New Orleans lasten kanssa – Hitti vai huti?

Road-Trip jatkuu: Tallahassee – Pensacola – New Orleans

Loppusyksyn 2018 Amerikan road-trippimme alkupuolella reitin varrelle mahtui muutamien päivien sisään sekä Pensacola että New Orleans.

Olimme siis ensin viettäneet muutamia päivä Orlandossa, sen jälkeen ajelimme pohjoiseen päin ja käännyimme kohti länttä. Tutustuimme Tallahasseeseen, josta jatkoimme matkaa kohti Pensacolaa sekä New Orleansia.

Tallahasseesta Pensacolaan on noin 300 kilometriä, ja autolla välin ajaa kolmessa tunnissa. Välimatka Pensacolan ja New Orleansin välillä on aikalailla samanlainen matka. Reissusuunnitelmia tehdessä laskeskelin jo noita välimatkoja, ja yritin pilkkoa etapit järkevän kokoisiksi siivuiksi. Tuommoinen 3h päivämatka oli tavoitteena, ja näillä väleillä se näytti toteutuvan aika hyvin.

new orleans lasten kanssa

Pensacolassa olimme yötä ja vietimme aamupäivän kaupungin historiallisessa keskustassa kävellen. Sateisen päivän jälkeen nautimme auringosta täysin siemauksin, vaikka keli olikin viileä.

Historiallinen keskusta oli melko pieni alue, josta löytyi muutamia hienoja vanhoja rakennuksia, sekä muun muassa kiva kahvila ja namikauppa. Myös hienoja street food -vaunuja oli yhdessä kadun kulmaukseen pystytetyssä ruokaparkissa.

Teimme pienen kävelylenkin myös rannassa, ja ajoimme sitten katsomaan Pensacolan kuuluisaa rantaa, Pensacola Beachia, jonne on pieni ajomatka pitkien siltojen yli.

pensacola historiallinen keskusta
Pensacolan Seville Quarter, eli historiallinen keskusta.
pensacola historiallinen keskusta
Nää liittyy ilmeisesti johonkin public art -projektiin: Pelicans in Paradise
pensacola historiallinen keskusta
Pensacolan katutaidetta.
pensacola lasten kanssa
Street Foodille varattu kadunkulmaus Pensacolassa.
pensacola karkkikauppa
Karkki- ja leipomuskauppa Pensacolassa. Saatiin suut makiaksi!

Päivän leikkipuistoilut

Päivän leikkipuistosessiot vietimme Gulf Breezen alueella, joka on puolimatkassa Pensacola Beachille menevien siltojen välillä. Monenlaisia urheilufasiliteetteja sisältävän kompleksin reunamilla oli tämän leikkipuiston lisäksi myös mm. skedeparkki ja frisbeegolfrata. Valitettavasti tässä vaiheessa reissua minulla ei ollut ainuttakaan kiekkoa messissä, mutta tilanne tultaisiin korjaamaan myöhemmin!

Pensacola Beachilla silmiinpistävää oli hurrikaanin kestävät talot rannalla. Tai ainakin hyökyaaltoihin ja tulvaveteen siellä on varauduttu. Talot on rakennettu paalujen varaan niin, että alakerrassa on vain varastotilat ja ehkä autotalli, ja asuintilat alkavat toisesta kerroksesta. Mielenkiintoista olisi viettää tuollaisella ranta-alueellakin joskus muutama yö!

Päivän touhujen jälkeen ilta menikin sitten ajaessa New Orleansiin.

pensacola lasten kanssa leikkipuisto
Alettiin itekin innostua, kun Amerikasta löytyi aina vaan toinen toistaan hienompia leikkipuistoja!
pensacola beach
Tulvaveden kestävät talot Pensacola Beachilla.

New Orleans

New Orleans oli etukäteen yksi matkamme kiinnostavimmista kohteista.

Mielikuvissamme tuo kaupunki on boheemi ja taiteellinen, rento suurkaupunki. Onhan se saanut nimityksen ”Big Easy”. Ison kaupungin edut, mutta eletään rennommalla otteella.

Onko tosiaan näin, jäi ehkä meiltä vielä lopullisesti selvittämättä. Pieni raapaisu kaupungista sentään nähtiin.

new orleans french quarter
Hienon mansionin portilta käy ilmi, mistä varallisuus oli peräisin?

City Park

Aloitimme New Orleansiin tutustumisen vähän kauempaa hulinasta, City Parkista. Ohjelmassa tietenkin, mitäpä muutakaan kuin leikkipuistoilua! Hieno puisto jälleen löydettiin, jossa meininki oli rentoa ja saimme nauttia auringosta täysin siemauksin.

Viereisessä vintage-henkisen kahvilan souvenir-putiikissa saimme myös ”mukavan” muiston, kun lapsemme tiputti kaupan hyllystä lasisen tabascopullon lattialle… Ei siinä mitään, sellaista sattuu, mutta myyjän ilme oli harvinaisen nyrpeä, kun hän joutui niitä roiskeita siivoamaan.  Maksoimme tuon sirpaleiksi menneen pullon ja sen sisältämän lattialle roiskuneen haisevan maustekastikkeen ja luikimme vähin äänin menemään! Thänk juu, see you later…not!

new orleans lasten kanssa
Leikkikeitaan portilla.

Storyland

City Parkissa sattui olemaan myös Story Land -satupuisto, jossa useista klassikoista tutut hahmot seikkailivat satumetsän keskellä.

Liisa Ihmemaassa, Lumikki, Tuhkimo, Kolme pientä porsasta, jne… Ihan vielä ei lapsemme näitä klassikoita tunne, mutta tykkäsi silti kovasti. Paras oli, kun hän meni halaamaan pusikossa yksin viruvaa pientä mustaa lammasta! Pakko myöntää, että minulla on aukko sivistyksessä tässä kohtaa, enkä saa päähäni mistä sadusta se on, enkä edes löytänyt nopeasti googlaamalla! Voisiko joku kertoa?

new orleans lasten kanssa

new orleans lasten kanssa
Ööö… pitäisköhän tuota isiä nyt uskoa vai ei?
new orleans lasten kanssa
”Tyttö on väsynyt”
new orleans lasten kanssa
Keskellä satumetsää.
new orleans lasten kanssa
Näiden possujen asumuksetkin oli nähtävillä, vieressä taitaa olla se mikä pysyi pystyssä, eli tiilitalo.

new orleans lasten kanssa

new orleans lasten kanssa
Tää oli vaan niin hellyyttävää! Niin, mikä satu kyseessä?

Ranskalainen kortteli

Tavoitteenamme oli nähdä tietenkin tuo kuuluisa French Quarter, jossa on hienoja vanhoja taloja rautakaiteineen. Jätimme auton vähän matkan päähän tuosta keskustasta, kun katsoimme tällä kertaa että voimme hyvin kävellä muutaman kilometrin ja säästää mahdollisesti hyvinkin kalliit parkkimaksut aivan ytimessä.

Aurinkoiselle kävelymatkallemme osui Louis Armstrongin puisto, jossa raikasi heti mukavan rytminen ulkoilmamusiikki. Tämähän lupaa hyvää!

new orleans lasten kanssa
Louis Armstrong park.

Pieniä katuja pitkin löysimme Bourbon Streetille. Se on siis bilekatu, jossa juodaan olutta aamusta iltaan baareissa, joissa soi musiikki niin kovalla, että kadullakin sattuu korviin. Kaiken tämän hyvän lisäksi kadulla oli paikoittain aika isot tietyöt käynnissä.

Ei tarvi varmaan paljoa enempää kertoa, jotta arvaatte kauanko tuolla kadulla viihdyimme. Ei siellä lapsen kanssa mitään tee.

Lampsimme siitä ihailemaan niitä rautakaiteita.

Yliedustettu kadunkulmaus

Se on se yksi kadunkulma, josta on kuva joka ikisessä matkaoppaassa siinä kohdassa kun New Orleans mainitaan. Olihan se ihan hieno, mutta voisi sanoa että se yksi ja sama näkymä siitä yhden kadun kulmalta on aikalailla yliedustettuna kaikessa tästä kaupungista kertovassa materiaalissa. Todellisuudessa suurin osa mitä tulet näkemään on kuitenkin kaikkea muuta.

Myös muualla tuon alueen lähistöllä on samankaltaisia rakennuksia parvekkeineen ja rautakaiteineen. Ne on ihan nättejä ja niitä kyllä mielellään katselee kun kävelee alueen kapeita katuja.

Alueella on myös hurjasti turisteja sekä heille suunnattua kaupustelua, ennustamista ja muuta yhtä tähdellistä.

new orleans french quarter

Outlet Collection at the Riverwalk

French Quarterin alue sisältää siis kaikenlaisia pieniä kuppiloita ja putiikkeja, ja on aikalailla täynnä (juhlivia) turisteja. Ruokapaikkaa etsiessämme ajauduimme alueelta aina rannan outlet-mallille asti.

Kyseessä on harvinaisen iso ostoskeskus näinkin keskellä kaupunkia. Se on todella pitkä rakennus, ja kesti aika kauan kävellä se päädystä päätyyn. Sen yhteydessä on useampi hotellikin. Jos haluaa shoppailla, niin tää on se mesta. Me mentiin sinne lähinnä syömään ja lepäämään pitkän kävelyn jälkeen.

Sitten piti vielä kävellä takaisin autolle. Matkaa ei ollut kuin muutamia kilometrejä, mutta tässä vaiheessa päivää alkoi jo vähän puuduttaa. Aurinko alkoi laskea, ja hämärän saapuessa päätimme että kai tämä oli meidän osalta tässä, lähdetään eteenpäin.

new orleans french quarter

New Orleans lasten kanssa – Mitä jäi käteen?

Etukäteen kovin fiilistelty kohde ei päässyt ainakaan ylittämään odotuksia.

Toki tämmöisellä road-tripillä kukin paikka näyttäytyy hyvin kapeassa valossa, koska kohteissa ei viivytä kovin kauaa. Se on vähän mitä sattuu näkemään ja mihin aikaan. Jos valitsemamme kohteet eivät juuri silloin edustakaan parhaimmillaan kun me osumme paikalle, voi koko kaupungista jäädä huono kuva.

French Quarter ei todellakaan ole lapsiperheille se ykkösjuttu. Kannattaa keskittyä muihin paikkoihin, kuten esimerkiksi sinne City Parkiin ja muihin vastaaviin.

Mutta onpahan ainakin se kuuluisa kadunkulmaus nähty, niin tiedetään mistä siinä on kyse!

Olisi kiva kuulla muidenkin kokemuksia, jotka ovat New Orleansissa käyneet. Mitä kaupunki on teille tarjonnut? Kerro ihmeessä kommenttikentässä!

3 vastausta artikkeliin “New Orleans lasten kanssa – Hitti vai huti?

  1. Onkohan se biisistä Mary had a little lamb? Varsinaista piirrettyä ei tule mieleen. 🙂

    1. Erittäin hyvä arvaus!
      Tosin ”lumivalkea” ei ihan taida sopia tuohon figuuriin.. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *