Miten pakata auto kesälomamatkalle?

Miten pakata auto kesälomamatkalle?

Tai miten pakata auto mille tahansa matkalle lasten kanssa?

Aina kun lähdemme mihin tahansa, jossa olemme vähintään yhden yön, niin meillä on mukana tavaraa suunnilleen yhtä paljon kuin olisimme muuttamassa.

Onko tuttua?

Miten pakata auto kesälomamatkalle?
Lähdössä reissuun lasten kanssa? Mutta miten sen auton saa oikein pakattua?

Matkalaukut vs. kassit

Sillä on väliä, millaisiin kapsäkkeihin tavaransa pakkaa.

Kovat matkalaukut saattavat olla kivan näköisiä, helppoja kuljetella ja suojaavat tavaroita. Niiden ongelma on kuitenkin se, että ne vievät autosta paljon tilaa.

Kova laukku ei muotoudu auton takakontin mukaisesti joten sen ympärille jää helposti hukkatilaa. Jos matkatavarat pakattaisi pelkästään matkalaukkuihin, kaiken pakkaaminen autoon olisi todella haastavaa.

Toyota Avensis takaluukku
Lähtötilanne näyttää hyvältä, tilaa on vaikka kuinka!

Tästä syystä meidän reissuun lähtee yhden tai kahden pienen matkalaukun lisäksi myös, mitäpä muutakaan ihanuuksia, kuin Ikean sinisiä kasseja!

Näistä olen saanut kuulla vaimolta jo kovaa palautetta, mutta en vain voi sille mitään että ne ovat käytännöllisyydeltään ihan huippua!

Nimenomaan hyviä ovat ne vetoketjulliset versiot, joista tavarat ei leviä ympäriinsä. Niistä saa kätevästi esimerkiksi yhden pussin takakontin perälle paksummille ulkovaatteille, joita ei välttämättä edes tarvita matkan aikana. Voin tinkiä hieman tyylistä, kunhan saan hyödynnettyä näiden huippukassien kätevyyden!

Laukkujen määrää pienemmäksi

Joskus meillä oli tapana raijata kaikenlaista pikkusälää isossa määrässä pieniä kangaskasseja, mutta se on viime aikoina vähentynyt.

On parempi, kun laukkuja ja kasseja on vähemmän, ja jokaiselle isommalle pussukalle on joku selkeä käyttötarkoitus. Näin myös auton takakontin purkaminen ja pakkaaminen käy nopeammin, kun on vähemmän nyssäköitä purettavana. Myös alimmaisesta kapsäkistä on helpompi ottaa jotain, kun päällä on vähemmän erillisiä kasseja.

Auton pakkaaminen
Auton pakkaaminen alkaa takakontin perältä, jonne asetellaan isoimmat tavarat.

Kuluneen kesän moninaisten matkojen jälkeen tuntuu, että olemme löytäneet pakkaamiseen jonkinlaisen optimiratkaisun.

Ei se oikeasti ole lähelläkään optimia, mutta ainakin kaikki tarvittava tulee aina mukaan, ja auto täyttyy suurin piirtein samalla tavalla.

Kuinka pakkaamme auton?

Takakontin pohjalle ja perälle tulee ensin matkarattaat. Näitä tarvitsemme enää lähinnä nuoremman päiväunipaikaksi, ja siihenkin vain satunnaisesti. Liikumme pääsääntöisesti autolla, joten lapset nukkuvat paljon päikkäreitä näillä automatkoilla. Siksi rattaat voi olla pohjimmaisena.

Tämän lisäksi kontin perälle taakse tulee kaksi lentolaukkua, joissa on meidän kaikkien vaatteet. Nämä lentolaukut on otettu vasta ihan hiljattain käyttöön, ennen mentiin enemmän niillä pusseilla ja pehmeillä kasseilla tai repuilla.

Auton pakkaaminen
Pienempiä kasseja ja nyssäköitä aletaan keräillä aiemmin asetettujen kamojen eteen.

Kontin takaosan ollessa täynnä, Seuraavaksi konttiin heitetään loput pehmeät kassit siten, että kaiken päälle saadaan vielä kaksi potkupyörää ja mahdollisesti vielä potkulauta. Reunoihin jää vielä muutama pieni aukko, jonne menee kameralaukku, läppärilaukku tai pyöräilykypärät.

Aivan takakontin etureunaan menee kuin nakutettuna skeittilautakassi, ja sen alle on myös melko pysyvästi jäänyt muutama sateenvarjo jemmaan. Niitä ei tosin tänä kesänä juurikaan tarvittu.

Lue myös: Mistä hyvä perheauto?

Esimerkki, miten pakata auto niin että kaikki mahtuu
Lopputuloksena on melko järjetön sekasotku, joka on kuitenkin ihan mietitty kokonaisuus!

Kaikki kamat ei suinkaan mahdu aina takakonttiin, joten silloin loput menee auton sisätiloihin.

Lapset ottavat matkan viihdykkeet tietysti mukaan takapenkille. Yleensä niihin kuuluu joitain kirjoja ja leluja.

Näiden lisäksi jokunen kassi pitää myös sijoittaa takapenkkiläisten lomaan. Tämä ei ole kovin toivottava juttu turvallisuussyistä, joten varsinkin painavat rojut yritämme sijoittaa takaluukkuun aina jos mahdollista.

Tavaraa auton takapenkillä
Tämä ei ole optimitilanne, mutta näinkin on jouduttu menemään.

Kummankin jalkatilassa on tilaa yhdelle kassille, ja tarvittaessa myös keskipaikalla. Näihin sijoitetaan yleensä myös pehmeä vaatekassi tai vastaava.

Näin onkin koko auto täynnä kamaa, ja muuttokuorma on valmiina… vaikka yhden yön reissua varten!

// Markus

Kirjoittaja kyllästyi lopulta autotetrikseen, ja on sittemmin hankkinut jo tila-auton. Siitä tulee varmaan joskus esittelyä Instagramin puolelle, joten otapa meidät siellä seurantaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *