenlaisia ratkaisuja siis mietinnässä.

Haaveissa rivitalon pääty

Olemme haaveilleet kämpästä, jossa olisi edes yksi lisähuone, mieluiten kaksi kun lasten lukumäärää miettii. Olisi myös ihanaa, ettei muuttoa tarvitsisi miettiä seuraavaan kymmeneen vuoteen.

raskausviikko 28
Home sweet home <3

Nyt ennakkomarkkinointiin aivan lähellemme on tullut uusi rivitalo, paikalta, jota olemme muutenkin ehkä vähän haaveilleet tulevaksi asuinpaikaksemme. Paikka on suojaisa, uudella asuinalueella ja melkein yhtä lähellä kaikkia niitä palveluita, joita olemme oppineet nykyisessä kämpässä asuessamme arvostamaan: kirjasto, skeittiparkki, jääkiekkokaukalo, kauppa ja terveysasema. Kaikki 100m säteellä asunnostamme. Lisäksi yksi seudun parhaista uimarannoista on n. 500m päässä.

Tästä kaikesta ei hevillä luovu, ja olemmekin koko korona-ajan katselleet puolihuolimattomasti myyntiin tulevia asuntoja. Täytyy sanoa, että tarjonta on ollut aika surkeaa. Veikkaan, että kaikki järkevät kohteet menevät kaupan, ilman että niistä tulee ilmoitusta mihinkään. Ja itse olemme olleet jokseenkin laiskoja tekemään konkreettisia toimia uuden asunnon hankkimiseksi.

raskausviikko 28

Mutta nyt saimme ehkä vähän uutta vaihdetta asunnon hankintaan. Ihan ensinnä voisi arvioittaa nykyisen kämpän arvon!

Edit: Miten kämppäprojekti on edennyt? Lue lisää: Uusi kotimme rakentuu jo! Sievi Asunnot kokemuksia

Mites teillä? Onko nykyinen asunto se unelmien asunto, vai tiirailetteko jotain erilaista? 

Kerro kommentteihin! 

// M-E

Lue edellisestä raskausviikosta 28: Mikä lapselle nimeksi?

sokerirasitus kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *