Ryhmä Hau -synttärit – Kolmevuotiaan toiveesta totta

Esikoisemme viettää joulunpyhinä syntymäpäiviään ja pidämme isommat kemut hänelle aina tammikuun puolella. Olen kuullut, että synttäreiden aiheen valinta helpottuu ajan myötä, ja niin kävi myös meille. Ryhmä Hau -synttärit oli valittu teemaksi jo ennen kuin äiti ehti edes miettiä koko syntymäpäiviä. Hyvä niin!

Seuraavassa meidän Ryhmä Hau -synttäreiden esittely!

Ryhmä Hau kakku
Rolle, kaiva kaivurillasi karkkeja kaikille vieraille!

Rolle kaivaa! – Ryhmä hau -synttäreiden kakku

Mikä tekee lasten synttärit, jos ei kakku? Pohdimme Markuksen kanssa tekisimmekö kakun tällä kertaa itse vai tilaisimmeko jostain. Taidamme pohtia tätä joka synttäreiden kohdalla aina uudelleen. Itseäni kakunteko kaikessa kiireessä ei oikein jaksa innostaa, ja Markuskin tykkää kakun teossa ainoastaan koristeluosiosta. Vinkatkaa Tampereen alueelta innokas harrasteleva kakuntekijä?!

Noh, löysin netistä ohjeen kivaan kakkuun, jonka olen jo aiemminkin kerran valmistanut. Siinä parasta on se, että kakku on näyttävä ja koristelussa on vaikea ainakin täydellisesti epäonnistua. Rupeloisen sisällön voi kätkeä upean pinnan alle. Keksejä vaan pintaan sivuille ja päälle kaadetaan karkkia pussista.

Teemaa voit vaihtaa vain vaihtamalla päälle eri lelun. Oivallista!

Lue myös: Juhlimme talven prinsessaa – 5-vuotiaan Frozen synttärit!

Muut herkut – Ryhmä hau -synttärit

Suuret oli suunnitelmat, mutta yllättäen ne jäivät puolitiehen..

Halusin tehdä synttäreille luun tai tassun muotoisia keksejä, mutta en löytänyt Tampereelta muottia. Mielessä olivat myös cupcaket Ryhmä Hau -teemalla, mutta ne vaihtuivat mummon tekemiin mokkapaloihin.

Edes ajatus mummon kinkkupiirakasta ei pitänyt. Hän kyllä teki meille piirakan ja kuljetti sen paikan päälle, mutta meillä ei ole pakastinta, vain pakastelokero. Olin ajatellut etukäteen, että pakkasella voin laittaa piirakat parvekkeelle säilytykseen, mutta tämä ei nyt onnistunut. Piirakat hävisivät siis parempiin suihin, jo ennen syntymäpäivää.

Yötä myöten pakersimme lopulta Markuksen kanssa tomaatti-pesto-mozzarella-piirakkaa, joka on kyllä tosi hyvää. Ja maistui myös vieraille. Rollen leipomana piirakkana myimme sen synttärisankarille!

Ryhmä Hau teema
Ryhmä Hau -synttäritarjoiluja.

Koristelut – Ryhmä hau -synttärit

Sipsejä koirankuppeihin? Ruoat nimetty Ryhmä haun hahmojen mukaan? Koiran tassujen jäljet, jotka johdattavat juhlijat synttärisankarin ulko-ovelle?

Juuei. Ihan näihinkään sfääreihin ei tällä kertaa päästy. Mutta netti kyllä pursuaa ideoita, joita olisi ihana ajan kanssa toteuttaa!

Me ostettiin siis Prismasta jotain katosta roikkuvaa Paw Patrol oheiskamaa, Tigeristä viirejä ja nauhoja, josta roikkui jäätelöitä. Värityksen pidimme kirkkaissa väreissä, eli tummanpunaista, keltaista ja sinistä. Ruoan kanssa ostimme Ryhmä Hau lautaset ja mukit lapsille. Kyllä näillä juhlantunnun sai aikaiseksi!

Ryhmä Hau synttäreiden koristelua
Teemakoristeet roikkuivat katosta.
Villiä menoa synttäreillä
Kämppä oli melko täynnä vieraita.

Leikit

Markus järjesti pienille juhlijoille yhteen huoneeseen pentujen pelastusradan, joka oli rakennettu patjojen ja peittojen avulla. Tunnelissa piti siis kulkea taskulampun kanssa, ja etsiä kadonnut pentu. Tämä oli hitti.

Netistä löytyi muitakin hyviä ideoita leikkeihin. Valitsin oheen seuraavat, jotka olisivat olleet helppo (mutta näköjään silti ajallisesti mahdoton) toteuttaa:

*Ryhmä Hau -tietovisa

*Ryhmä hau -photobooth

*Merkin kiinnitys vaikkapa Sampalle side silmillä (aasin hännästä eri versio)

*Merkkijahti, eli piilotettujen merkkien etsiminen juhlapaikalta

*Hahmojen kuvien värittäminen tai vastaava askartelu

Ryhmä Hau synttärikakku
Rolle tarkkailee tilannetta…
Rolle kaivaa!
Ja lopulta Rolle vapautui kakun päältä muihin tehtäviin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *