Kuopion paras lounas? Ravintola Mount Sherpa

Mistä löytyy Kuopion paras lounas?

Entä paras etninen ravintola? Löytyykö vastaus kenties samasta osoitteesta?

Testasimme nepalilaisen ravintola Mount Sherpan. Tässä kokemuksemme!

Tämä postaus ei ole maksettu mainos.

ravintola mount sherpa kuopio

Ravintola Mount Sherpa

Nepalilainen ravintola Mount Sherpa löytyy aivan torin laidalta, yhden korttelin päästä. Ulkoapäin koruton ysärirakennus kätkee sisälleen vallan mainion nepalilaisen ravintolan. Sisustukseltaan paikka henkii sitä mitä nimi antaa ymmärtää. Himalajan herkkuja voi maistella keskisuuressa ruokasalissa, johon mahtunee viitisenkymmentä henkeä kerrallaan.

ravintola mount sherpa kuopio

Suosittu lounaspaikka Kuopion ytimessä

Lounasaikaan tarjolla on viisi annosvaihtoehtoa lounashintaan reilulla kympillä. Muina aikoina annokset listalta ovat noin parikymmentä euroa tai vähän alle. Lounaalla settiin kuuluu salaattipöytä ja kahvi tai tee, sekä jälkkärismoothie mangolassi.

Valitsimme lounaslistalta kanacurrya ja bbq-possucurrya. Annokset olivat loistavia! Maut olivat tuttuja ja samantapaisia kuin Tampereen parhaassa intialaisessa ravintolassa Nanda Devissä. Mietimmekin lounaan yhteydessä, että mitenköhän nepalilainen ja intialainen ruoka eroavat toisistaan. No, ovathan ne maat lähekkäin, ja syödäänhän Ruotsissakin lihapullia.

Ravintola oli melko täynnä puolen päivän aikaan, eli paikka taitaa olla suosittu. Se onkin toiminut jo vuosikausia Kuopiossa.

Annoksessa ainoa puute oli maukkaan raita-kastikkeen pieni määrä, mutta sitäkin saimme pyytämällä lisää. Palvelu olikin todella hyvää koko asiointimme ajan.

Jälkiruokalassia maisteltiin mielenkiinnolla. En muista kovin monesti kyseistä pirtelöä maistaneeni. AIka makeaa oli, ja kardemumma mausteena saikin aikaan fiiliksen että olisi juonut pullataikinaa. Heh, no ihan hyvää se kuitenkin oli!

Kokonaisuutena Mount Sherpa oli hyvä kokemus ja hintansa väärti. Tunnelma, sisustus ja siisteys oli ehkä sellaista hyvää keskitasoa. Salaattibuffet ei mikään erityinen. Palvelu oli erinomaista, ruoka todella hyvää. Annokset olivat isoja. Naan-leipä oli maukasta!

Ravintolaan voi hyvin mennä myös lasten kanssa.

Ravintolan omat sivut: www.ravintolasherpa.fi

ravintola mount sherpa kuopio

ravintola mount sherpa kuopio

Nepalilaiset, intialaiset ja muut etniset ravintolat?

Olemme vuosien varrella ja erityisesti viime aikoina tykästyneet intialaistyyppiseen ruokaan. Sitä tulee nautittua melko harvoin, mutta aina reaktio on sama: ”Miksei näitä makuja saa useammin?”

Usein nämä hyvät etniset paikat ovat vähän sellaisia, jotka pitää vaan tietää, eikä niihin vahingossa eksy. Turkkilaista tusinakebabravintolaa kun on aikojen saatossa ollut niin joka kaupungin joka nurkassa, että voi olla hankala tietää tästä massasta erottuvat paikat.

Ilmianna siis oman paikkakuntasi hyvä etninen ravintola kommentteihin? Miksi se on hyvä, miten se erottuu tusinaravintoloista?

Minkä maalaisia ravintoloita suosittelette ylipäätään ja miksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *