Parisuhdeaikaa nolla ja pelkopolilähete bumerangina – Raskausviikko 32

Raskausviikko 28, helmikuu 2022: Parisuhdeaika, mitä se on? Pelkopoli kokemuksia.

Tälle viikolle meillä oli jälleen varattu aika neuvolassa.

Jo muutaman vuoden meitä palvellut terveydenhoitaja oli vaihtunut uuteen ja vaikutti oikein mukavalta tapaukselta hänkin.

pelkopolit lusittu yhdessä

Kävimme ensin läpi sokerirasituksen tulokset ja ne olivat oikein hyvät. Myös vauvan sydänäänet kuuluivat tällä kertaa helposti.

Vaikka olen popsinut rautaa niin paljon kun maha kestää (siis ei kestä enää oikein mitään), ei hemoglobiiniarvo ollut liikkunut mihinkään suuntaan. No, jos vedetään positiivisen kautta, niin eipä ollut myöskään laskenut.

Verenpaine oli lähtenyt odotetusti nousuun. Tämä sama kun aiemmissakin raskauksissa. Lukemat olivat kuitenkin oikein hyvät eli 70/110? Syke laukkasi edelleen korkealla. Harmittaa, kun en muista yhtään aiempien raskauksien lukemia!

Eniten on tullut mietittyä supistuksia, jotka ovat jo tässä vaiheessa lisääntyneet huomattavasti verrattuna aiempiin raskauksiin. Saatan heräillä yöllä jomottavaan vatsa- ja selkäkipuun. Sama päivällä ihan sängyssä lepäillessä. Lisäksi harjoitussupistukset ovat läsnä koko ajan, jos liikun.

pelkopoli kokemuksia
Sohva 1 – liikunta 0

Pahinta on ulos lähtö. Silloin tulee ilmeisesti automaattisesti otettua reippaampaa askelta ja supistukset vetävät alamahan ihan täyteen juntturaan. On pakko pysähtyä hengittämään.

Nauratti kun terkkari kysyi olenko harrastanut liikuntaa? No juu, tasan sen verran, että kävelen hitaasti paikasta toiseen. Ja no, uinti on ollut vielä mukana!

Mites se parisuhde?

Markus oli tuttuun tapaan mukana neuvolassa ja terveydenhoitaja kyseli parisuhteesta, onko sille aikaa?

Ei, vastasimme molemmat.

Tuntuu, että sekin vähä aika, mitä jouluna oli ylimääräistä, on täysin kadonnut.

pelkopoli kokemuksia

Jouluaatosta alkoi sairastelukierre. Ensin esikoinen, sitten muut perässä. Tämän jälkeen pääsimme maistelemaan koronaa, josta esikoiselle jäi yskä pitkäksi aikaa. Sitten perään uusi flunssa, vähän lievää mahatautia ja mitäs muuta olis vielä tarjolla?

Lue lisää: Korona loppuraskaudessa

Itse olen ollut huolissani Markuksen töistä ja unista. Minun sairasteluni ei ole lainkaan vähentänyt hänen taakkaansa. Lisäksi tuntuu, että hänellä työmotivaatio on ollut hieman hakusessa. Ja se taas on pidentänyt hänen työpäiviään, kun työn aloittaminen on ollut niin vaikeaa. Tämä taas vetää omat hermoni kireälle.

Ja jos työntekijän motivaatiossa on haasteita, niin ei tarvitse kauas lähteä kelaamaan taaksepäin, että mistä se johtuu? Onko työntekijän osaaminen ja kiinnostuksen kohteet otettu huomioon hänelle projektia valittaessa? Ymmärrän, ettei tämä ole aina mahdollista ja joskus pitää tehdä hommia, jotka eivät niin nappaa, mutta tämä tilanne on kestänyt jo ihan liian pitkään.

raskausviikko 32
Tulppaanit kaupoissa ja kevät mielessä!

Noh, ei tästä sen enempää, mutta kaiken sairastelun, typerien työtehtävien ja lyhyiksi jääneiden unien takia meillä on ollut hieman kireyttä perheen ilmapiirissä.

Pelkopolilähete bumerangina – pelkopoli kokemuksia

Olin muistaakseni jo ekalla neuvolakerralla pyytänyt päästä pelkopolille käymään läpi edellistä synnytystä. Sanoin jo silloin, ettei minulla ole tarvetta koko prosessille: psykologille ja rentoutukseen. Mutta haluaisin päästä käymään tarkasti läpi edellisen synnytyksen tapahtumat. Siitä oli mulle esikoisen jälkeen todella paljon hyötyä.

Synnytyspelko – apua on saatavilla!

Pelkopolilähete oli kuitenkin resurssipulan takia tullut bumerangina takaisin. Tämä aiheutti pienoisen jähmettymisen.

pelkopoli kokemuksia
Olishan siitä edellisestä synnytyksestä ollut ihan kiva jutella jonkun asiaan enemmälti perehtyneen kanssa..

Terkkari kuitenkin muistutti siitä, että minulla on merkintä kohdallani, että olen pelkopolin asiakas, ja se riittää tiedoksi synnytysosastolle siitä, että ”saan tietynlaista palvelua”.

Ainakin edellisestä kerrasta mulle on jäänyt hyvä muisto kätilöstä, joka otti meidät vastaan kysellen taustoja ja toiveita.

Lue lisää: Synnytyskertomus vol 2 – äidin näkökulma

Hyvähän se on, että mahdollisimman moni pääsee käymään tuon prosessin läpi.

Itse ajattelin nyt panostaa kirjojen lukemiseen, eli kaikki synnytykseen liittyvät kirjat tiskiin, että muistaa taas miten ne hommat hoidettiinkaan.

Eiköhän tämä siis tästä, kun pääsee vähän prosessoimaan asiaa enemmän!

Oletko sä käynyt synnytyspelon takia pelkopolilla? Millaiset kokemukset?

//M-E

Lue lisää edellisestä raskausviikosta 31

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *