Holiday Club Katinkulta – Keidas keskellä, jotain

Holiday Club Katinkulta, Vuokatti

Kesä 2022 oli pitkä ja kuuma, joten virkistystä teki mieli lähteä hakemaan kylpylälomasta aina Kainuun perukoilta saakka.

Kylpylässä emme ole vielä lomailleet, ja myös kyseinen seutu Suomesta oli meille vielä erittäin vieras, joten matka oli uusi aluevaltaus kahdellakin eri tavalla.

Tässä jutussa kokemuksia ensimmäisestä kylpylälomastamme sekä Holiday Club Katinkullasta.

Holiday Club Katinkulta kylpylä kokemuksia
Holiday Club Katinkulta oli ensimmäinen kylpyläkokemuksemme!

Kainuu on kaukana?

Meiltä kotoa Tampereen seudulta Vuokattiin on jonkun verran matkaa. Kuuden tunnin ajo kahden lapsen ja vauvan kanssa olisi ollut jo pienoinen riski. Tämän reissun mahdollisti puolessa välissä sijaitseva välietappi, josta käsin matka Vuokattiin oli jo inhimillisempi.

Tähän aikaan vauvamme oli vasta kolmen kuukauden ikäinen, eikä pahimmat turvakaukalohuudot olleet vielä alkaneet. Matkat sujuivat ainakin sinne päin ihan hyvin. Paluumatkalla saimme käydä pientä väsytystaistelua, mutta viimein pääsimme perille yötä myöden.

Vuokatti on meiltä Tampereelta sen verran loitolla, että meillä ei ole mitään hinkua tai mahdollisuuksia käydä siellä kovin usein. Eli jos miettisi kylpyläloman uusintaa, niin kohde olisi sekä matkan että vaihtelunkin vuoksi joku muu.

Lue myös: Mieletön Mikkeli – Lomalla Saimaan ytimessä

Lomalla kylpyläresortissa

Ilman aiempaa kokemusta vastaavasta, kylpylähotelliresortiin saapuminen on aika jännää.

Iso kompleksi kaikkine palveluineen ja aktiviteetteineen, ja asiakkaalle yritetään luoda jonkinlaista eksklusiivisuuden tunnetta.

Respaan saapuminen toi mieleen erään golf-resortin jenkkilässä, jossa yövyimme yhden yön. Katinkullasta kun löytyy myös valtavan kokoinen golf-kenttä aivan kylpylän vierestä.

Resort on aina resort. Sieltä löytyy kaikenlaista palvelua, se on kokonaisuus jossa asutaan ja lomaillaan, eikä vain käydä nukkumassa.

Holiday Club Katinkulta hotellihuone
Holiday Club Katinkulta hotellihuone on aika perinteinen, ja pikkuhiljaa jo päivityksen tarpeessa.

Kylpylän kyljessä on hotelli, jonne kuljetaan sisäkautta käytäviä pitkin. Ihan kiva miljöö, joskin hotelli on jo hieman aikaa nähnyt ja päivityksen tarpeessa.

Juuri tänä kesänä, juuri meidän vierailumme ajankohtana, pahin juttu oli helleaalto, johon tämä nimenomainen hotelli ei tarjonnut juurikaan helpotusta. Siellä ei siis ollut ilmastointia, vaan hotellissa sai todellakin hikoilla. Se ei ole ehkä ihan se, mitä hotellilomalta lähtökohtaisesti lähdetään hakemaan.

Ilmastoinnin puute oli ehdoton miinus, ja sen takia tätä hotellia en voi varauksetta suositella kesäaikaan majoittuville. Eihän sitä tiedä mikä helle sattuu juuri loman ajankohtana paukahtamaan päälle.

Lue myös: Pietarsaari lasten kanssa – Iso hiekkaranta ja paljon muuta

Holiday Club Katinkulta hotellin aamupala
Katinkullan aamiaisella.

Aamupala oli sentään aika jees. Hieman ehkä oli laatua korvattu määrällä, mutta kyllä sieltä löytyi hyviä tuotteita, jotka mahdollistivat joko järkevän tai vaihtoehtoisesti herkullisen aamiaisen sekä aikuisille että lapsille.

Kylpylä toimii lapsille satavarmasti

Jos joku, niin kylpylähommat veivät meidän lapset heti mennessään!

Siihen ei paljoa edes tarvittu. Pieni lasten allas liukumäen kera, ja riemua riitti. Altaalta lähtiessä sai joka kerta houkutella heitä pois, he kun olisivat jaksaneet vesileikkejä ties kuinka pitkään.

Holiday Club Katinkulta hotellin aula
Holiday Club Katinkullassa hotellin ja kylpylän välillä voi kulkea kylpytakissa.

Viivyimme Katinkullassa kolme yötä, ja päivärytmiksemme muodostui seuraava: aamupala, kylpylään, ulos katselemaan paikkoja ja syömään, iltakylvyt altaalla, iltatoimet ja nukkumaan.

Päivät menivät todella nopeasti, varsinkin kun vauvan jatkuvat syötöt ja nukuttamiset veivät paljon aikaa.

Holiday Club Katinkulta – Kokemuksia kylpylälomasta

Kuten todettu, kylpylä oli lapsille todella mieluinen ympäristö.

Pulikoiminen ja peuhaaminen altaissa ovat parasta ajanvietettä lapsille, ja trooppisessa lämmössä aikuisillakin on mukava oleskella lapsia vahdatessa.

Holiday Club Katinkulta hotellin aamupala
Holiday Club Katinkullan aamupalalta oli mukavat näkymät golfkentälle.

Saunamaailmassa olisin mielellään viettänyt enemmänkin aikaa, mutta lapset ja vauva rajoittivat saunomisajat aika tiukille. Ehkä ensi kerralla enemmän löylyelämyksiä!

Kävimme joka päivä hieman ajelemassa Sotkamon seutua ympäri. Isoimpana elämyksenä mieleen jäi Haapalan panimon aittakahvila. Siitä ehkä lisää toisessa postauksessa!

Kesäaikaan pesismatsi voisi olla sellainen tapahtuma, joka kannattaisi käydä kokemassa. Me itse asiassa osuttiin paikalle juuri kun tällainen oli alkamassa, mutta pienen vauvan kanssa ei lähdetty sinne selviytymään.

Holiday Club Katinkulta leikkipuisto
Katinkullan lomakylästä löytyi myös hieno leikkisaari!

Kokonaisuudessaan meidän ensimmäisestä kylpylälomasta jäi ihan positiivinen maku, vaikka ikäväksemme hankimme sieltä mukaamme taudin, joka pilasi sitten pari seuraavaa viikkoamme aika tehokkaasti. Mutta kaikkea ei voi saada.

Ensi kerralla Holiday Clubin kohteista meitä kiinnostaa hienolta näyttävä Imatran kylpylä!

// Markus

Kirjoittaja on kylpylänoviisi, joka kerää perheineen mieluusti uusia kokemuksia eri kylpylöistä. Suositukset voit laittaa meille vaikka Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *