Uniikki kahvilaelämys hakusessa – näin Kuopio vastasi

Mikä mahtaisi olla Kuopion paras kahvila?

Onko hakusessa rauhaisa pitkän kaavan rentoutumishetki, pikainen päiväkahvi, vai leppoisat seurustelutreffit? Näihin kaikkiin taitaa sopia tämä wanhalla sisäkuosillaan yllättävä pieni kahvipuoti Kuopion torin kulmalla.

Kuopion parasta lounasta etsimme jo ravintola Mount Sherpasta, seuraavaksi on Kuopion parhaan kahvihetken vuoro!

kuopion paras kahvila

Kahvila Kaneli – Kuopion paras kahvila?

Kahvila Kaneli sijaitsee Kuopion torin kulmalla. Kyseessä on uniikki kahvila, jonka tarjooma on kaukana ketjukahviloiden kalseasta tunnelmasta.

Pieni, jopa vähän ahdas tila haastaa suomalaisen kahvittelijan joka kaipaa ympärilleen reilusti omaa tilaa. Yksityisyyttä löytyy kuitenkin esimerkiksi ylätasanteen nurkista.

Lapsen kanssa asioidessa vaunuilla tai rattailla mahtuu sisään katutasolla olevaan pieneen tilaan, jossa muutamia istumapaikkoja. Vessat ovat myös melko pienet, mutta asiointi lapsen kanssa onnistunee silti ihan hyvin.

Sisustuksen eteen nähty vaivaa

Kahvila Kaneliin kannattaa mennä jo pelkästään sisustusta ihmettelemään. Kaikki siellä on vanhaa tai vanhan tyylistä. Ei Ikean tuoleja, pöytiä ja kahvikuppeja. Vaan kaikenlaista vanhanaikaisen näköistä. Kahvikupit Saimaa Designiä, osa pöydistä vanhoja poljettavia ompelukoneita, tuolit sekalainen kokoelma erilaisia vanhannäköisiä jakkaroita ja tuoleja. Modernit ikkunat ehostettu vanhoilla ikkunaruuduilla niiden edessä. Kahvipannut lepäävät vanhan senkin päällä. Seinillä vanhoja peilejä ja tauluja. Taustalla soi gramofonimusiikkia…

Kahvila kanelissa saa mielen viritettyä ihan uudelle taajuudelle. Jätäpä vielä älylaitteet taskuun ja nappaa jotain luettavaa lehden tai kirjan muodossa. Tai sitten vaan kuuntelet ympäriltä ehkä kuuluvaa puheen sorinaa ja taustamusiikkia. Katsele ympärillesi ja anna ajatuksille aikaa. Varoitus, tuloksena voi olla aivojen virittyminen uudenlaiselle taajuudelle!

Ehkä saat uutta virtaa ja ideoita, tai sitten vaan kaipaat äkkiä takaisin siihen vanhaan mielentilaan, jossa pääsi sisään tulvii vain iltalehtien lööppejä ja korvamatona soi joku mainstream-renkutus.

Tällaista tunnelmaa on nykyään todella vaikea löytää. Kokoelma pieniä asioita luo yhdessä merkittävän kokonaisuuden. Kahvila Kanelissa voit kokea jotain, mitä et ehkä ole osannut kaivata, mutta josta saatat todella pitää!

kuopion paras kahvila

kuopion paras kahvila

kuopion paras kahvila

kuopion paras kahvila

Etsintäkuulutus – Ilmianna kyläsi paras kahvila!

Pidämme uniikeista kahviloista. Arvostamme erityisesti miljöötä, sisustusta sekä tunnetta ja tunnelmaa. Myös ainutlaatuiset herkut kiinnostavat! Onko sinun kaupungissasi sellainen?

Kerro kommenttikentässä vaikka yksinkertaisesti kaupungin tai kylän nimi sekä sieltä löytyvän uniikin kahvilan nimi! Myös kesäkahvilat kiinnostaa! Voisimme sitten jatkossa pitkin Suomea ajellessa pysätä hyviksi vinkatuissa paikoissa, ja muutkin lukijat saisivat hyviä vinkkejä!

5 vastausta artikkeliin “Uniikki kahvilaelämys hakusessa – näin Kuopio vastasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *