Vihdoin liikkeet tuntuvat myös mahan päälle! – Raskausviikko 19

Raskausviikko 19, marraskuu 2021:

Pienokaisen liikkeet, niitä on tässä raskaudessa odoteltu!

raskausviikko 19

Olen tuntenut ekat liikkeet jo raskausviikolta 12, mutta liikkeiden lisääntymistä ja selkeää rytmittymistä olen saanut odottaa tänne asti. Potkut ovat olleet selkeitä ja napakoita, tuntuneet ihan ylävatsalla, navan kohdilla, mutta koska ne ovat olleet kovin satunnaisia, luotto niihin ei ole ollut kovin kova. Onneksi ultraaja mainitsi jo ensimmäisessä ultrassa, että istukka on edessä, muuten olisin huolehtinut asiaa jo melkoisen paljon.

Mutta nyt, viimeisen kolmen viikon aikana potkuista ja kiepsahduksista on tullut niin selkeä osa nukkumaanmenorutiinia, että sekin lienee yksi syy siihen, miksi luottamus raskauteen on pikkuhiljaa lisääntynyt. Ihan viime aikoina potkuja on alkanut tuntua myös alavatsalla, eli ehkä istukka on noussut vähän ylöspäin? Tai sitten potkujen voimakkuus on vain kasvanut niin paljon, että ne tuntuvat myös istukan läpi.

Vihdoin siis myös Markus pääsee kokeilemaan miten kovaa meidän pienin tyyppi potkii!

Lue lisää: Migreeniä ja vauvan liikkeeitä – raskausviikko 13

Närästys oireilee yskänä – Raskausviikko 19

Koin elämäni ensimmäisen närästyksen odottaessani esikoistamme. Tämänkin vasta kahden viimeisen raskauskuukauden aikana. Sama tapahtui myös toisessa raskaudessa, joten osasin odottaa närästyksen alkavan jossain vaiheessa myös tässä raskaudessa.

Kun aloin yskimään iltaisin jo raskausviikolla 18, olin vähän hämilläni – joko nyt? Vai onko tämä sitä tautia itseään..

koronatestiä ja koronapassia
Näitä testejä on tehty näin viikkoina aika monta.

Noh. Otin närästyslääkkeet kokeiluun ja nehän auttoivat. Söin niitä reilun viikon ajan (oikeastaan yskä häiritsi vain makuuasennossa) ja närästys hellitti. Kirjoittaessani tätä mennään jo raskausviikkoa 22 ja närästystä ei ole kuulunut.

Ei haittaa lainkaan! Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Koronapassi – Almost fail!

Tällä viikolla on tapahtunut jotain muutakin erityistä!

Pääsimme Markuksen kanssa teatteriin kahden. Eka kerta kahteen vuoteen! Olin jo pari vuotta sitten haaveillut pääseväni katsomaan Hesarin Mustalaatikko – esitystä, ja se oli juuri niin hyvä, kuin olin kuvitellutkin sen olevan. Oli myös ihmeellistä istua ison ihmismassan kanssa samassa tilassa ja kokea joukolla tunteita herättäviä tarinoita.

musta laatikko

Tilaisuutta varten piti esittää koronapassi. Me olemme ottaneet rokotteet heti, kun siihen on ollut mahdollisuus, mutta kippas kappas, kun avasin oman koronatodistukseni, luki siellä saatujen rokotteiden kohdalla 1/2.

Jotenkin tuntuu, että mun kohdalla tekniikka (tai inhimillisyys) näyttää aina huonot puolensa, ja tuona nimenomaisena päivänä en olisi jaksanut jälleen lähteä selvittelemään asiaa. Mutta eipä auttanut kun jonottaa puhelinpalveluun 45 minuuttia.

Minulla oli sattumalta tallessa päivämäärä, jolloin olin rokotteen käynyt ottamassa ja se täsmäsi puhelinpalvelijan mukaan heidän tietoihinsa. Minullahan tietoa rokotteen saannista ei näy Kannassa. Asiakaspalvelija lupasi, että tieto rokotuksen saamisesta ilmestyy rokotustodistukseeni – viikon kuluessa..

raskaus koronapassi

Sanoin, että olen tänään menossa teatteriin ja tarvitsen tiedon siitä iltaan mennessä. Hän sanoi, ettei voi sitä luvata.

Ai että. Kyllähän sen tietää, ettei nämä asiat tietenkään ole 100%, mutta kyllä se ärsytti taas vääntää asiasta, jonka pitäisi teorian tasolla mennä putkeen.

raskausviikot 19 ja 20
Päästiinpäs teatteriin!

No. Tarkastin passini uudelleen ehkä puolen tunnin päästä ja siellä se merkintä oli. Lopulta asiakaspalvelija laittoi minulle vielä rokotteen näkymisestä tekstiviestinkin, eli en voi lopulta kun kiittää hyvästä asiakaspalvelusta. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

//M-E

Lue lisää edellisestä raskausviikosta 18

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *