Löytöretkellä Jyväskylässä: 5 + 1 kohdetta lasten kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Visit Jyväskylä tarjosi meille kahden päivän Lasten löytöretket -bloggaajamatkan kesäiseen Jyväskylään. Matkan aikana tutustuttiin viiteen lapsiperheille sopivaan käyntikohteeseen, sekä täyden palvelun kylpylähotelliin.

Tässä jutussa matkakertomus ensimmäiseltä päivältä, jolloin päiväkohteina olivat Laajavuoren liikuntakeskus sekä Päijänne-Risteilyt Hildénin sisävesiristeily. Esittelyssä siis kuudesta kohteesta ensimmäiset kaksi.

@visitjyvaskylan puolesta retken energisenä matkanjohtajana toimi Johanna, ja bloggaajia oli mukana meidän lisäksi myös @jossuwow, @skribentti ja @valkoinenvuori. Kukin oli ottanut matkaseuraksi tietenkin myös lapsen, kyseessä kun oli Lasten Löytöretket -matka!

jyväskylä lapsille laajis hupimaa
Lasten Hupimaa Laajiksessa sopii parhaiten alle 10-vuotiaille.

Jyväskylä lapsille – Lasten löytöretket

Visit Jyväskylä on koonnut lapsiperheille sopivat käynti- kulttuuri- ja huvittelukohteet sivustolleen siten että Jyväskylän matkan suunnittelu on helppo aloittaa sen avulla.

Bloggaajamatkalla vierailtiin kaikissa kuudessa Kesän 2019 Kärkikohteessa. Niistä löytyy tekemistä joka lähtöön ja koko perheelle, eikä muuten jää keleistäkään kiinni sopivan aktiviteetin löytyminen. Vaihtoehdoissa on paljon sekä ulko- että sisäaktiviteetteja.

Laajis – Urban Outdoors

Retki alkoi perjantaina, ja ensimmäinen kohde oli Laajavuoressa sijaitseva seikkailupuisto.

Laajis on meille jo ennestään jonkin verran tuttu kohde. Markus on ollut siellä monena vuonna pelaamassa frisbeegolfia, sekä huvikseen että kisaamassa. Itsekin olen toki heittänyt radan muutaman kerran, melkoisella plussatuloksella.

Joitain vuosia sitten paikalle noussut seikkailupuisto vallitsee osaa maisemasta, ja kerää paikalle paljon seikkailunhaluisia liikkujia, muun muassa perheitä, kaveri-, työ- ja polttariporukoita.

Myös alamäkipyöräilijät ovat olleet tuttu näky frisbeegolfradalta käsin. Jonain vuonna ihmetystä herätti alamäkiluistelurata, joka näytti todella hurjalta livenä. Laajis on kehittänyt vuosien varrella toimintaansa hurjasti, ja siitä on tullut todella monipuolinen liikunta- ja ulkoilukeskus.

”Laajis – Urban Outdoors” kuvaakin hyvin heidän tuotettaan. Lähes keskeltä kaupunkia löytyy paikka jossa saa olla ulkona mahtavissa maisemissa, ja jokaiselle löytyy jotakin. Perheen pienimmät voivat leikkiä hupimaassa, isommat kiipeillä seikkailupuistossa, ja rämäpäät laskea pyörällä rinnettä alas. Frisbeegolfkansaa palvelee kaksi hienoa frisbeegolfrataa, joista Vuorilammin rata on kevyempi ja aloittelijaystävällisempi. Laajavuoren rata kulkee aina huipulle asti ja sieltä alas. Rata on raskaampi, ja tarjoaa reilusti haastetta harrastajille. Markus suosittelee tätä rataa vahvasti!

Vaikka ei haluaisi seikkailla tai heitellä, niin suosittua on myös ihan pelkkä Laajavuoren huipulle kiipeäminen kävellen. Syke nousee, siinä saa mukavan hien päälle, ja ylhäällä palkintona hienot maisemat!

jyväskylä lapsille lasten löytöretket laajis seikkailupuisto
Laajiksen seikkailupuistossa kiipeilytelineet kohoavat korkealle.

Laajis seikkailupuisto ja lasten Hupimaa

Lounastimme aluksi Laajiksen palvelukeskuksessa, jossa sijaitsee lipunmyynti ja vuokraamo. Meitä hemmoteltiin ihanalla kanapastalla ja salaatilla. Palvelukeskuksesta löytyi myös pallomeri ja leikkipaikka, jossa tyttömme olisi mieluusti viettänyt enemmänkin aikaa.

Vaikka taaperomme pituus olisi riittänyt jo osaan seikkailupuiston radoista, oli äiti vähän arka lähtemään sinne kaksin hänen kanssaan. Lähdin siis hänen kanssaan tutustumaan perheen pienimmille suunnattuun Lasten Hupimaahan. Kyseessä on uudehko leikkialue, jonka olemassaolosta me emme olleet etukäteen edes tietoisia.

Lasten hupimaasta löytyi heti taaperolle mieluista puuhaa. Ehdottelin alkuun jotain kevyttä, kuten liukumäkeä ja kiipeilytelineitä. Mutta hänpä asteli suoraan sähköautolle, istahti rattiin, eikä suostunutkaan siitä enää juuri irtoamaan.

Kerran sain hänet houkuteltua testaamaan pomppurataa, mutta veri veti heti takaisin baanalle. Toisen kerran hän hyppäsi autosta ulos ja kävi laskemassa liukumäestä, vain palatakseen takaisin ajelemaan autolla!

Siinä se tunti vierähtikin mukavasti. Minä ohjailin kauko-ohjaimella autoa, kun hänen keskittymisensä riitti lähinnä kaasun painamiseen. Tarjolla olisi ollut vielä mm. kaivureita, polkuautoja, ja bungee-tramppaa, mutta ne jäi sitten ensi kertaan!

Laajiksen henkilökunta oli todella mukavaa. Saimme heiltä aurinkorasvaakin lainaksi, kun oma oli jäänyt muualle. Siinä paahteessa se olikin ehdottoman tarpeellista.

Hupimaahulluttelun jälkeen palvelukeskuksessa meitä odotti yllätyspussit ja taaperon mieluisaksi yllätykseksi saimme valita jäätelöä ja juomista välipalaksi.

Laajiksesta matkamme jatkui kohti Lutakon satamaa, jossa meitä odotti meille kokonaan uudenlainen kokemus, sisävesiristeily Päijänteellä!

jyväskylä lapsille lasten hupimaa
Lasten sähköautot Laajiksen hupimaassa oli hitti.
jyväskylä lapsille laajis hupimaa
Myös pomppurataa maltettiin testata pieni hetki.
jyväskylä lapsille laajis ruokailu
Kuuman kesäpäivän viilentäjät!

Päijänne-Risteilyt Hildén

Astuimme laivaan Jyväskylän satamassa, ja koska meille oli varattu pöydät kakkoskattauksessa, saimme ensin nauttia auringosta ja upeista maisemista laivan kannella. Taaperomme oli saanut jostain päähänsä, että kapteeni antaa hänen ohjata laivaa, ja jankutti tätä minulle jo automatkalla kotoa Jyväskylään. Vähän yritin toppuutella, mutta toive toteutui! Pääsimme katsastamaan matkan tekoa kapteenin kajuutasta käsin ja kokeilimme jopa ruorin pyörittelyä. Yksi lapsen haave jälleen, check!

Matkan puolessa välissä pääsimme sitten herkuttelemaan seisovaan pöytään. Tarjolla oli pääasiassa erilaisia kalaruokia ja salaattia. Jälkiruoaksi maistelimme jälleen jäätelöä. Taaperon suosio lunastettu.

Perjantai oli tosiaan yksi tämän kesän kuumimpia. Oli mahtavaa oleilla kannella leppeässä tuulessa, jossa auringosta pystyi nauttimaan täysillä. Saimme paluumatkalla niskaamme myös pienen ukkoskuuron, joka raikasti ilman mukavasti!

jyväskylä lapsille lasten löytöretket
Höyrylaiva Suomi lähti lounasristeilylle Lutakon satamasta.
jyväskylä lapsille lasten löytöretket
Höyrylaivassa oli monenlaista ihmeellistä torvea ja sylinteriä.

jyväskylä lapsille lasten löytöretket

jyväskylä lapsille lasten löytöretket

Risteilyltä satamaan palattuamme retkueemme minibussi suuntasi kohti Peurunkaa. Taapero nukahti bussiin samantien ja minä sain kivan pienen somehetken.

Peurungassa meitä odotti kylpyläilta illallisineen, sekä yö Hotelli Peurungassa! Siitä kerromme lisää seuraavassa postauksessa!

Voit katsoa kaikki reissun instastoorit instaprofiilistamme highlightista nimeltä VisitJyvaskyla.

// M-E

 

Lisätiedot kohteista:

Visit Jyväskylä Region – Lapsille

Laajis – Urban Outdoors: Seikkailurata, Bike Park sekä Lasten hupimaa

Päijänne-Risteilyt Hildén: Lounasreisteilyt Jyväskylän satamasta kesäisin joka päivä

Jatka lukemista:
Peurunka – Näkymiä Kekkosen sviitistä
Jyväskylän retken toisen päivän kohteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *