Nextory kokemuksia – Paras kirjasovellus?

Sisältää kaupallisia linkkejä (merkattu tähdellä *)

Minä olen ahkera podcastien kuuntelija, ja M-E on puolestaan kirjaston kanta-asiakas ja lukutoukka.

Kirjasovellukset palvelevat siis meitä molempia omalla tavallaan. Minä kuuntelen äänikirjoja, M-E tykkää enemmän lukea e-kirjoja.

Tässä jutussa kerron kokemuksia uusimmasta kirjasovelluksesta nimeltään Nextory.

* Saatavilla on myös 35pv ilmainen kokeilujakso Nextoryyn

Nextory kokemuksia: Meillä on pieni lapsi, mutta pystyn silti lukemaan yhden kirjan viikossa

No en oikeasti pysty itse lukemaan, mutta kuuntelemaan kyllä. Äänikirjat ovat loistava keino ”lukea” kirjoja myös silloin, kun aikaa tai keskittymismahdollisuutta perinteisten kirjojen ääreen ei ole. Tuttu tilanne lapsiperheessä?

Minun kohdallani tähän ei tosin tarvittaisi edes lapsia. Olen tosi huono lukija. Tykkään kyllä lukea, kun kiinnostava kirja osuu kohdalle, mutta lukemisen aloittaminen on aina ollut todella vaikeaa. Lisäksi olen tarkka ja hidas lukija, joten yhden kirjan lukemiseen saan menemään aivan järkyttävän paljon aikaa.

Äänikirjat ovat siis kuin tehty minulle. Viime vuosina olen lähinnä kuunnellut podcasteja, mutta äänikirjat ovat ehkä vielä vähän parempi tapa viettää työmatkoja tai muuta vastaavaa aikaa jolloin korvat ovat vapaana. Äänikirja on kuin hyvä podcast, joka vaan jatkuu paljon pidempään.

nextory kokemuksia
Kokemuksia kirjasovelluksista: Nextory

Kirjasovellukset

Kirjasovellukset ovat viime vuosien hittituotteita.

E-kirjabuumi lähti aikoinaan ehkä vähän vaisusti käyntiin, ainakin Suomessa. Myöhemmin joku tajusi, että ”Kirjojen Spotify” voisi olla mielenkiintoinen tuote, josta moni maksaa mielellään silloin tällöin kympin tai pari. Ei siis ostettaisikaan yksittäisiä kirjoja, vaan kokonaista kirjastoa, jota saisi lukea niin paljon kuin haluaa, yhdellä kuukausimaksulla.

Kirjasovelluksia on nykyään saatavilla useampi, ja montaa olemmekin jo testanneet. Tulemme jatkossa esittelemään useampiakin kirjasovelluksia.

Äänikirjaa kuuntelemassa
Nextory kokemuksia: Hyvä kirja kulkee aina mukana.

Kokemuksia Nextorysta

Nextory oli minulle ennestään tuntematon sovellus, joten juuri mitään odotuksia ei ollut.

Heti aluksi pisti silmään, että sovelluksessa on saatavilla muutamia varsin uusia ja puhuttuja kirjoja, kuten Antti Tuiskun, Cheekin, Kiira Korven ja Jani Toivolan kirjat. Lisäsin heti kaikki nuo suosikkeihin, äänikirjana tietenkin. Niistä myöhemmin muutama sana lisää.

Nextory on kuukausimaksullinen palvelu. Tilaustasoja on kolme:

  • Hopea (9.99€/kk)
  • Kulta (16.99€/kk)
  • Perhe(19.99-27.99€/kk)

Hopea ei sisällä uutuuskirjoja. Perhetilillä voi olla 4 käyttäjää.

Nextorya voi kokeilla haluamallaan tilaustasolla ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Kokeilu vaatii toki maksukortin (credit tai debit), mutta ei velvoita mihinkään. Tilauksen voi perua Nextoryn nettisivulla heti kun haluaa. Pitää vaan ottaa huomioon, että pääsy kirjoihin loppuu heti kun peruutuksen tekee.

Peruutuksen tehdäksesi, mene osoitteeseen *nextory.fi ja valitse ”Kirjaudu sisään”. Omalta sivulta voi tehdä tilauksen peruutuksen.

Kokeiluun kannattaa valita vähintään kultatason tilaus, jotta saa pääsyn myös uutuuksiin.

Jos valitset rekisteröidessä vaikka vahingossa hopeatason, sen pystyy muuttamaan jälkikäteenkin oman tilin tiedoissa Nextoryn nettisivulla, eikä siitä aiheudu kuluja kokeilujakson aikana.

*Aloita Nextoryn 35pv ilmainen kokeilu

Kuvakaappaus Nextoryn sivulta Kokemukseni Nextoryn äänikirjoista oli, että kirjan kuunteleminen piristää mukavasti työmatkoja.

Nextory kokemuksia: iPhone Appi

Nextoryn iPhone-sovellukseen olen kokemuksieni perusteella todella tyytyväinen.

Appi on moderni ja monipuolinen, kivan näköinen ja helppo käyttää. Testasimme iPhone 7:lla sekä iPhone 8:lla, ja appi toimi aivan loistavasti.

Tulee fiilis, että kerrankin joku asia on tehty oikein. Toivottavasti sama laatu on koettavissa myös Android-puolella.

paras kirjasovellus jani toivola krija tytölleni
Kokemukseni Nextoryn applikaatiosta oli positiivinen

Mikä parasta, Nextoryn applikaatiosta löytyy toistonopeuden valinta. Näin voin maksimoida kuunteluaikani ja halutessani voin antaa sovelluksen paukuttaa kirjaa pikalukunopeudella kaaliin.

Hidastusta sovelluksessa ei sentään ole. Sille ei olekaan tarvetta, koska kirjat on yleensä luettu varsin rauhallisella temmolla.

Tuo lukunopeuden nopeuttaminen on kokemukseni mukaan oikeasti aika tärkeä ominaisuus. Rauhallisesti luettu kirja voi joskus vaan tuntua etenevän liian hitaasti. Jos jo ennestään tiukilla olevalla kuunteluajalla joutuu kuuntelemaan hidasta jaarittelua, niin hermothan siinä voi mennä.

Nyt voin laittaa nopeuden esimerkiksi puolitoistakertaiseksi, jolloin ääni ei vielä kuulosta liikaa pikkuoravilta, ja saan kuunneltua tunnissa puolentoista tunnin edestä kirjaa.

Kun kirja kestää normaalinopeudella esimerkiksi kahdeksan tuntia, niin saan sen kuunneltua reilussa viidessä tunnissa. Ai että miten tehokasta!

Kaikkiin kirjoihin pikaluku ei tietenkään sovi. Joku ajatuksia herättävä pohdiskelu, kuten esimerkiksi Maaret Kallion Lujasti Lempeä, oli parasta kuunnella ihan normaalinopeudella, jotta myös omaan ajatteluun jää aikaa.

Myös englanniksi

Tarkemmin Nextoryn kirjavalikoimaa selatessani huomasin, että siellä on myös englanninkielisiä kirjoja. Ja sieltä löytyi kiinnostava kirja, josta olen joskus kuullut suosituksia, *Daniel Kahneman: Thinking Fast & Slow. Lisään listalle!

Lapsille

Myös lastenkirjoja löytyy. Ne ovat jaoteltuna kätevästi ikäryhmittäin. Muun muassa kuuluisa *Kani joka tahtoi nukahtaa, eli kirja, jota et periaatteessa pysty lukemaan loppuun asti nukahtamatta!

Muutaman kerran on tätä jo kokeiltu taaperon kanssa, ja onhan se uni tullut hyvissä ajoin ennen tarinan loppua!

Nextoryssa valikoiman laajuus ja sovelluksen korkea laatu näyttäisivät olevan vahvuuksia.

*Aloita Nextoryn 35pv ilmainen kokeilu

Kuuntelemassa Nextorysta äänikirjaa
Kokeilin Nextorya, tässä jutussa kokemuksia siitä, että on aina hyvä äänikirja mukana!

Nextory Kirjavalintani

Nextorysta löytyikin useampi itseä kiinnostava teos, joita sovellus esittelikin heti alkuunsa, koska ne olivat sillä hetkellä pinnalla olevia uutuuksia.

Kuinka voisin oppia rakastamaan?

*Maaret Kallio: Lujasti Lempeä

Aloin kuunnella tätä heti ensimmäisenä. Yllätyksekseni teos on Kallion itsensä äänikirjaksi lukema. Kirjailijan itse lukemana tuntuu että kirjasta saisi paljon enemmän irti.

Äänikirjassa helposti lukijan äänestä tulee se kirjailijan ääni. Kun kirjalija itse lukee, ei tarvi kuvitella kirjoittajaa yhden välikäden päähän, vaan hän puhuu tekstiänsä suoraan sinulle omalla äänellään. Todella mukava kokemus.

Aihe oli kiinnostava, mutta kirjan alku ei kaikilta osin temmannut mukaansa. Kallio pyörittelee sinänsä tärkeitä, keskeisiä ja kiinnostavia parisuhdeasioita puolin ja toisin, mutta ei oikein etene mihinkään. Into lopahti vähän ajan päästä ja siirryin seuraavaan. Jatkan myöhemmin kun saan kiinnostavammat ensin kuunneltua.

Antti Tuiskun elämänkerta

*Anton Vanha-Majamaa, Antti Aro & Antti Tuisku: Antti Tapani

Miksiköhän edes valitsin tämän? En ole koskaan ollut mitenkään erityisen kiinnostunut Antti Tuiskusta. Muistan toki sen historiallisen Idols-kauden, kun hän tuli julkisuuteen. Olen kuullut hänen musiikkiaan pakotettuna radiosta, ja nähnyt hänet joskus vilaukselta telkkarissa.

nextory antti tapani äänikirja
Nextory äänikirja: Antti Tapani

No, aloin kuunnella, ja äänikirja tempaisi todella mukaansa. Tarinat pop-artistin työstä kulissien takana tarjosivat minulle jotain uutta. Miten artistin brändiä luodaan, miten suosiota tulee tai ei tule, ja miksi artisti tekee mitä hän tekee.

Henkilöbrändi, markkinointi, tunnettuuden hankkiminen eri aikakausilla. Mielenkiintoisia teemoja.

Kun henkilö on jollain tasolla tuttu, on hänen tarinastaan helppo ottaa kiinni. On sen verran tarttumapintaa jo ennestään, että on mielenkiintoista kuulla lisää ja avartaa käsitystään ihmisestä ja itselle vieraasta musiikki- ja viihdebisneksen toimialasta.

Kuuntelin kirjan melko nopeasti, alle viikon aikana. Lopulta jäi tosin vähän tyhjä fiilis. Ei tämä mikään elämänkerta ollut. Käytiin ehkä ura pintapuolisesti läpi vähän taustoja valottaen, mutta paljon jäi vielä kuulemattakin. No, tämä on tätä nykyajan trendiä, että kun kolmekymppiset häämöttää niin pitää alkaa tehdä jo elämänkertaa.

Jani Toivolan Kirja Tytölleni

*Jani Toivola: Kirja Tytölleni

Kirjan aihe koskettaa erityisesti itseäni, koska Toivola pohtii samanlaisia asioita mitä itsekin olen miettinyt omissa kynäilyissäni. Kirja on myös Toivolan itsensä lukema, mistä plussaa.

nextory jani toivola kirja tytölleni äänikirja
Nextorysta löytyy myös Jani Toivolan Kirja tytölleni.

Kirjan alku oli silti jollain tasolla pettymys, koska monet Toivolan maalailemat asiat vanhemmaksi tulemisessa kuulostavat liian itsestäänselviltä, kun on itse vähän aikaa sitten käynyt läpi samankaltaiset vaiheet.

Kliseiseltä kuulostavan alun jälkeen kerronta alkoi kiinnostaa enemmän. Toivola pohtii paljon samanlaisia asioita mitä mekin olemme vanhemmuudesta pohtineet. Esimerkiksi miten annamme lapsen sukupuolen ohjata omaa käyttäytymistä ja kasvatusta, tai miten vanhempi kamppailee lapsen huomiontarpeen, oman ajan, rakastamisen ja välillä maltin menettämisen välillä.

Kirja oli kompakti (n.6 tuntia normaalinopeudella), ja kuuntelin sen yhden viikonlopun aikana.

Mistä Cheek on kotoisin, ja mitä hän teki Salossa?

*Mikko Aaltonen: JHT: Musta Lammas

M-E luki tämän jo aikaa sitten, ja vaikutti mukaansatempaavalta, että haluan itsekin tutustua. Antti Tuiskunkin taustatarina oli kiinnostava, niin miksei tämäkin.

Tämä äänikirja näyttää massiivisen pitkältä, lähemmäs 16 tuntia. Aloin kunnella kirjaa, ja kerronta nappaa melko nopeasti mukaansa. Jare on lähes samaa ikäluokkaa kanssani, joten minun on helppo kuvittaa päässäni hänen nuoruusvuosien tarinoitaan. Kirja toimii hyvin myös nopeutettuna.

nextory kokemuksia jht äänikirja
Cheekin äänikirja kestää pitkään, mutta mielenkiinto säilyy koko kirjan ajan.

Edit: Kirja tuli kuunneltua loppuun asti, ja aikamoinen reissuhan se oli Jaren matkassa läpi hänen uransa. Kirja ei tosin ihan koko uraa kata, koska se julkaistiin jo parisen vuotta ennen uran loppua.

Aika samanlaisia fiiliksiä herätti kuin Antti Tuiskunkin kirja: Miten artisti laittaa koko elämänsä panokseksi, kun tavoittelee menestystä, ja miten menestys tai sen puute vaikuttaa artistin elämään kokonaisvaltaisesti. Mikään ei tule sattumalta tai ilmaiseksi, vaan kaikki on mietitty tarkkaan ja tehty paljon töitä sen eteen.

Kirja avaa myös artistin raha- ja bisnespuolta melko paljonkin, mikä on ihan mielenkiintoista. Levy-yhtiöt, managerit ja tuottajat muodostavat yhdessä tuotteen, josta yleisölle näkyy pääosin vain artistin naama.

Itse en ole seurannut tai ihaillut Cheekiä hänen uransa aikana. Kirja avasi hyvin ilmiötä ja valotti mistä siinä oli kyse, joten sitä voi suositella myös asiaan perehtymättömille.

Kuka oli vuoden 2009 TV-persoona?

*Maria Veitola: Veitola

M-E luki tätä paperiversiota jokin aika sitten. Kiinnostaa itsekin vähän tietää mistä on kyse. Vielä en ehtinyt aloittaa kuuntelua. Alla kuvassa kuitenkin e-kirjan kansi.

nextory veitola äänikirja
Maria Veitolan äänikirja on kokoelma hänen kolumnejaan.

Kirjoja perheestä ja raskaudesta

Perhe-elämää koskettavia tietoteoksia löytyy myös Nextoryn valikoimista, kuten Juha T. Hakalan *Onnellinen lapsi: vanhempien kasvatusoppi. Kuvauksensa mukaan kirja pureutuu nykyajan kasvatusongelmiin.

Ja nyt kun mekin olemme odottamassa perheeseemme lisää jälkikasvua, niin raskausajan teemaan sopii Kaisa Jaakkolan *Reipas, rakas raskaus. Sen kuvaus kertoo kirjan olevan monipuolinen hyvinvointikirja raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville.

Kuuntelemassa Nextorya
Nextory kokemuksia: Hyvä äänikirjasovellus 30pv ilmaisella kokeilujaksolla.

 

Mukavia luku- ja kuunteluhetkiä kaikille!

Tässä oli minun kokemuksia Nextory applikaatiosta.

Ei muuta kuin rekisteröitymään, ja nauti kirjoista!

*Aloita tästä Nextoryn ilmainen 35 päivän kokeilu

Yksi vastaus artikkeliiin “Nextory kokemuksia – Paras kirjasovellus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *