Santtioranta Camping – Yöpaikka meren äärellä, Uudenkaupungin keskustan liepeillä

Kaupallinen yhteistyö: Visit Uusikaupunki

Santtioranta Camping kokemuksia – Yö meren äärellä

Majoituimme Uudessakaupungin kesäretkellämme Santtioranta Campingissa, joka sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä Uudenkaupungin torilta.

Tässä jutussa vähän kokemuksia tästä Camping-alueesta yhden yön perusteella.

Santtioranta Camping - iso mökki
Santtioranta Camping – Isännän mökki, jossa yövyimme.

Santtioranta Campingia on aivan viime aikoina ehostettu ja toimintaa kehitetty huomattavasti siitä mitä se on aiempina vuosina ollut.

Nyt alue näyttäytyi meille todella siistinä ja mukavan kompaktina lomakylänä, jonne voi tulla omalla karavaanilla tai valita mökkimajoituksen.

Meidän valintamme oli luonnollisesti jälkimmäinen, ja saimmekin yöpaikaksi alueen prameimman yösijan, eli isännän mökin.

Mökkimajoitus Uudestakaupungista – Siisteys takaa viihtyvyyden

Isännän mökkiä lukuun ottamatta Santtioranta Campingin mökit ovat tyypiltään nukkumamökkejä, eli niissä ei ole kaikkia mukavuuksia. Käytössä on erillisessä rakennuksessa yhteiset tilat, josta löytyy vessat, suihkut sekä ruuanlaittomahdollisuus.

Santtioranta Camping
Kelpasi isännän kekkaloida isännän mökissä.

Etenkin suihkutilat yllättivät siisteydellään. Kun menin lasten kanssa meressä pulikoinnin jälkeen peseytymään, mietin että onko täällä edes käynyt vielä kukaan muu, kun oli niin siistiä!

Sen jälkeen paikalle tuli myös toista perhettä, ja heiltä tuli heti samaa kommenttia. Perheen isä kertoi, että he olivat ensimmäistä kertaa kiertämässä Suomea tähän tyyliin (eli ilmeisesti asuntoautolla tai vaunulla), ja heidän edelliseen leirintäpaikkaan verrattuna paikat hohtivat ja olivat näin erittäin miellyttävät käyttää.

Santtioranta majoitus lapsiperheille
Uimaan! Lötköpotköjä sai lainaksi, mikä ilahdutti kovasti lapsia.

Meillekin leirintäalueet ovat aivan uusi maailma, johon olemme tutustuneet vähän vasta tänä kesänä. Olemme kuulleet, että paikkojen siisteys on niissä ihan ykkösjuttu. Karavaanarit tulevat alueelle viihtymään ja nukkumaan, joten rauhallinen miljöö ja siistit tilat ovat kaiken a ja o.

Santtioranta Campingin hintataso on mielestäni maltillinen, joten se sopii moneen matkabudjettiin. Edullisemman mökin perusmaksu on neljäkymppiä, jonka päälle tulee vielä henkilömaksut henkilömäärän mukaan. ”Jonkin verran” kotimaassa reissanneena voin todeta, että tämän edullisemmin on vaikea löytää kattoa pään päälle mistään!

Santtiorannassa rauhaisa yö meren rannalla

Santtioranta Camping sijaitsee mukavassa paikassa, metsän ympäröimänä ja meren rannalla. Se on ikään kuin eristetty omaksi piilopaikakseen leiriytyjien rauhan takaamiseksi.

Alue on tosin ihan avoin kaikille, ja sinne voi mennä vaikka vain rannalle uimaan ja terassille kahville. Alueen läpi kulkee myös jonkin verran kevyttä liikennettä.

Leiriytyessä auton voi ajaa alueelle, ja mekin saimme sen kätevästi aivan mökin viereen. Muutoin rannalla käydessä auton voi jättää porttien ulkopuolelle parkkipaikalle.

lapsiystävällinen majoitus Uudessakaupungissa
Ei ehkä uskois, mutta näistä kahdesta lähtee ”ihan mukavasti” volyymia..

Alueen suurin älämölö taisi aiheutua meidän lapsistamme, joiden iltavillit jatkui pitkälle iltaan… ja koska kuuman päivän jäljiltä meidän piti tuulettaa mökkiä, saattoi heidän sulosointunsa kantautua aika pitkälle…

Ei muuten ollut yhtään hyttysiä, mikä oli tuuletuksen suhteen meidän onnemme!

Santtioranta Camping – Kahvilapalveluita ja välinevuokrausta

Kahvilarakennuksessa on uusi upea terassi, jossa kelpaa nautiskella kesäpäivän herkkuja.

Paikalla on myös mahdollisuus vuokrata muun muassa SUP-lautoja, kanootteja ja polkupyöriä. Palveluvalikoima näytti olevan näin pieneen paikkaan suhteellisen laaja.

Santtioranta Camping kahvila kokemuksia
Santtioranta Campingin kahvilarakennuksen viihtyisä terassi.

Jos meillä olisi ollut lastenhoitoa saatavilla, oma tärppini olisi ollut tutustuminen Uudenkaupungin vanhaan kaupunkiin sähköpyörällä! Autolla kaupungissa liikkuessamme ajattelin heti, että tänne pitäisi päästä pyöräilemään.

Autolla ajelu on paljon kankeampaa, ja esimerkiksi valokuvaaminen onnistuisi paremmin kevyemmällä kulkupelillä liikkuen. Keskustassa on myös yllättävän paljon mäkiä, joten siksi valitsisin sähköavusteisen leppoistamaan matkantekoa!

Santtioranta Camping kokemuksia – Perheelle sopiva leirintäalue

Kokemuksemme Santtiorannasta oli oikein mukava.

Tykkäsimme siitä, että lapset pääsivät vapaasti suoraan mökistä leikkimään hiekkalaatikolle tai leikkipaikalle. Merenranta oli siten sopivan etäällä mökistämme, että siitä ei tarvinnut olla liikaa huolissaan.

Isännän mökki mukavuuksilla sopii parhaiten pienten lasten kanssa reissaaville.

Santtioranta Camping - leikkipuisto
Meri on sopivan lähellä, muttei pelkoa että lapset juoksisivat sinne suoraan mökistä.
Uusikaupunki uimaranta
Santtiorantaan voi tulla uimaan myös ihan muuten vaan!

Santtiorannan ympäristöä ja toimintaa on selvästikin kehitetty ja mietitty monipuolista kokonaisuutta ja sitä tukevia palveluita.

Olisin halunnut viipyä vielä vähintään sen toisen yön, jotta alueesta olisi ehtinyt nauttia rauhassa. Nythän meillä meni päivät kiertäessä Uudenkaupungin kohteita.

Plussaa vielä suorasta nettivarausmahdollisuudesta. Saatavuuden näkee varauskalenterista heti, mikä helpottaa suunnitelmien tekemistä ja majapaikan valintaa.

Varaa majapaikkasi netissä – Santtioranta Camping

Lapsillekin jäi täältä mukavia muistoja, kun leikkikaveri löytyi niinkin läheltä kuin viereisestä mökistä!

Seuraavissa postauksissa kerron lisää matkastamme Uuteenkaupunkiin!

// Markus

Kirjoittaja on wannabe-karavaanari, joka ei kuitenkaan ole vielä aivan sisäistänyt, mikä saa ihmisen hurahtamaan tuohon touhuun. Seuraa meitä Instagramissa-niin näet missä karavaanimme milloinkin kulkee!

Lue myös: Uusikaupunki lasten kanssa – Hiiop, lapset purjeisiin!

Lue myös: Uudenkaupungin nähtävyydet – Vanhojen talojen lumoa vai vaihtoehtoista historiaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *