Meidän häät, osa 2: Hääkakku

Täydellisen hääkakun metsästys

Selaillessani ensimmäisiä kertoja hääkakkukuvia internetissä, törmäsin kuvaan, jossa kaikki kakut olivat eri korkuisilla ja erilaisilla alustoilla. Olin myyty. Siitä lähtien, eli noin 8kk ennen häitä, etsin vimmatusti kaupoista kuvan mukaisia kakkualusia – koskaan niitä löytämättä. Noh, ainakaan omaan budjettiin sopivalla hinnalla.

Yhden alusen löysin H&M:ltä, mutta kaksi muuta päädyin tekemään itse. Liimasin siis lautasen kirpparilta löytämääni kynttilänjalkaan. Kätevää! Nyt kun mietin, niin aika hyvä tuuri kävi, että kakut pysyivät lautasillaan, eivätkä liimaukset irronneet! Ja tekisinkö toiste? Noh. Ei ollut vaihtoehtoa, kun nämä oli pakko saada.

Kakkualustojen lisäksi halusin suunnitella myös kakut itse, eli kolme erilaista kakkua, jotka kuitenkin tyylillisesti sopisivat yhteen. Kaikkiin kakkuihin tuli myös eri täytteet, sillä makuja perheessä on monia. Markus halusi perinteisen mansikkatäytekakun, mitä itse suoraan sanottuna inhoan. Tykkään kyllä mansikoista ja kermavaahdosta yhdessä, mutta kakussa – njet. Ylipäätään, mulla on kakkuihin sellainen viha-rakkaussuhde. Ihailen niitä, seuraan ns. genreä ja tykkään valmistaa ja koristaa, mutta syömisen jätän mieluusti muille. Jos pidämme joskus kakkoshäät, (veikkaan melko varmasti, että ei) niin mä luulen, että mennään pullalla ja pizzalla, koska niiden makua vaan ei voita mikään.

Korkeimmalla jalalla seisovasta kakusta tuli siis perinteinen mansikkatäytteinen kakku. Vaaleanpunaiseen kakkuun  täytteeksi tuli suklaamousse, ja ruusukakussa sisällä on oma sävellykseni pistaasi ja mango. Pistaasitäyte oli todella onnistunut ja siitä propsit kakuntekijälle. Minulla ei ollut antaa sen tekemiseen mitään ohjetta, mutta toiveiden mukaisen hän siitä loihti.

Ja katsokaa näitä kakkuja! Aika huikeita. Vai mitäpä olette mieltä?

hääkoristeet tee itse

 

Ruusukakun tekoa pitänee kokeilla itsekin.

Häitä suunnitteleville vielä vinkkiä: Kakun tai kakkujen onnistunut toimitus hääpaikalle oikeaan aikaan on tärkeä osa juhlan onnistumista. Jos kakut kuuluvat pitopalveluun, asiasta ei tarvitse stressata. Jos noudatte kakut itse, varatkaa sille tarpeeksi aikaa ja mieluusti myös sopivat kuljetusvälineet.

Meidän tapauksessa kakkujen noudon hoitivat pikku kiireessä sulhanen ja bestman hääpäivän aamuna. Mitään kuljetukseen sopivaa tarviketta ei tietenkään ollut mukana. Vaati hieman tarkkuutta, että kakut saatiin pysymään pikkuauton takapenkillä laatikoissaan, ja yksi kakuista taisi kulkea bestmanin kädessä koko automatkan. Kakkukeikka onneksemme onnistui, ja hääkakut saatiin ehjänä perille!

Macaronseja kakun päällä – kyllä!

 

Miltä teidän hääkakut näyttivät? Teittekö itse, vai tekikö joku muu? Kommenttikenttään saa linkkailla!

 

Jatka lukemista:
Edellinen postaus häidemme yksityiskohdista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *