Ruokaa netistä – Matsmart

Sisältää kaupallisia linkkejä (merkattu tähdellä *)

Aloitin ruuan nettiostokset jokin aikaa sitten testaamalla Fiksuruoka.fi-verkkokauppaa, nyt kokeiluvuorossa on Matsmart.

Kuten kerroin aiemmassa postauksessa, ostin Offerillasta 15 euron lahjakortin Matsmartiin 1 eurolla. Tämän myötä oli oiva tilaisuus kokeilla, miten homma heillä toimii, ja jakaa Matsmart kokemuksia myös tämä postauksen myötä.

matsmart kokemuksia

Matsmart – Hävikkiruokaa postilla kotiin

Matsmart on täysin vastaava ylijäämäruuan verkkokauppa kuin Fiksuruoka. Erona vain palveluiden kotimaa. Fiksuruoka on suomalainen, Matsmart ruotsalainen firma.

Ylijäämäruuassa on kyse ruokaeristä, joka on edelleen syömäkelpoista, mutta päätyisi syystä tai toisesta tuhottavaksi. Syitä on Matsmartin nettisivun mukaan esimerkiksi sesonkivaihtelut, ylituotanto, pakkausten vaihtuminen ja lähestyvä tai umpeutunut parasta ennen -päiväys.

Matsmart toimittaa vain hyvin säilyvää ruokaa, joka ei vaadi kylmäketjua. Näin ruuat voidaan postittaa asiakkaille ympäri suomea.

Vertailtuani Fiksuruokaa ja Matsmartia, en löydä paljoa eroja. Kun on asioinut jommassa kummassa näistä palveluista, toinen tarjoaa täysin vastaavan kokemuksen. Ostosten tekeminen on kummassakin yhtä helppoa, ja hintataso aivan samaa luokkaa.

Matsmart.fi on siis suomenkielinen nettisivu. Muutamissa kohdissa saattaa olla joku oudosti käännetty sana, mutta yleisesti ottaen sivusto on erinomaisesti käännetty.

*Joulupöydän tuotteet Matsmartista

matsmart kokemuksia
Matsmartin verkkokauppa on selkeä.

Matsmart toimitusmaksut

Kun tuotteet itsessään maksavat vain senttejä tai muutamia euroja, olennaista näissä kuivaruokien verkkokaupoissa ovat maksut, jotka koostuvat tilauksen vähimmäismäärästä ja toimitusmaksuista.

 • Toimitusmaksu on normaalisti 6,90€ per 20kg laatikko (kirjoitushetkellä tarjouksessa 3,90€).
 • Ilmaisen toimituksen (yksi laatikko) saa, kun tilaa vähintään 50 eurolla (kampanjan aikana raja on 29€).

Toimitus tapahtuu Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Kotiinkuljetuksen saa myös, se maksaa kympin (Posti) tai 3,80€ (Budbee). Toimitusajaksi luvataan 3-6 arkipäivää.

Toimitustavat ja maksut muuttuvat ajan myötä.

Tarkista ajankohtaiset tiedot Matsmartin sivulta: Matsmart – Toimitus

matsmart kokemuksia

Tilaukseni – Jopa ilmaisia tuotteita!

Poimin Matsmartissa ostoskoriini 25 eurolla tuotteita. Valikoima oli ihan kohtuullinen, mutta samalla tavalla painottunut kuin Fiksuruuassakin. Edustettuna on vahvasti murot, säilykkeet ja fitnesstuotteet. Myös makeisia on aika kiva valikoima, mutta niitä koitan vältellä parhaani mukaan. Yritän olla menemättä jujuun, jossa ruuan verkko-ostosten verukkeella lataankin kaapin täyteen karkkia!

Kivana yllätyksenä ja houkuttimena Matsmartilla on ilmaisia tuotteita. Tällaisia ei Fiksuruuassa ollut, kun siellä asioin. Vaikka kyseessä onkin vain maustepussit, niin niitä saa vielä ottaa 5 kappaletta per tilaus! Mieluusti otan tilaukseni kylkeen 10 pussia tacomaustetta, jota meillä muutenkin silloin tällöin käytetään!

Valitsin myös muun muassa pari Juhla Mokka -pakettia euron kappale, kik-herneitä ja papuja, ja erilaisia aamiaismuroja. Ihanan makeista aamiaismuroista on tullut minun vähintään viikottainen paheeni, kun torstaiaamuisin herään klo 5.45 ja suuntaan kohti lätkätreenejä. Silloin on kropassa vähän sellainen olo, että pienet sokerinousut on sallittu ja tulee ihan tarpeeseen! Toinen juttu onkin sitten se, miten saadaan pidettyä ne piilossa meidän alle 2-vuotiaalta, joka kyllä mieluusti söisi niitä..

matsmart kokemuksia

Joulu on taas, joulu on taas

Taas se joulu tuli, kun sain noutaa ruokapakettini lähimmästä pakettiautomaatista. Toimitusaika oli tällä kertaa todella nopea, kolme päivää tilauksen tekemisestä. Tein tilaukseni iltamyöhään, paketti lähti heti seuraavana päivänä, ja saapui sitä seuraavana. Loistava kokemus!

Tässä sitten fiiliksiä paketin aukomisen ihanuudesta.

*Joulupöydän tuotteet Matsmartista

matsmart kokemuksia
Matsmart kokemuksia: joulu!

matsmart kokemuksia

Nämä tulivat maksamaan minulle yhteensä 15,74€, kelpaa!

Joulupöytä koreaksi

Matsmartista löytyy tuotteita myös joulupöytään. Olisiko hyvä idea pienentää hiukan kulutusjuhlan hiilijalanjälkeä, ja hankkia osa tuotteista hävikkikuormasta?

*Joulupöydän tuotteet Matsmartista

Matsmart alennuskoodi

10% lisäale yli 45€ tilaukseen koodilla SUPERVIIKKO10

Koskee uusia asiakkaita, tuotteiden yhteissumma oltava vähintään 45 €. Yksi kuponki per asiakas. Voimassa 18.4.2021 asti.

*Lunasta 10% lisäale

Järki käteen ja ostoksille

Tutustu valikoimiin, ja tilaa vaikka uutiskirje niin saat tietää parhaista alennuksista heti. Esimerkiksi minulle tuli juuri tieto, että Fastin proteiinivanukkaita saisi nyt lavallisen ilmaiseksi. Parhaissa diileissä pitää olla vähän nopea, että ehtii napata ne ennen kuin tuotteet loppuvat.

*Ostoksille Matsmartiin – Jatkuvia tarjouksia jopa -70%

Kerro toki kommenttikentässä, jos postauksesta oli hyötyä!

Lue myös: Kokeilin Ruokaboksia, ja viikon ruuat tuotiin suoraan kotiovelle

3 vastausta artikkeliin “Ruokaa netistä – Matsmart

 1. Hellou ja kiitos kivasta info paketista ja blogistasi. Sellaisen asian vain haluaisin oikaista, että Matsmartilla ei ole ikävä kyllä minimi tilauksen summaa 25€…vaan Fiksuruoalla. Ja oliko sekin 20€ ? Matsmart on mielestäni myöskin paljon hellävaraisempi kukkarolle kuin Fiksuruoka joka myy tänä päivänä hävikkiruokaa lähes kaupan hinnoilla.

  1. Kiitos kommentista ja tarkennuksesta!

   Näköjään Matsmartilla ei ole enää minimitilausrajaa ollenkaan, mikä on ihan hyvä juttu! Täytyy päivittää tiedot tähän juttuun, joka on tehty vuosi sitten.

   Fiksuruoalla on tosiaan tuo 20 euroa.

   Kiitos mielenkiinnosta ja hyvää joulun odotusta! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *