Vinkkejä hyväntekeväisyyteen – Joulu ja antamisen ilo

Hyväntekeväisyys herättää tunteita. Joka vuosi kyseenalaistetaan auttajien halu auttaa – mitkä ovat auttajien motiivit? Onko oman egon pönkitystä kertoa avustuskohteistaan somessa?

No varmasti sitäkin. Ainahan antaja saa itsekin antaessaan hyvän mielen.

Mutta itse olen miettinyt tätä näin: Jos en ole koskaan kuullutkaan jostain tietystä lahjoitusmahdollisuudesta, en tule koskaan siihen tarttumaan. On siis hyvä, että ihmiset kertovat somessa, miten ovat lahjoituksia tehneet.

Seuraavassa näkyvyyttä meidän perheen tämän vuoden avustuskohteillemme!

Hyväntekeväisyys vinkkejä joulu 2020

Hopen Joulupuukeräys

Hopeen lahjoittaminen on ollut meidän monivuotinen perinteemme. Tällä kertaa nappasin Ratinan kuusesta kaksi lappua, joissa lahjatoiveina olivat radio-ohjattava auto ja äänikirja. Toimitettu!

Operaatio Joulun Lapsi

Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen keräilin kaksi pakettia. Kenkälaatikoihin tulee ensin ostaa joku isompi lahja ja sitten täyttää laatikko vaikkapa sukilla, piirustustarvikkeilla jne.

Itse ostin laatikoihin nallet ja muuta pientä mukavaa. Toimitettu tämä myös!

Operaatio joulun lapsi kenkälaatikot
Operaatio Joulun Lapsi -kenkälaatikot lähtivät maailmalle hyvissä ajoin.

Joulukukkakeräys vanhuksille

Prismoissa käynnissä olevaan joulukukkakeräykseen olen myös osallistunut parina vuonna? Prismassa voi siis valita kolmesta kukasta, valita kenelle se tulee (niinkin tarkasti, että ”Alma 92vee”) ja maksaa sen sitten kassalle. Toimitus kaupan puolesta!

Siskot ja Simot

Joulukortteja vanhuksille! Viime vuonna taisimme lähettää joulukortit jonkun yksityisen hoitokodin Facebook-pyyntöön. Tänä vuonna bongasin tällaisen valtakunnallisen keräyksen, mutta unohdin päivämäärän ja heräsin siihen, että olin kaksi päivää myöhässä. Yhyy. Ehkä ensi vuonna.

Lueskelin Siskojen ja Simojen sivuilta, että joulukortteja oli lähetetty tänä vuonna todella monta! Kiva kuulla!

Hope lahja vähävaraiselle lapselle -keräys
Jotta useampi lapsi saisi kokea joululahjan saamisen iloa.

Äitiyspakkaus ulkomaille

Tämä ei ole varsinainen jouluavustuskohde, mutta miksei sopisi tehtäväksi myös joulun alla. Ideana on siis pistää vauvanvaatteet eteenpäin muualle maailmaan.

Äitiyspakkauksia ottaa vastaan ilmeisesti useampikin taho, esimerkiksi Facebookista löytyy toimijoita. Oma pakettini on lähdössä paikallisen projektin kautta eteenpäin.

Naistenlinja, Pelastakaa lapset tms.

Olen viime vuosina lahjoittanut myös rahaa jollekin yksittäiselle järjestölle. Viime vuonna taisin laittaa rahan Naistenlinjalle ja olen miettinyt myös kuukausilahjoituksen aloittamista. Väkivallasta ja sen uhasta perheessä on lähipiiristä ja naapurista monen moista kokemusta, eli ainakin täällä raha menee hyvään tarkoitukseen. On jopa traumatisoivaa, jos ihminen joutuu pelkäämään väkivallan uhkaa omassa kodissaan.

naistenlinja.fi

Joulukortit

Moni laittaa nykyään joulukorttirahat haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen, mutta itse tykkään lähettää kortit erityisesti suvun vanhemmalle väestölle. Ostan yleensä hyväntekeväisyysjärjestöjen kortteja ja onhan se ihan kiva tukea tuota meidän postilaitostakin. Tänä vuonna taisin ostaa suurimman osan korteista Sylvalta ja Unicefilta. Lisäksi ostan paljon kortteja suomalaisilta taiteilijoilta ympäri vuoden. Toivottavasti jokunen pennonen siirtyy rahoistani tekijöidenkin taskuun!

Prisma lahjoita joulukukka vanhukselle
Osta joulukukka tuntemattomalle vanhukselle. Tai miksei tutullekin!

Joulukoristeiden, lelujen tms. lahjoitus

Olen jo monena vuonna miettinyt, että muutamia joulukoristeita voisi lahjoittaa pois, olenhan kerryttänyt varastojani jo kohta 20 vuotta! Laitoin viestin paikalliseen Facebook-ryhmään, että mikähän taho haluaisi mahdollisesti ottaa vastaan ylimääräisiä, ihan hyväkuntoisia koristeita ja valoja. Sain oitis vastauksen, että niitä voi kiikuttaa erääseen palvelutaloon. Hienoa! Vein kamat jo marraskuussa. Tulipa käytyä joulukoristeet läpi jo silloin!

Olikin loistava hetki lahjoittaa kamaa pois, sillä varastomme saa tulevana vuonna lisätäytettä joulukuusesta!

Samalla tavalla monessa perheessä saatetaan kaivata leluja tai harrastusvälineitä. Näiden lahjoittamiseen on monessa kaupungissa ihan omat Facebook-ryhmänsä, eli sinne vaan ylimääräinen tavara jakoon. Sopii vain toivoa, että tavara löytäisi myös oikeaan osoitteeseen <3

***

Lue myös: Hyväntekeväisyysjoulukalenteri 2018

// M-E

2 vastausta artikkeliin “Vinkkejä hyväntekeväisyyteen – Joulu ja antamisen ilo

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Noita hyväntekeväisyyskohteita on kyllä paljon mistä valita, voi lahjoittaa perheille, vanhuksille, asunnottomille tai vaikkapa syrjäytymisuhassa oleville nuorille. Joulu on sellaista aikaa kun moni varmasti lahjoittaa. Mielestäni on tärkeää, että muistamme antaa hyvän kiertää myös muina vuodenaikoina. Itse olen esimerkiksi ehdottanut pomolle, että mitä jos tekisimme yrityslahjoituksia useamman kerran vuodessa.

    1. Kiitos kommentista!
      Asia on juuri näin, että joulun ajan lahjoitusintoa voisi monistaa muuallekin pitkin vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *