Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Tekemistä ja kokemuksia taaperolle?

Sisältää kaupallisia *linkkejä

Särkänniemi pienten lasten kanssa – Osa 1 käsitteli käytännön juttuja, joista on hyötyä kaikile, jotka tulevat käymään Särkänniemessä kesällä.

Tässä jutussa katsotaan vähän tarkemmin mitä näkemistä ja kokemista puisto tarjoaa taaperoille. Keskitymme erityisesti muuhun kuin huvilaitteisiin.

sarkanniemi-pienen-lapsen-kanssa-10

Koiramäki – Ehkä se ykkösjuttu..!

No onhan se Koiramäki varmaan pienille lapsille kaikista antoisin paikka Särkänniemessä.

Mutta, koska se on täysin oma kokonaisuutensa ja sinne on erillinen sisäänpääsymaksukin, niin rajaamme sen nyt tämän jutun ulkopuolelle.

Vinkkinä kuitenkin todettakoon, että Koiramäkeen pääsee Plussa-kortilla kaksi yhden hinnalla (14,90€) yleensä sekä keväällä että syyskaudella. Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää Koiramäestä postauksessa Särkänniemen Koiramäki pienten lasten kanssa (2019)

Särkänniemen koiramäki eläinpuiston kartta
Särkänniemen Koiramäki, aluekartta.
Koiramäen päiväohjelma
Koiramäen päiväohjelma

Pienten laitteet – alle 3v ilmaiseksi, mutta aikuisen tulee maksaa

Huvilaitteet!

On possujunaa, kahvikuppeja ja karuselleja. Jos taapero on aiemminkin päässyt jo laitteiden makuun, tai haluatte hänen aloittavan tämän ihanuuden kokemisen, niin alle 3-vuotias pääsee ilmaiseksi kaikkeen, mutta vanhemman seuralaisen tulee maksaa.

Tiedot laitteista, pituusrajoista ym. löytyy kattavasti Särkänniemen sivuilta, joten emme kerro niistä sen enempää.

Angry Birds – ilmainen leikkipuisto

Tämä!

Angry Birds leikkipuisto, tai pikemminkin seikkailupuisto on ehdoton kohde isommille lapsille (5v-). Pienemmille se ei tosin tarjoa ihan niin paljoa. Pienten alueella on liukumäki ja muutama rynkytin (kertokaa mikä on sellanen esim. mopo tai eläin missä on jousi ja siihen voi mennä istumaan ja se heiluu ees taas ku rynkyttää).

Alle 3-vuotiaat vain vanhemman seurassa. 5-vuotiaasta ylöspäin pääsee isommalle puolelle, jossa liukumäet ja kiipeilytelineet nousevat aika hyviin korkeuksiin.

Särkänniemi Angry Birds leikkipuisto
Särkänniemen Angry Birds leikkipuisto on ilmaista hupia lapsille!
Särkänniemi Angry Birds leikkipuisto
Särkänniemen Angry Birds leikkipuiston ikä- ja pituusrajoitukset.
Särkänniemi Angry Birds leikkipuisto
Särkänniemen Angry Birds leikkipuiston taaperoalue.

Taikaranta – 2018 kesän uutuus ulkoilmasoittimilla

Taikaranta on Särkänniemen kesän uutuus joka on ”suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja rauhallisille tunnelmoijille”. Tämän esittelyn perusteella itsellä olikin suuret odotukset alueesta.Kun näimme alueen, ensivaikutelmana oli että ”onpa pieni”. Mutta ihan hienohan se oli. Isot ulkoilmasoittimet ja tuuhea nurmikko pisti silmään. Ja kyllähän se meidän taapero siellä viihtyi juoksennellen edes takas ja vähän soittimia kokeili sen minkä ylettyi. Alue sopii esim. eväshetkeen tai päiväuniin.

Särkänniemen Taikaranta
Särkänniemen Taikaranta
Särkänniemen Taikaranta ja ulkoilmasoitin
Taikarannasta löytyy ulkoilmasoittimia
Särkänniemen Taikaranta ja ulkoilmasoitin
Taikarannan ulkoilmasoitin.
Särkänniemen Taikaranta
Taikarannassa on hyvä hengähtää lasten kanssa.

Puron kalojen katselu ja syöttäminen

Huvipuistoalueen keskellä on puro, jossa uiskentelee kesäkaudella ”kultakaloja”. Kalat ovat näyttäviä, ja tulevat parvessa kävelysillan alle kyttäämään makupaloja. Paikalla on myös kalanruoka-automaatti, josta voi ostaa satsin ”jotain” ja ruokkia kaloja itse.Tässä kuluu varmasti jokunen tovi kaloja katsellessa.

Särkänniemi pienet lapset - puro
Puron kaloja voi katsella ja syöttää.
Särkänniemi pienet lapset - puron kalojen syöttäminen
Puron kalat hyökkäävät ruuan kimppuun.

Suomen suurin posetiivi?

Noustessa huvipuistosta kohti Sara Hildénin taidemuseota (ja Näsinneulaa), ylämäessä tukkijoen alikulun jälkeen on peräkärryllinen musiikkia. Tämä soittopeli on ikäänkuin jättimäinen posetiivi. Kun alkukesästä kävelimme ohi, ei musa ollut vielä päällä, mutta luultavasti kesän aikana lähtee taas pillit soimaan.

Särkänniemi pienet lapset - Posetiivi
Tässäkö Suomen suurin posetiivi?

Puhuva satupuu

Läheltä Angry Birds -puistoa löytyy puhuva satupuu. Nappia painamalla tulee tarinaa jos jonkinlaista, ja koko komeus animoi itseään liikkeellä. Riippuen lapsen keskittymiskyvystä (kiinnostaako muut jutut enemmän), tätäkin on ihan kiva katsella hetki.

Särkänniemi pienet lapset - Satupuu
Satupuu laulaa ja kertoo tarinoita.

Hurjien laitteiden ihmettely

Joka puolella hyörii ja pyörii. Lapsia juoksentelee joka puolella jätskit suupielissä ja sormet tahmeina. Värejä, ääniä, hajuja ja makuja…Siinäpä sitä on ihmettelemistä. Vaikka lapsi ei vielä liikkuisikaan omin jaloin, niin varmasti viihtyy ihan vaan katsellessa ympärilleen. Ja vaikka meidän taapero liikkui osittain myös itse, niin osa ajasta meni ihan vaan rattaista ympäristöä ihmetellen. Oli jännä nähdä, miten hän skannaili ympäristöään selkeästi hieman hämmentyneenä. Niin monta juttua mitä ei ole ennen nähnyt. Miksi ihmisiä kiljuu ylhäällä taivaalla?

Särkänniemi Troika
Legendaarinen Troika
Särkänniemi - Boom!
Särkänniemi – Boom!

Esitykset

Esiintymislavalla on kesän aikana paljon ohjelmaa. Särkänniemen sivuilla sanotaan että tänä kesänä järjestetään erityisen paljon lapsille ohjelmaa. Tsekkaa lavan ohjelma ja erikoispäivät Särkänniemen sivulta. Huomaa, että jonain päivinä on ihan konserttejakin.

sarkanniemi-pienen-lapsen-kanssa

Akvaario

Jos tykkää katsella veden eläviä, niin akvaario varmasti kiinnostaa. Tämä kohde maksaa erikseen 12,90€ (alle 3-v ilmaiseksi), jossei ole ranneketta. Kohde on varmasti erinomainen pienille lapsille, emme vaan näe sitä ensisijaisena kesäpäivän kohteena, kun tavoitteena on nauttia lyhyestä suomen kesästä ulkona.

Tietty sadepäivän sattuessa akvaario on mitä mainioin paikka pidellä sadetta. Kaikesta huolimatta akvaarioon menisin enneminkin talvella.

Aiemmin Näsinneulan ala-aulassa on aiemmin ollut myös ”digitaalinen akvaario”. Eli lattiaan heijastui uivia kaloja, jotka menee karkuun kun niiden kohdalla kävelee. Tämä olisi taaperolle hauska, saa nähdä onko se vielä joskus tulevaisuudessa toiminnassa.

Näsinneulan aulasta löytyy myös talvikautta ajatellen muutama köyhän miehen huvilaite.

Särkänniemi - Akvaarion aula
Särkänniemen Akvaarion aula.

Yhteenveto

Särkänniemen huvipuistossa käynti on jokaiselle lapselle varmasti ikimuistoinen kokemus. Huvilaitteiden lisäksi alueelta löytyy paljon kaikenlaista katseltavaa ja tekemistä. Ihan pienille valikoima on hieman rajatumpi, mutta viihdykettä löytyy myös heille.

Hauskaa huvipuistopäivää!

Vinkki ympäri vuoden: Jos tulet isompien lasten kanssa Tampereelle, niin *Superparkiin saa liput alennuksella Offerillan kautta. Tarjous voimassa rajoitetun ajan.

Luitko jo käytännön vinkit Tamperen reissulle?
Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Paikallisten vinkit, Käytännön asiat

Särkänniemi - Hauskuus sallittu!
Särkänniemessä on hauskuus sallittu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *