Reissuvinkit: Laukut säilöön citykierroksen ajaksi

Sisältää suosittelun ja alekoodin palveluun BagBnb

Uuden matkalaukun ihanuus!

Ostimme juuri ennen Lontoon matkaamme uudet lentolaukut, koska kummankin vanhassa laukussa oli pientä vikaa. Minulla hajosi viime reissulla laukun vetoketju, ja M-E:n laukun sisällä oleva kovike oli hapertunut pieneksi silpuksi laukun sisään.

Nopealla aikataululla päädyimme hankkimaan ”halvimmat” vaihtoehdot, jotka täyttivät yksinkertaiset kriteerit: alla neljä pyörää, kevyehkö ja kovakuorinen. Ostimme siis kaksi Ferun Pyramid Peak-laukkua.

Laukkuja pakatessa huomasimme, että niihin mahtui vähän vähemmän tavaraa kuin vanhoihin. Sai siis heti testata laukun vetoketjun vahvuutta kun survottiin kamat linttaan ja vedettiin vetoketju juuri ja juuri kiinni. Seuraavaksi lentokentällä tajusimme, että eihän näissä laukuissa ole mitään pikkutaskua ulkopuolella, kuten vanhoissa laukuissa oli. Semmoinen olisi aika must, että saa passit ja nesteet helposti saataville.

Neljä pyörää laukun pohjalla osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Kun liikumme kaksistaan rattaiden kanssa, niin toinen vetää laukkuja ja toisella on rattaat. Kahden vetolaukun kuskaaminen on vaan paljon helpompaa, kun niitä voi työntää myös pystyssä.

Huomasin myös, että laukuista ei tullut otettua yhtään kuvaa…

matkalaukkujen säilytys lontoo

Kuka käyttää matkalaukun vetskarilukkoa?

”Hauska” sattumus laukkujen kanssa kävi sitten ekana päivänä kun saavuimme illalla hotellille. Olin napsauttanut vetoketjujen päät laukuissa olevaan vetskarilukkoon. Toisesta laukusta olin ennen lähtöä nopeasti vilkaissut lukon ohjelappua, jossa sanottiin, että oletuskoodi on kolme nollaa. Minun laukkuni aukesi mukavasti kolmen nollan yhdistelmällä, mutta M-E:n vaatteet sisältävä laukku ei auennutkaan. Täh? Onko joku muuttanut sen koodin?

Vaikka kuinka yritin, niin ei se laukku vaan auennut. Aloin kokeilla muitakin yhdistelmiä, onko mahdollista että se koodi olisi vahingossa vaihtunut? Ei pitäisi…

Ilta meni, ja toinen laukku edelleen lukossa. Googlailin jo miten sen koodin saisi ohitettua, ei löytynyt mitään. Huomasin myös että vaikka laukut olivat periaatteessa samaa mallia vain eri värisenä, niin laukkujen lukkomekanismit olivat erilaisia. Minun laukussani oli numerolukon ”ohitustoiminto”, jolla lukon saisi auki jotain työkalua käyttäen. M-E:n laukussa sellaista ei ollut.

Aika nopeasti päädyin siihen, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin brute forcettaa se lukko auki. Siinähän on vain tuhat erilaista yhdistelmää, ei siinä tajuttoman pitkään mene. Illan pimennossa, hotellin sängyssä maaten räpläsin numerolaattoja yksi pykälä kerrallaan ja kokeilin murtaa koodin… parinsadan yrityksen jälkeen uni vei voiton.

Aamulla jatkoin hakkerointia, ja ei mennyt kuin reilu neljäsataa yritystä kun laukku lopulta aukesi! Koodina oli sitten ”567”. Nice! Joko joku on vaihtanut sen kaupassa… tai sitten jotain muuta mielenkiintoista on tapahtunut.

Matkalaukkujen säilytys Lontoossa

Lontoossa oli jälleen tarve säilytellä matkalaukkuja päivän kiertelyn ajan. Osa ajasta hoitui hotellien kautta, kertaalleen oli tarve jättää muualle laukunsäilytyspalveluun. Victorian asemalla olevan säilön hinnat olivat melko kovat: alle 3h kustantaa £7,50 per laukku, 3-24 tuntia olisi ollut £12,50 per laukku. Kevään Tanskanmatkallamme testailin Luggage Heroa, nyt löysin googlella täysin vastaavan BagBnb-nimisen palvelun, joka lupasi kiinteän 5 punnan päivähinnan per laukku.

matkalaukkujen säilytys lontoo

Uusi laukunsäilytyspalvelu testiin – BagBnb

Ideana palvelussa on siis se, että hotellit, kahvilat, putiikit ynnä muut paikalliset palveluntarjoajat ympäri kaupunkia ovat rekisteröityneet matkatavaroiden säilytyspaikoiksi. Applikaatiolla löydät lähimmän säilöpaikan ja voit varata ja maksaa säilytyksen etukäteen. Viet laukkusi säilöpaikkaan ja heillä näkyy varauksesi tieto. Paikan päällä ei tarvi maksaa mitään, vaan se on hoidettu välityspalvelun kautta.

Päätin testata Bagbnb:tä jo ihan kiinnostuksesta erilaisia applikaatioita ja matkailijan palveluita kohtaan. Latasin applikaation ja etsin lähimmän paikan mihin laukun voi jättää. Nopea ja helppo rekisteröinti sekä samassa maksu heti luottokortilla, ja eikun kohti säilöpaikkaa.

”Victorian aseman” säilöpaikka oli muutaman korttelin päässä sijaitseva pikkuhotelli. Siellä olikin respahuone täynnä laukkuja. Hotelli vetää varmaan ihan kivat lisätulot tuon palvelun kautta. Homma vaikutti osapuilleen järkevältä ja turvalliselta, mutta en mä tuonne suosittelisi mitään korvaamatonta jättämään. Laukkuja tuovat ja noutavat asiakkaat kun pääsivät vapaasti kulkemaan säilöhuoneeseen. Palvelutaso riitti kuitenkin oivallisesti meidän laukuillemme, jotka sisälsivät lähinnä hikisiä alusvaatteita, dödöä ja saippuaa.

Kaikki toimi näppärästi, ja voin suositella palvelua. Kokemus oli parempi kuin tuntihintaisessa Luggage Herossa, joten tulen jatkossa käyttämään mieluummin BagBnb:tä.

Reissun jälkeen olin yhteydessä BagBnb:hen, ja pienen odottelun jälkeen tuli iloinen yllätys 10% alennuskoodin muodossa! Tästä tuli täten ensimmäinen virallinen ”yhteistyöpostauksemme”.

BagBnb.com

  • Laukut säilöön ympäri kaupunkia sijaitseviin yrityksiin (palvelussa näitä yrityksiä kutsutaan enkeleiksi eli ”Angels”).
  • Varaus ja maksu BagBnb:n kautta.
  • Kiinteä päivähinta (Lontoossa 5 puntaa). -> 4 tunnin jälkeen hinta on siis halvempi kuin Luggage Herossa.
  • Natiivit iOS ja Android applikaatiot, joita Luggage Herolla ei ole.
  • Koodilla MUTKATONTA4558 10% alennus matkalaukun säilytyspalvelusta bagbnb.com
    • Voit käyttää koodia niin monta kertaa kuin haluat

Hauskoja matkoja kaikille!

matkalaukkujen säilytys lontoo

Joko luit muut Lontoonreissun postauksemme?
Britannian ihmemaa – Lontoonreissun kokemuksia

Whitstable – Rantakaupunki Lontoon lähellä

Lontoonreissun helmiä ja kotiinpaluun tuska

2 vastausta artikkeliin “Reissuvinkit: Laukut säilöön citykierroksen ajaksi

  1. Kiitos ja kumarrus matkalaukkujen säilytysvinkistä. Löysin nämä sivut/BagBnb ohjeet kun tuskailimme matkalukkujen kanssa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *