Kotimaanmatkailua kesälle!

Ollaan kierrelty yhdessä ympäri Suomea kesät vuodesta 2011. Paljon on nähty, mutta vielä enemmän näkemättä. Tässä muutama tämän vuoden kesäloman mahdollinen kohde.

1. Ähtäri ja pandat

Sanotaanko nyt näin, että ennen tätä kesää en ole Ähtärissä käynyt (kerran porteilla, meni nenän edestä kiinni). Jostain syystä median pandahehkutus, ja yksivuotiaaseen tepastelijaan syttynyt suuri eläinrakkaus on kuitenkin saanut ajatuksen vierailusta tuntumaan hyvältä ajatukselta.

Meillä on rippijuhlintaa tiedossa lähikylillä, joten nyt jos koskaan Ähtäri tuntuu hyvältä valinnalta kesälomakohteeksi.

Tietoa hyvistä maisema / interiöörikahviloista lähellä?

Edit 2020: Toiveesta tuli totta: Ähtärissä lasten kanssa

2. Suomenlinna

Suomenlinnassa vierailusta on kulunut tovi.  Jos tulisi sellainen ihana helteinen kesän arkipäivä, niin päivän viettäminen Suomenlinnassa pikniköiden, isommallakin porukalla, kiinnostaisi. Lisäksi siellä Suomenlinnan alueella on monta kivan näköistä kahvilaa, eli kahvila- ja kofeiiniaddiktin päivä täyttyisi jo niissä vierailemalla.

3. Porvoo

Ollaan joka vuosi valittu vähän eri kaupunkeja matkailukohteiksi.

Porvoo on kuitenkin monen kesän suunnitelmista huolimatta jäänyt kääntämättä. Jotenkin, jos tuolle suunnalle lähtee, niin sitä sattumalta pyörtää matkan varrelle Helsinkiin. Ehkä silti Porvoo tänä vuonna?

Edit: Toiveesta tuli totta: Porvoossa kesällä 2019

4. Karjala-turnee

Oma sukuni on Karjalasta ja Savosta. Asuinpaikkana nämä kiertää kaukaa, mutta ah, miten kaunista seutua vierailla. Joensuu-Savonlinna-Lappeenranta-akseli on meillä vielä yhdessä kokematta, joten jonkinlainen rengasmatka seudulle kiinnostaisi.

Parasta meidän reissuilla on kahvittelu kauniissa kohteissa ja kivat hotellipuitteet. Näiden perusjuttujen lisäksi pari kivaa nähtävyyttä olisi kiva myös kokea. Ainoat itselle nopeasti mieleen tuleva kohde on Valamon luostari Heinävedellä. Mitäs muuta kaunista nähtävää seudulla?

Edit: Toiveesta tuli totta: Itärajalta Savon sydämeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *