Uusi kotimme rakentuu jo! Sievi Asunnot kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö: Sievi Asunnot

Ostimme uuden kodin!
Sievi Asunnot kokemuksia

Oli aika ottaa seuraava askel elämässä ja tehdä päätös meidän perheen seuraavasta kodista.

Haaveissamme on jo ennen nykyistä asuntoamme ollut rivitalon pätkä. Viimein voin iloisena todeta, että unelmamme on toteutumassa!

Kaiken lisäksi vielä kenties parhaalla mahdollisella tavalla: Pääsemme upouuteen rivitaloasuntoon ensimmäisinä asukkaina!

Tässä jutussa käsitellään seuraavia teemoja:

 • Miten löysimme itsellemme seuraavan kodin, vaikka etsintä tuntui aluksi mahdottomalta?
 • Miksi ja miten päädyimme ostamaan uudiskohteen Sievi Asunnoilta.
 • Miten uudiskohteen ostopäätös syntyi? Mitkä asiat siihen vaikuttivat?
 • Kokemuksemme Sievi Asunnoista – Miten on tähän asti mennyt?
Sievi Asunnot kokemuksia - Uudiskohteen kaupat tehty!
Sievi Asunnot kokemuksia – Uudiskohteen kaupat tehty ja rakentaminen on alkanut!

Sievi Asunnot – Miten uusi koti löytyi?

Nykyinen kotimme on ensimmäinen omistusasuntomme. Ostimme sen juuri ensimmäisen lapsemme synnyttyä, ja suunnitelmana oli vähän niin kuin miettiä muutama vuosi, missä haluaisimme oikeasti asua.

Kuinkas sitten kävikään?

No jämähdimme tietysti kuudeksi vuodeksi niille sijoillemme!

Asunnon vaihtaminen on isohko projekti, jota ei noin vain tehdä. Muuttamisen kynnys nousee myös sen myötä mitä pidempään samassa paikassa asuu. Etenkin jos on paikkaan ja asuntoon tyytyväinen.

Meillä oli alun alkaen sellainen noin viiden vuoden suunnitelma, jossa ennen ensimmäisen lapsen eskaria ja koulua päätetään asuinpaikka uudelleen. Mitä enemmän aikaa kului, sitä enemmän ja pysyvämmäksi asuinpaikaksi nykyinen sijaintimme alkoi muodostua. Asuimmehan Kangasalan about parhaalla sijainnilla, aivan Tampereen kyljessä kiinni.

Asunnon haku päällä – Mutta mistä löytyisi se oikea?

Asuntojen hakuvahdit olivat olleet meillä päällä jo vuosikausia. Ilmoituksia tuli ja meni, mutta lähes mikään ei koskaan säväyttänyt.

Sijainti, koko, hinta ja vuosimalli, miten ihmeessä nuo kaikki voisi saada osumaan meille sopiviksi?

Viimeistään vuonna 2020 lisääntyneiden etätöiden myötä nykyinen asuntomme alkoi olla sanalla sanoen täynnä. Vanhimman lapsen myötä kaveri- ja tuttavapiiriä alkoi kertyä lähiseudulle, ja pian olisi ilmoittauduttava jo sinne eskariinkin! Sijainti alkoi siis olla enemmän tai vähemmän lukittuna.

Asunnon koko olisi sinänsä helpohko asia päättää, että kunhan on isompi kuin nykyinen kolmiomme. Vaikka pienessä asunnossa asuminen onkin ekologista, niin viiden hengen perheellä soisi olevan enemmän kuin kaksi makuuhuonetta, eikö?

Sievi Asunnot Pirkkala As Oy Hovipoika julkisivu
Uuden asunnon etsintään vaikuttaa monta tekijää. Miten kaiken saa osumaan kohdalleen?

Hintahaitarin määritteli tulotasomme ja pankit. Näistä voin sen verran avata, että perheemme on pieni-/keskituloinen, joten kovin kummoisia ihmeitä ei sen puolesta ollut odotettavissa. Budjettimme pyöri pitkään vain reilussa parissa sadassa tuhannessa, sillä ei kovin uutta asuntoa ainakaan vielä saisi. Mitä pidemmälle aika juoksi, saimme kerrytettyä nykyiseen asuntoon pääomaa, ja myös tulotaso hieman kohonnut, joten budjettia alettiin toiveikkaana nostella kohti kolmeasataa tuhatta. Sillä saisi joko jotain isompaa vanhaa tai sitten pienempää uutta. Ja modernia kohdettahan me kaipasimme.

Meidän arvostuksillamme tulevan asuntomme vuosimallin tulisi alkaa vähintään kakkosella. Ja tietysti mitä uudempi sen parempi. Haasteeksi osoittautui juurikin tämän vaatimuksen sovittaminen muihin kolmeen vaatimukseen, koska melko valmiilla asuinalueella niitä moderneja kämppiä ei vaan ole niin paljoa!

Kuinka lopulta kaikki osui yhteen? – Sievi Asunnot yllätti somessa

Joku kaunis päivä neppailin Instagramissa jotain ihan normaalia, kun silmieni eteen hypähti postaus Sievi Asunnoilta. Siinä kerrottiin vähän arvuutellenkin, että Kangasalle on pian tulossa uusia perheasuntoja. Rinnuksissani heti varmaan vähän muljahti, ja yritin kovasti kaivella lisätietoa mikä tämä kohde oikein on.

Olimme jo aiemmin nähneet eräällä läheisellä tontilla Sievi Asuntojen mainoksen, jossa luki että tähän rakentuu uusia taloja. Mainos oli ollut paikalla melko pitkään, mutta mitään tietoa näistä ei ollut tullut saataville. Mietin heti, että mahtaako se olla nyt viimein tämä.

Laitoin Instagramissa viestiä Sievi Asunnoille ja kysyin asiaa. Sain piakkoin vastauksen, että välittäjä voi olla minuun yhteydessä jos niin haluan. No halusinhan minä sitä, ja siitä kehkeytyikin lopulta melkoinen tapaus ja kokemus, koska pääsimme ennakkovaraamaan tulevan asuntomme uudesta taloyhtiöstä aivan ensimmäisenä!

Sievi Asunnot uudiskohde perheasunto taustalla, Markus seisoo edessä.
Sievi Asunnot yllätti minut somessa, ja heitti tulevan uuden kotimme suoraan näytölleni. Taustalla Sievi Asuntojen rakentamia rivitaloja Kangasalla.

Miksi uudiskohde Sievi Asunnoilta?

Uudiskohteen ostaminen oli meille tässä kohtaa yllättävänkin sopiva ratkaisu.

Uuden tulevan kotimme sijainti oli meille ennestään tuttu, vuosimallin osalta saimme jopa enemmän mitä halusimme. Ennakkovarauksen jälkeen meille jäi reilusti aikaa rahoituksen järjestämiseen.

Sievi Asuntojen uudiskohteessa ennakkovaraaminen ei siis sitonut meitä mihinkään. Jos olisimme halunneet perua kaupan, olisimme saaneet varausmaksun kokonaan takaisin. Ennakkovaraaminen oli riskitön vaihtoehto. Suoraan sanoen, tämä varausjärjestely mahdollisti meille nämä asuntokaupat. Ilman sitoumuksetonta ennakkovarausta emme todennäköisesti olisi uskaltaneet tehdä varausta ollenkaan.

Sievi Asunnot riskitön ennakkovaraus.
Asuntokaupat jännittää! Onneksi saimme tehdä riskittömän ennakkovarauksen ennen varsinaista kaupantekoa.

Uuteen kohteeseen tulevat asuntotyypit olivat meille ennestään ohuesti tuttuja, sillä lapsemme pari kaveria asuu perheineen vastaavissa Sievi Asuntojen rakentamissa rivareissa. Nämä jo valmiit taloyhtiöt ovat tulleet meille tutuiksi, ja itse asiassa katselimme aikoinaan jo niiden ennakkomarkkinointia vähän sillä silmällä. Silloin tarve ei vielä ollut niin akuutti, joten se vaan sitten jäi.

Kun mietimme millainen Sievi Asunnot mahtaa olla rakentajana, meidät vakuutti siis osaltaan se, että näimme omin silmin tämän valmiin taloyhtiön jossa tuttaviamme asui.

Sievi Asunnot on rakentanut kymmenittäin kohteita ympäri Suomen. Niitä kaikkia voi tarkastella heidän sivuiltaan löytyvästä luettelosta: Sievi Asunnot – Kaikki kohteet

Sievi Asuntojen rakentamia rivitaloja, As Oy Konduktööri Kangasala
Sievi Asuntojen rakentamia rivitaloja voi nähdä jo monessa paikassa ympäri Suomen.

Tähän yhteyteen erittäin sopiva yhteensattuma oli se, että kun tätä juttua varten kävimme ajelemassa Pirkkalassa katsomassa Sievi Asuntojen juuri valmistunutta kohdetta, niin eräs kyseisen yhtiön asukas osui juttusille. Hän sanaili, että useassa uudiskohdeprojektissa mukana olleena tämä Sievi Asuntojen projekti oli sujunut hänen kohdallaan kaikkein parhaiten.

Kuulostaa siltä, että tämä voisi olla keksittyä mainospuhetta, mutta en voi sille mitään, että näin vain kävi! No ainakin tästä sattumuksesta oli meille itsellemme se hyöty, että luottamuksemme Sievi Asuntoja kohtaan nousi taas hitusen verran ylöspäin.

Uudiskohteen ostaminen

Uudiskohteen ostaminen on edennyt meidän kohdalla seuraavin askelin:

 1. Ennakkovarauksen tekeminen. Varausmaksu oli meillä 1500€, eikä se sitonut meitä kaupantekoon. Kaikki tämä sujui netin kautta.
 2. Lainalupauksen hakeminen pankista. Välillä myös tulevan yhtilön tontilla kohkaaminen sekä toiveikas pälyily.
 3. Piinallista odottelua, milloin kaupanteko alkaa.
 4. Rakennustyöt alkoivat.
 5. Kaupantekotilaisuus välittäjän konttorilla.
 6. Osakaskokous Sievi Asuntojen toimistolla.
 7. Rakennustöiden innokas sivusta seuranta. ”Nuo maasta törröttävät putken pätkät tuolla on varmaan meidän!”

Uudiskohteen ostamisesta en tässä kohtaa kerro kovin laajasti, se on oma laaja aiheensa josta voisi joskus kirjoitella enemmän.

Sievi Asunnot rakennustyömaata tarkkailemassa.
Rakennusluvan jälkeen työmaalla alkoi tapahtua asioita reippaaseen tahtiin.

Epävarmuuksista huolimatta ostopäätös oli lopulta helppo

Asuntoa varatessa meillä oli vielä paljon epävarmuuksia.

 • Emme olleet varmoja, saisimmeko tarvittavan asuntolainan.
 • Olimme vielä jollain tasolla empiväisiä, onko tämä nyt todella sitä aluetta, jossa haluamme asua jatkossa.
 • Meillä ei ollut kaiken kattavaa käsitystä, miltä uusi asuinpaikkamme tulisi näyttämään kun asuntomme valmistuu. (Ei ole vieläkään.)
 • Emme olleet täysin tietoisia projektin aikataulusta, milloin tarkalleen kaupat lyötäisi lukkoon, ja milloin asunto mahdollisesti valmistuu.
 • Meillä ei ollut aavistustakaan, mitä maailmassa tapahtuisi vuoden 2022 aikana.
 • Emme osanneet arvata, miten paljon ja nopeasti asuntolainojen korot tulisivat nousemaan.

Näistä kaikista epävarmuuksista huolimatta, kaupanteko oli meille lopulta ihmeellisen helppo päätös. Olimme haaveilleet ja kaivanneet uutta asuntoa jo pitkään. Nyt meille oli sellainen tarjolla. Nousseista koroista huolimatta saimme pankkilainankin järjestettyä meille mahdollisimman sopivaksi, ja saimme siihen hyvin joustoa. Asumiskustannus isommassa asunnossa toki tulee olemaan suurempi kuin nykyisessä, mutta melko maltillisesti.

Sievi Asunnot uudiskohde työmaa taustalla, Markus edessä.
Uudiskohteen ostaminen vaatii heittäytymistä, mutta voi olla myös antoisa kokemus!

Ehkä tässä päätöksenteossa oli taustalla sellaista elämän ja kokemusten mukanaan tuomaa kypsyyttä.

Ensimmäiset isot päätökset elämässä ovat niitä vaikeimpia, ja samaten ensimmäiset isot hankinnat menevät eniten tunteisiin. Mutta kun on jo kerran ostanut asunnon, niin seuraava ei enää tunnu niin isolta jutulta, eikö vain?

Miten on tähän asti mennyt – Sievi Asunnot kokemuksemme

Meidän uuden kodin projekti on kestänyt jo melko pitkään, mutta viimein pyörät ovat lähteneet kunnolla pyörimään.

Odotteluvaihe ennakkovarauksesta rakentamispäätökseen ja kaupantekoon oli meidän tapauksessa epätavallisen pitkä. Rakennusluvan saaminen vain tällä kertaa sattui kestämään hieman pidempään. Mutta kun rakennuslupa meni kaupungin osalta läpi, ei aikaakaan kun maatyöt alkoivat meidän tulevan kodin tontilla. Oli helpottavaa nähdä, että asioita todella alkoi tapahtua vauhdilla heti kun se vaan oli byrokratian puolesta mahdollista.

Sievi Asunnot rivitalon perustukset
Tyhjästä lähdettiin, ja melko nopeasti tontilla oli jo konkreettista nähtävää.

Löimme kaupat lukkoon, ja myös osakaskokouskutsu kolahti hyvin pian sähköpostilaatikkoon. Suuri osa kohteen asunnoista oli jo myyty, joten lain mukaisesti me tulevat asukkaat kokoonnuimme ensimmäistä kertaa samaan tilaan päättämään vielä muutamasta muodollisesta asiasta liittyen rakentamisaikaan.

Tähän asti kaikki tieto rakennusprojektista oli kulkenut välittäjän kautta, osakaskokouksessa tapasimme viimein edustusta myös Sievi Asunnoilta. Oli mukavaa ja jollain tavalla rentouttavaa nähdä tulevia naapureita jo nyt hyvissä ajoin. Siinä tuli sellainen tunne, että emme ole projektissamme yksin. Totesimme, että muut tulevat asukkaat ovat myös aivan tavallisia ihmisiä. Samoin Sievi Asunnoilla on aivan tavallisia, asiakaspalveluhenkisiä ihmisiä rakentamassa uutta kotia meille ja monille muille.

Pääsimme jopa vaihtamaan muutaman sanan tulevien lähinaapureidemme kanssa. Kiva tietää, että samaan taloon muuttaa meidän lisäksi ainakin yksi toinen lapsiperhe!

Uudiskohteen ostaminen Sievi Asunnoilta?

Uudiskohteen ostamiseen liittyy varsinkin ensikertalaisella monia kysymysmerkkejä.

Uskaltaako tällaiseen projektiin lähteä?

Mitä jos rakentaja menee nurin, ja käteen jää pelkät perustukset?

Kuten aiemmin mainitsin, uudiskohteen ostaminen on oma aiheensa, johon liittyy oma lainsäädäntö ja systeemit, jolla ostajan asemaa turvataan. Ostaja ei jää noin vain tyhjän päälle.

Maailmantilanteelle emme mahda mitään, mutta asumisen tarve on jatkuva. Asunnon vaihtoakaan ei voi loputtomasti lykätä.

Meidän tapauksessa uudiskohdeprojekti käynnistyi, kun riesanamme oli ”vain” maailmanlaajuinen pandemia. Kun kaupat tehtiin, maailmassa oli monta uutta riesaa. Muun muassa viitekorot olivat nousseet jo kahteen ja puoleen prosenttiin.

Sievi Asunnot Pirkkala As Oy Hovipoika julkisivu
Sievi Asunnot on rakentanut paljon uusia koteja monenlaisille ihmisille ympäri Suomen. Tämän värikkään luomuksen näimme Pirkkalassa.

Teimme ratkaisun olla vetäytymättä tai muuttamatta suunnitelmia, koska näimme tämän edelleen parhaana mahdollisena vaihtoehtona päästä asumaan meidän näköiseen uuteen kotiin.

Isoa päätöstä tukemaan otimme kylkeen myös turvaa, jota voi ostaa rahalla. Uuteen pankkilainaan otimme ainakin alkuun melko hyvän suojan äkillisten tapahtumien varalle. Katsoimme, että hiukan suurempi lainan kuukausierä on sen tuoman mielenrauhan arvoista.

Elämä on täynnä muutoksia, päätöksentekoa ja riskienhallintaa. Kaikkeen emme voi vaikuttaa, mutta joihinkin asioihin voimme varautua. Aika näyttää, miten asiat sujuvat tästä eteen päin kohti uuden asunnon valmistumista ja muuttoa.

Sievi Asunnot kokemuksia – Uuden kodin odotus!

Uudiskohteen ostaminen on meille kokemus, jossa pääsemme täyttämään asumisunelmaamme aivan uudella tavalla.

Projekti tulee meillä olemaan kokonaisuudessaan melko pitkä, yli puolitoista vuotta. Se mahdollistaa meille elämämme ja asumisemme järjestelyn vähän kerrallaan kohti uutta kotiamme.

Tulee mieleen ihan vauvan odotus. Raskausaikana on aikaa orientoitua tulevaan elämänmuutokseen, ja edetä pikku hiljaa kohti uutta ja ihmeellistä! Ja voi sitä onnea kun viimein aika koittaa!

Pariskunta jolla perheasunnon ostokokemus Sievi Asunnoilta
Uudiskohteen ostaminen oli iso yhteinen päätös. Uuden kotimme rakentaa Sievi Asunnot.

Nyt ennakkomarkkinoinnissa lisää Sievi Asuntoja

Sievi Asunnoilla tulee jatkuvalla syötöllä uusia kohteita, ja samaten Kangasala kasvaa varsinkin Tampereen kainalokuopan puolella.

Nyt ennakkomarkkinoinnissa on As Oy Ukko-Pekka, jossa ennakkovaraajat saavat aika kovat edut vielä päälle.

Tsekkaa nämä, jos asuntoasia on teidän perheelle ajankohtainen ja Pirkanmaan paras asuinpaikka kiinnostaa!

Sievi Asunnot – As Oy Ukkopekka

// Markus

Kirjoittaja on viisihenkisen perheen isä, joka on haaveillut rivitalonpätkästä ja omasta pihasta jo noin vuosikymmenen ajan. Seuraa asuntounelmamme etenemistä Instagramista, ja omien haaveidesi varalle ota seurantaan instassa myös @sieviasunnot.

Lue myös: Unelmieni kotia metsästämässä – Miten haluaisin asua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *