Meidän juhannusperinteet – onko niitä?

Juhannusperinteet? Ahon laidalla heinä suussa, ison kokon äärellä, saunomassa järven rannalla, festareilla, vai jotain ihan muuta?

Tänä juhannuksena tultiin Savoon lepäämään 😀 Halutaan vaan olla ja nukkua. Mummo ja ukki ovat tällä hetkellä lapsemme suurin ihastuksen kohde, eli heidän läsnäollessaan meidän seuraamme ei juuri kaivata. Olisitte nähneet hänen kestohymynsä eilen, kun saavuimme illalla mummolan pihaan ja hän näki tutun aidan edessään.

Ollaan ”virallisesti” oltu yhdessä vuodesta 2013. Siihen aikaan on mahtunut kolme juhannusta ilman lasta ja yksi juhannus lapsen kanssa. Omiin lapsuuden juhannuksiini olennaisena perinteenä kuului juhannusjuhla kotipaikkakunnalla. Kokko oli olennainen osa juhlaa. Mutta miten se meidän oman perheen juhannus? Tässä pieni kiikarointi taaksepäin!

 

2014 Juhannus oli kylmä!

Uhmattiin silti säiden jumalia, ja lähdettiin katsastamaan miten siellä Suomen virallisessa juhannuskaupungissa Virroilla juhannusta oikein juhlitaan. Tuo kesä oli kova frisbeegolf-kesä ja matkan varrella taidettiin tutustua ainakin muutamaan rataan. Meidän piti telttailla koko juhannus, mutta ensimmäinen yö Virroilla tarkoitti kokovartalojäädytystä, eli suunnattiin seuraavaksi yöksi mummolaan turvaan.

Ehdittiin kuitenkin tsekata Marttisen perinnekylän juhannusmeiningit Virroilla ja kuokittiin illalla Juhannuskonferenssissa Keuruulla.

juhannusperinteet

juhannusperinteet
Virtojen juhannusjuhlien ohjelmaa
juhannusperinteet
Aina se on veistelemässä

 

juhannusperinteet

 

2015 Grillausta ja häävalmisteluja

Tämä juhannus on hieman hämärän peitossa. Kuvista päätellen ollaan oltu ainakin Jyväskylässä kavereiden luona grillaamassa, lisäksi pari kuvaa löytyy jostain konsertista.. Mutta. Veikkaan, että aika lailla ollaan vedetty pää pilvissä häävalmisteluiden kanssa.

juhannusperinteet
Vaikuttaa siltä, että porukkaa on vähän väsyttänyt..

 

juhannusperinteet
Eeron letut mainittu!

2016 Valmistujaiset ja sukulointia (raskaana)

Juhannusviikko alkoi mun valmistujaisilla, ja meillä oli vieraana sisko poikansa kanssa. Juhannuksen aatonaatto vietettiin Särkänniemessä, ja aatoksi olemme näemmä (onneksi on kuvat) suunnanneet Hämeenlinnaan Markuksen siskon luo.

juhannusperinteet

juhannusperinteet
Kyllä kaksi DI:tä yhden lampun saa vaihdettua.

Seuraavana päivänä olemmekin löytäneet itsemme jälleen Savosta ja Mikkelin sataman markkinoilta.

juhannusperinteet

 

2017 Muutto ikiomaan ja mökkeilyä

Paljon ekailua tänä juhannuksena. Muutettiin ekaan omaan kämppään ja eka juhannus ihan pränikän lapsen kanssa. Eka juhannus myös veljen vaimon perheen mökillä Pohjanmaalla. Viileää oli jälleen, mutta ei hyttysiä!

juhannusperinteet

juhannusperinteet
Suomen kesä
juhannusperinteet
Lappajärven rauha <3

juhannusperinteet

 

Juhannusperinteet – mitä ne voisivat olla?

Aika paljon samaa siis kaikissa juhannuksissa: matkustelua, sukua, ystäviä, luontoa, tapahtumia ja hyvää ruokaa. Lapsen kanssa olisi kuitenkin mukava, jos olisi jotain vielä hieman konkreettisempia juhannusperinteitä. Muitakin, kun että aina matkustetaan ja päädytään lopulta mummolaan 😀 Vinkkejä otetaan vastaan!

juhannusperinteet

2 vastausta artikkeliin “Meidän juhannusperinteet – onko niitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *