Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Paikallisten vinkit

Sisältää alekoodin palveluun Parkman

Ilmainen pysäköinti Särkänniemessä?

Paljonko jäätelö maksaa?

Tässä jutussä käsittelemme Särkänniemen reissua informatiivisella otteella, ja kerromme omia vinkkejä huvipuistokäynnille pienten lasten kanssa.

Särkänniemi pienet lapset - Näsinneula
Särkänniemi on loistava kohde pienten lasten kanssa.

Tänään kävimme siis avaamassa kesäkauden Särkänniemessä, ja lähdimme oikein selvittämään, mitä annettavaa huvipuistolla olisi 1,5v taaperolle ja hänen vanhemmilleen 🙂

Samalla mietimme, mitkä olisivat hyödyllisiä vinkkejä kaikille, jotka tulevat Särkänniemeen viettämään kesäpäivää. Etenkin kiinnostaisi jakaa sellaista tietoa, jota on muuten vaikea löytää esimerkiksi Särkänniemen omilta sivuilta.

1. Mihin parkkeeraan auton ilmaiseksi Särkänniemessä?

Jos et saavu autolla, tai sinulla on ylimääräistä rahaa kiusaksi asti, voit siirtyä suoraan seuraavaan kohtaan!

Särkänniemen omilla parkkialueilla pysäköinti maksaa 15€/päivä. Ainakin jos saavut pahimman ruuhka-ajan ulkopuolella, voit erittäin todennäköisesti löytää ilmaisen tai edullisemman parkkipaikan, ja vielä ihan läheltäkin.

Vastuunvapauslausekkeena totean, että tarkista aina pysäköintiehdot itse ennen kuin pysäköit! 🙂 Pysäköintijärjestelyt ovat muuttuvia, tämä postaus kertoo pääosin tilanteesta kesällä 2018.

Ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa Näsijärvenkatu. Se on Särkänniemestä katsottuna ison tien ja korotetun rautatien toisella puolella. Rautatien alikulkua pitkin pääsee vaivattomasti ja nopeasti huvipuistoon. Tämä on paras paikka johon voit autosi saada. Rajaton ilmainen pysäköinti, ja parhaimmillaan lähempänä huvipuiston sisäänkäyntiä kuin etäisimmät Särkänniemen omat parkkipaikat. Alla Googlen katukuva Näsijärvenkadulta alikulun kohdalta josta kuljetaan huvipuistoon!

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!4v1527620492874!6m8!1m7!1scQLy7dzUmlsSODdy_wBsJw!2m2!1d61.50212514506963!2d23.74226732623769!3f37.876020672832794!4f-1.7300611684330818!5f0.7820865974627469&w=600&h=450]

Seuraavat vaihtoehdot ovat sivukadut, jotka lähtevät Näsijärvenkadulta. Ne ovat myös maksutonta aluetta. Huomioi kuitenkin normaalit katualueen pysäköintisäännöt ja siellä täällä olevat pysäköintikieltoaluetta osoittavat merkit. Ulkopaikkakuntalaisille lienee hyvä myös kertoa, että Tampereella katualueelle pysäköidessä pitää auton olla kokonaan kadulla/tiellä (renkaat asvaltilla). Jos päällystetty tie rajoittuu hiekkaan, se katsotaan maastoalueeksi eikä kaduksi. Eli jos pysäköit niin, että renkaat ovat vähänkään hiekalla, voit saada sakon luvattomasta maastopysäköinnistä! Älkää kysykö miksi näin, tästä on monta vääntöä ollut yleisönosastoilla. Ja ilmeisesti jos lunta on maassa ja asvaltin rajaa ei voi nähdä, niin silloin sakolta välttynee…

Seuraavia vaihtoehtoja ovat Hämeenkadun pohjoispää, jossa pysäköinti sunnuntaisin ilmaista, muuten maksullista (1€/h, 8-18 (8-16)) sekä lyhyeen tarpeeseen (2h ilmainen kiekkoparkki) Mustalahden alue. Kuva havainnollistaa pysäköintimahdollisuudet Särkänniemen lähistöllä.

Särkänniemi ilmainen pysäköinti
Särkänniemen alueen pysäköintihintoja kesällä 2018. (Muutoksia on tapahtunut, esim. 10€ onkin nykyään 15€)

Pysäköinnin maksamiseen (muualla kuin Särkänniemen omassa parkissa) suosittelen ParkMan-applikaatiota. Jos sinulla ei vielä ole sitä, niin syöttämällä rekisteröityessäsi koodin DTFY sinä saat yhden ilmaisen parkkeerauksen, ja minä myös yhden.

Tässä vielä Tampereen pysäköintivyöhykkeet (lähde), jotta voit suunnitella parkkeeraamistasi muuallekin. Kuten kartasta näkyy, koko Amurin alue on maksutonta, josta voi lähteä metsästämään ilmaista parkkipaikkaa jos sellaisen haluaa.

Edit: Kesällä 2018 julkaistiin Tampereen uusi parkkisuunnitelma, jossa Amurin alueella pysäköintiä tullaan rajoittamaan syksystä 2018 alkaen. Suosittelemani parhaalle ilmaiselle alueelle Näsijärvenkadulle on ilmeisesti tulossa 10 tunnin kiekkoparkki, joten sitä voinee edelleen käyttää. Tarkkana siis pysäköintiä rajoittavien liikennemerkkien kanssa!

Edit 2019: Edellä mainitulla alueella on nyt 10 tunnin kiekkoparkki. Eli toimii edelleen Särkänniemen vierailulla, mutta alue on todella ruuhkainen. Lisäksi Särkänniemen alueen omat parkkipaikat maksavat nyt 15 euroa päivältä. Kannattanee siis mahdollisuuksien mukaan harkita jotain muuta saapumisvaihtoehtoa kuin oma auto!

tampere pysäköintivyöhykkeet
Tampereen maksullisten pysäköintipaikkojen vyöhykkeet.

2. Millä bussilla pääsen Särkänniemeen?

Bussilla 100, joka ajaa Rautatieasemalta Särkänniemeen.
Bussilla 3, joka ajaa Särkänniemen ohi.

Tarkista tiedot TKL:n sivuilta.

Katso Särkänniemen sivuilta parkki + bussi -tarjoukset (kirjoitushetkellä 10€/autoseurue).

Lastenvaunuilla ja rattailla ilmaiseksi!

Lastenvaunuilla ja rattailla matkustat Tampereen paikallisbusseilla ilmaiseksi.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta bussilla matkustamisesta lastenvaunuilla, niin tässäpä vielä yksityiskohtaiset ohjeet joilla varmasti pärjää!

1. Mene pysäkille 2. Viittaa kuskille kun bussi lähestyy 3. Päästä ensin ihmiset keskiovesta ulos, mene sen jälkeen vaunuilla sisään. Jos keskiovi ei avaudu, paina bussin kyljessä olevaa lastenvaununappia kuskille merkiksi. 4. Työnnä vaunut sisään ja lukitse pyörät. 5. Matkustaminen tapahtuu niin, että vaunujen kylki on menosuuntaan. Näin vaunut on helppo työntää suoraan sisään ja vetää suoraan ulos. Yleensä bussiin mahtuu kolmet vaunut vierekkäin. Jos vaunuosasto on jo täynnä, sinun pitää odottaa seuraavaa bussia.  6. Paina sinistä lastenvaununappia kun olet jäämässä pois. Myös vaikka ”tavallista” nappia on jo painettu. 7. Peruuta ulos. That’s it 🙂

3. Sisäänkäynti – Ei turhaa odottelua

Jos olet tulossa pienten lasten kanssa, et välttämättä ole ostamassa lipputuotteita ollenkaan. Sisäänpääsy on ilmainen, joten voit kiertää sisäänkäynnin edessä olevan lipunmyyntipisteen ja kävellä suoraan portista sisään. Älä jää turhaan odottelemaan jonoihin!

Lipputuotteita voi ostaa myös huvipuistosta sisältä. Eli jos portilla sattuisi olemaan kova jono, voi olla fiksumpaa lampsia sisään huvipuistoon, ja ostaa lipputuotteet sieltä. Ainakin pelialueelta löytyi lipunmyyntipiste.

Särkänniemi portti ja näsinneula
Särkänniemen portilla ei tarvi turhaan jonotella.

4. Liikkuminen – Rattailla pääsee, mäkiä tiedossa

Särkänniemen alueella on helppo liikkua vaunuilla ja rattailla. Myös pyörätuoleilla liikkuminen näytti olevan mahdollista, helppoutta en itse osaa arvioida. Alueelle mennen tullen on kuitenkin jyrkähköä mäkeä talsittavana. Tämä on hyvä tiedostaa, jos se asettaa jollekin rajoitteita.

Särkänniemi pienen lapsen kanssa - Taikaranta
Taikaranta on rauhallinen oleskelualue josta löytyy myös pientä puuhaa lapsille.

5. Syömisten hinnastot – paljonko varaudun maksamaan hattarasta ja jäätelöstä?

Särkänniemen sivulta löydät muutamien isompien ravintoloiden hinnastot ja menut. Mutta mitä maksaa ranskalaiset, jäätelö ja hattara? Tässäpä vastauksia kuvien muodossa.

(Hinnat ovat kesältä 2018. Pientä korotusta hinnoissa on tapahtunut kesälle 2019.)

Särkänniemen jäätelöhinnastot
Särkänniemen jäätelöhinnastot
Särkänniemen pitsahinnat
Särkänniemen pitsahinnat
Särkänniemen burgerihinnat
Särkänniemen burgerihinnat
Särkänniemen grilliruuan hinnat
Särkänniemen grilliruuan hinnat
Särkänniemen hattaran ja popcornien hinnat
Särkänniemen hattaran ja popcornien hinnat.

Seuraavassa postauksessa käydään enemmän läpi, mitä tekemistä, näkemistä ja kokemista Särkänniemessä on pienten lasten kanssa!

Jatka lukemista:

Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Tekemistä ja kokemuksia taaperolle?

5 vastausta artikkeliin “Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Paikallisten vinkit

  1. Kiitos vinkeistä, parkkeeraus tuli hoidettua ilmaiseksi. Muutamasta tunnista tuo 10€ tuntuu aika kovalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *