Särkänniemen Koiramäki pienten lasten kanssa

Toukokuun ensimmäisenä aurinkoisena viikonloppuna suuntasimme Tampereen keskustaan viettämään tapahtumien täyteistä kesäpäivää.

Koko Tampere oli täynnä hulinaa, oli muun muassa kansainväliset markkinat Hämeenpuistossa, pääkirjasto Metson messut ja Särkänniemi oli myös täynnä luokkaretkeläisiä.

Matkassa mukana siis kaksivuotias taapero sekä kaksi kuukautta täyttävä vauva. Tässä meidän kokemuksia aurinkoisesta kesäpäivästä Särkänniemen Koiramäessä.

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan menimme Koiramäkeen omasta mielenkiinnosta ja maksoimme lippumme itse.

Tampere Särkänniemi Koiramäki eläinpuisto kokemuksia Herra Hakkarainen

Koiramäen tarinat eivät ole meillä olleet vielä kovin ahkerasti luvussa, mutta toki ainakin yksi Koiramäki-kirja meiltä löytyy. Taaperomme ei vielä ihan tunnista hahmoista juuri muita kuin Herra Hakkaraisen. Mutta hän on sitten sitäkin tutumpi! Onhan sitä jo varmaan puoltoista vuotta kinuttu Hakkaraispastillia aina ruuan jälkeen! Enpä tosin itsekään tiedä Koiramäen hahmoista sen enempää.

Koiramäen eläinpuisto Särkänniemessä

Koiramäen eläinpuistossa kiersimme katselemassa mitä kaikkea eläinaitauksista löytyy, ja taaperolle mieluisin näky oli ehdottomasti kaksi leikkivää koiranpentua!

Niitä hän olisi katsellut vaikka kuinka pitkään, eikä olisi millään halunnut jatkaa kierrosta.

Aitauksissa kiva puoli oli se, että ne oli suunniteltu nimenomaan pieniä vieraita silmälläpitäen. Aitojen läpi näki helposti, ja usein aidan vieressä oli myös korokeporras jolta pienemmätkin pääsevät näkemään aidan yli.

Eläinten ihmettelyn ja paijailun lisäksi Koiramäestä löytyy pientä puuhasteltavaa, kuten ”kaarnaveneiden” uittoa ja keppihevostelua. Myös poniratsastus on mahdollista vitosen lisämaksua vastaan.

Alueelta löytyy myös isohko leikkilaitos tyyliä HopLop. Siellä emme edes ehtineet käydä tällä kertaa.

Ulkoilmateatterin lavalla oli Koiramäki-teemainen esitys, jonka taaperomme seurasi tarkkaavaisesti alusta loppuun. Sanoi vielä jälkeen päin, että ”Olipa kiva esitys!”

Alueen keskellä olevan ”Koiramäen kylän” rakennuksista löytyi vielä askartelupaja. Alueella palvelee myös hienosti sisustettu Koiramäen kahvila, jossa kannattaa vierailla.

Tampere Särkänniemi Koiramäki eläinpuisto kokemuksia
Särkänniemen Koiramäessä on myös mahdollisuus poniratsastukseen.
Tampere Särkänniemi Koiramäki eläinpuisto kokemuksia
Koiramäen eläinpuiston aitauksessa leikkivät koiranpennut olivat ihan parasta!

Vinkit Särkänniemen Koiramäen vierailulle

Koiramäki toimii parhaiten varmaan pienille lapsille, jotka eivät vielä himoitse pelkästään huvilaitteisiin. Aikaa saa varata oikeastaan koko päivän. Koiramäki menee jo kuudelta kiinni, kun huvipuisto on auki kahdeksaan asti.

Vaikka tämä ei olekaan kaupallinen yhteistyöpostaus, mainitsemme silti jotain muun muassa lippujen hinnoista, jotta saisit kaiken irti Koiramäen vierailustasi.

Särkänniemen kaiken sisältävällä rannekkeella pääsee sisään myös Koiramäkeen, mutta Koiramäki toimii myös ihan hyvin itsenäisenä kohteena. Varsinkin näin paikallisena siellä voisi käydä useammankin kerran kesässä. Pienille se tarjoaa varsin monipuolisen elämyspäivän.

Alku- ja loppukesästä liput Koiramäkeen saa Plussa-kortilla puoleen hintaan, eli 7,95 € (norm. 15,90 €). Kannattaa hyödyntää etu. Liput voi ostaa pääportilta tai muistakin Särkänniemen sisältä löytyvistä lipunmyyntipaikoista. Vaikka muut lipputuotteet ovat netistä ostettuna halvempia kuin portilta, tämä Koiramäen alennuslippu on poikkeus. Sen saa tuohon etuhintaan vain paikan päältä.

Joillekin hyvä vaihtoehto voi olla myös kohderanneke, jolla pääsee yhtenä päivänä Koiramäkeen, Planetaarioon, Akvaarioon ja Näsinneulaan. Tällä hintaa on 26 euroa.

Särkänniemen alueellehan on kaikilla vapaa pääsy. Koiramäen lipun ostaneet voivat päivän aikana välillä poistua sieltä ja palata takaisin.

Ota eväitä mukaan. Niitä saa nauttia Särkänniemen alueella vapaasti.

Särkänniemen alue on todella mäkistä. Rattaiden kanssa kulkiessa saa varautua aikamoiseen huhkimiseen. Tämä oli meilläkin tiedossa ja muistissa, mutta nyt tuplarattaiden kanssa homma oli vielä vähän raskaampaa!

Tampere Särkänniemi Koiramäki eläinpuisto kokemuksia
Eläinkirjasta olemme monesti jo nimenneet missä ovat lehmän utareet, nyt pääsimme todentamaan saman livenä!

 

Lue lisää:
Särkäniemi pienen lapsen kanssa – paikallisten vinkit
Särkänniemi pienen lapsen kanssa – Tekemistä ja kokemuksia taaperolle?

2 vastausta artikkeliin “Särkänniemen Koiramäki pienten lasten kanssa

 1. Todella mukava kokemus,olin 6-vuotiaan lapsenlapseni kanssa ja hän otti kaiken irti.
  Erityisesti henkilökunnalle kiitos,he todella paneutuvat tehtäviinsä,huomaavat lapset ja luovat tunnelman.
  Ainoa miinus on lippujen hinat,mutta ymmärrän senkin että miljöön ylläpitäminen maksaa.
  Huomasin kyllä ale-liput,mutta en päässyt niiden voimassa ollessa käymään.
  Eläimiä on paljon ja kaikkea muuta nähtävää ja koettavaa,tassuteatterin esitykset ym.
  Kiitos!

  1. Kiva kuulla että teilläkin oli kivaa!

   Olen samaa mieltä, että lipun normaalihinta on korkeahko. Mutta sanonta kuuluu että kaikella on hintansa… Ei tämmöiset paikat ilmaiseksi pyöri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *