Mimmi Lehmä löytää kotiin – Ekaa kertaa elokuvissa!

Mimmi Lehmä elokuva syynissä

Vihdoin se päivä koitti! Pääsimme elokuviin kahden isoimman lapsen kanssa.

Tätä päivää on esikoisen kanssa odotettu jo vuosia. Ensin hän oli liian pieni elokuviin. Sitten tuli korona. Vuosi sitten haaveilimme Ryhmä Hau – elokuvasta, mutta koska sen ikäraja oli 7, emme onneksi menneet katsomaan sitä teatteriin. Se oli nimittäin aivan liian dramaattinen katsottavaksi jopa kotioloissa.

Myöhemmin mietinnässä on ollut muun muassa Rasmus Nalle ja jokin muu, mutta vihdoin kaikki tuntui natsaavan. Mimmi Lehmä ei voisi olla muuta kun erinomainen valinta lapsen ensimmäiseksi leffaksi!

mimmi lehmä elokuva
Mimmi Lehmä löytää kotiin -elokuvaa katsomassa.

Mimmi Lehmä löytää kotiin – elokuvan juonesta lyhyesti

Mimmi lehmä elokuvassa (niin kuin kirjoissakin) pääosia esittävät elämyshakuinen ja lupsakka Mimmi lehmä ja Mimmin hieman takakireä, mutta oikein rakastettava ystävä Varis.

Lue lisää: 3-vuotiaan lempikirjat

3-vuotiaan lempikirjat
Mimmi Lehmä kirjat ovat meille tuttuja jo pitkältä ajalta.

Kirjojen juoni perustuu siihen, että Mimmi Lehmä tekee asioita, jotka eivät Variksen mielestä sovi lehmille. Esimerkiksi Mimmi käy uimahallissa, ajaa polkupyörällä, rakentaa majan, laskee liukumäestä ja niin edelleen. Sitten varis kauhistelee (ja vähän tietty ihastelee) Mimmin touhuja.

Jos et ole katsonut elokuvaa, etkä halua tietää juonesta, lopeta lukeminen tähän!

”Mimmi lehmä löytää kotiin” – elokuvassa  Mimmin ja Variksen ystävyyttä tulee koettelemaan uusi lintu, harmaahaikara. Haikara on muuttolintu ja nähnyt paljon maailmaa. Mimmi Lehmää tämä tietenkin kiinnostaa ja Mimmi alkaa pohtia, pitäisikö hänenkin nähdä muitakin paikkoja kun kotoinen maatila. Voisiko koti sittenkin olla muualla?

Varis on asiasta eri mieltä. Koti on koti, kauemmas ei tarvitse lähteä.

Mimmi (ja pikkuhiljaa myös varis) ystävystyy ja pitää hauskaa haikaran kanssa, ja Varis on koko ajan  hieman mustasukkainen Mimmistä. Ehkä varis on myös huolissaan Haikaran vaikutuksesta Mimmiin. Onko Mimmi muuttumassa joksikin muuksi, kuin omaksi itsekseen?

Lopulta Mimmi päättää lähteä Haikaran kanssa valloittamaan maailmaa.

No pelottiko Mimmi Lehmä -elokuva?

Ennen elokuvaan lähtöä esikoisemme vei minut kaapille ja osoitti ylös. En ymmärtänyt yhtään mistä on kyse, kunnes huomasin ylähyllyllä kuulosuojaimet. Hän olisi halunnut ne mukaan elokuvaan. Ihan hienosti ajateltu!

Esikoisemme on herkkä isoille äänille (erityisesti yhdistettynä jännitykseen ja mahdollisiin säikähdyksiin) ja siksikin ensimmäinen elokuvareissu on jäänyt meiltä näin kauan käymättä. Nytkin jännitystä nostatti mahdollisten kovien äänien lisäksi elokuvasalin pimeys.

No, miten kävi?

mimmi lehmä elokuva
Ekaa kertaa leffassa – Mimmi Lehmä löytää kotiin.

Sekä elokuvateatteri elämyksenä, että Mimmi Lehmä -elokuva lunastivat odotuksemme. Elokuvassa oli lasten reaktioista päätellen kolme jännittävää kohtaa, joissa esikoinen alkoi katsella minua ja kuopus siirtyi hetkeksi kainaloasentoon.

Ensimmäinen näistä oli Variksen rakentamaan vesiliukumäkeen sijoittuva kohtaus. Vesiliukurakennelma näytti huteralta isolle lehmälle, ja se oli korkea. Meitä kaikkia jännitti miten Mimmin käy? Jännitys tiivistyi, mutta hienosti se meni. Mimmi laski mäestä ja se oli hurjan hauskaa! Myös haikara nautti laskemisesta, ja sekös vettä pelkäävää varista harmitti.

Toinen niskakarvoja nostattava kohta oli variksen hiiviskely pimeässä kanalassa. Tässä otoksessa ei varsinaisesti näytetty, kuka hiiviskelijä oli, mutta hiiviskelijän hurja varjo näytettiin. Juuri kun lapset alkoivat liikaa jännittää, kohtaus olikin jo ohi.

Nyt täytyy sanoa, etten tuota edellistä kohtaa muista kristallinkirkkaasti, mutta muistan, että se ei ehtinyt kehkeytyä liian pelottavaksi, vaan juuri hyvässä kohdassa vedettiin kuva jälleen ”turvalliseen ympäristöön”.

Elokuvan lopussa Mimmi lähtee Haikaran kanssa valloittamaan maailmaa, mutta päätyykin palaamaan kotiin. Haikaran jo jatkettua eteenpäin, Mimmi huomaa olevansa eksyksissä. Tässäkin kohdassa jännitys hieman tiivistyy, mutta samantien Varis onkin jo huhuilemassa Mimmi Lehmää kotiin. Hienosti tehty jälleen elokuvan tekijöiltä! Kohtaukseen tuodaan haluttua jännitystä, ilman että se kuitenkaan pääsee säikäyttämään pieniä katsojia liikaa.

Näiden kohtien lisäksi elokuvassa oli muutama surullinen kohtaus, mutta näistä päästiin nopeasti yli, eivätkä ne jääneet vaivaamaan, toisin kun vaikkapa Ryhmä Hau -elokuvassa.

Elokuvan jälkipuinti – Mimmi Lehmä elokuva

Elokuvan jälkeen jäin miettimään, millainen onkaan hyvä lasten elokuva?

Herättää tunteita, mutta ei ole liian raju.

Siitä jää keskusteltavaa myös elokuvan jälkeen.

elokuvissa tarvitaan poppareita
Ennen elokuvaa keskusteltiin erityisesti popareista!

Mimmi Lehmä elokuvassa käytiin monia tunteita läpi: Suru, ilo, viha, pelko, kateus, ihastus, mustasukkaisuus.. Juttelimme jälkikäteen lasten kanssa mm. siitä, miten varista suretti, kun se rakensi hienon liukumäen Mimmille, ja Mimmi nautti liukumisesta haikaran eikä Variksen kanssa. Varista ihan itketti, kun se unohdettiin ja se jäi yksin.

Myös kanalakohtaus herätti keskustelua. Varis yritti saada haikaran ajettua kodistaan sillä, että houkutteli kukon kiekumaan aamutuimaan hänen kotinsa edustalle. Mimmi tajusi metkun ja Varis Mimmin hienoisesta vaatimuksesta myönsi haikaralle jekkunsa. Pitää olla rehellinen, siihen päädyimme mekin.

Milloin mennään uudestaan elokuviin?!

Kaiken kaikkiaan meidän elokuvareissumme oli nappisuoritus!

Bussi oli ajoissa, ehdimme ostaa popparit, nautiskella vähän salista ennen valojen sammutusta ja elokuvakin oli juuri sopiva meidän porukalle!

Mimmi lehmä elokuvaan matkalla!
Tässä vielä jännittää!

Lapset alkoivat jo haaveilla seuraavasta elokuvareissusta. Olisiko se Kiljusen herrasväki vai Risto Räppääjä?

Laittakaahan kommenttia, jos menette katsomaan jomman kumman ja se osoittautuu ”liian jännäksi”!

Muita Mimmi Lehmä -faneja kuulolla? Tykkäsittekö leffasta?

// M-E

mimmi lehmä kirjasarja
Suosittelen lainaamaan kirjastosta yhden jos toisenkin Mimmi-kirjan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *