Mitä mies haluaa suhteelta – Markuksen checklist

Mitä mies haluaa parisuhteelta?
Markus kertoo oman vaatimuslistansa jonka kanssa hän mietti kuumeisesti, olisiko M-E hänelle vaimomatskua.

mitä mies haluaa suhteelta
Parisuhteen vaatimuslistaa ruksiessa…

1. Sitoutuminen

Haluan, että puolisoni on äärimmilleen sitoutunut parisuhteeseemme. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta minulla on tietty mielikuva siitä, mitä tämä minulle tarkoittaa.

Minulle rakkaus ei ole tunnetta, vaan toimintaa. Rakkaus näkyy käyttäytymisessä. Rakkaus näkyy elämäntavassa. Rakkautta on se, että on valmis laittamaan koko elämän peliin.

En kaipaa sinkoilevaa tuuliviiriä.

”Olen juuri nyt niin rakastunut, että eiks voitais mennä naimisiin!”
tai
”Mä haluan sun kanssa lapsen just nyt!”

Uh, nämä olisivat olleet kauhuskenaarioita seurustelun alkuvaiheessa…

Sitä vastoin se, että näin miten vakaa ja rauhallinen M-E oli meidän suhteessamme sai minut haluamaan entistä vahvempaa sitoutumista. Hän oli valmis käyttämään paljon aikaa ja näkemään suurta vaivaa suhteemme eteen, ennen kuin se oli kunnolla edes alkanut.

Se tunne, kun huomasin että ei tarvitse miettiä tykkääkö se minusta vielä huomennakin. Silloin tiesin, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja tässä on ihminen jonka kanssa haluan sitoutua.

2. Yhteisiä kiinnostuksen kohteita

Monet miehet tykkäävät ihan konkreettisesta tekemisestä. Minä myös.
On hyvä, että on jotain mitä voi touhuta yhdessä kumppanin kanssa. Oli se sitten liikuntaa, kulttuuria tai matkailua, niin yhteiset asiat tuovat aika paljon sisältöä elämään.

On mukavaa, että kumpikin voi tutustuttaa toista myös niihin omiin juttuihin. Parhaassa tapauksessa niistä löytyy uusia elämyksiä myös toiselle.

Kaikesta ei kuitenkaan tarvi tulla yhteistä, vaan on ihan hyvä että kummallekin jää jotain omia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. Näistä kumpikin voi ammentaa itselleen omaa aikaa, joka tulee tarpeeseen varsinkin myöhemmässä vaiheessa suhdetta.

3. Kunnioitus ja arvostus, samalla puolella oleminen

Haluan että vaimoni on mun puolella, eikä mua vastaan. Haluan että kunnioitamme toinen toistamme sellaisina kuin olemme. Haluan, että arvostamme toisissamme vahvuuksiamme, ja kerromme tästä arvostuksesta toisillemme.

Perustarve on kokea merkitystä ja arvoa. Parisuhteessa minulle on tärkeää, että koen saavani olla se mikä olen. Tuntuu hyvältä, kun puoliso arvostaa minua tällaisena. Haluaisin tuottaa myös hänelle samaa tunnetta. Valitettavasti olen ehkä meistä se huonompi siinä.

4. Samansuuntaiset arvot

Haluan, että vaimollani on samansuuntaiset arvot ja toiveet elämältä kuin minulla. Tämä on koko elämän kestävän yhteiselon perustana.

Minun tapauksessani näitä ovat esimerkiksi merkityksellisyys pelkän suorittamisen sijaan, uuden kokeminen ja oppiminen, perhe, syvällisyys ja hengellisyys. Toki painotuseroja meillä on, mikä tuo elämään rikkautta. Emme ajattele kaikesta valmiiksi samalla tavalla, joten toiselta voi koko ajan oppia uusia tapoja ajatella.

Markus paljastaa: Miksi halusin naimisiin

mitä mies haluaa suhteelta
”Mitä, täällähän tuli bingo!”

Tässä muutamia asioita, joita mies haluaa suhteelta, ja jotka minun parisuhteen checklistasta löytyi.

M-E sai seurusteluaikanamme rastin joka kohtaan, ja loppu olikin sitten historiaa!

// Markus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *