Elisa Kirjan uusi appi ja ilmaiset klassikot

Olen jo aiemmin kirjoittanut kirjasovellusten testailuistani. Testissä on ollut jo uusin kuukausimaksullinen kirjasovellus. Nyt esittelyvuorossa on Elisa Kirja.

Elisa Kirja

Tutun brändin kirjasovellus Elisa Kirja on suomalainen e-kirjakauppa, ja se näyttäisi myös panostavan suomalaisten kirjailijoiden kirjoihin. Sovellus ei vaadi, että olisit jo ennestään Elisan asiakas, vaan sitä voivat käyttää kaikki.

Elisa Kirjassa on heidän oman ilmoituksensa mukaan Suomen laajin valikoima suomenkielisiä ääni- ja e-kirjoja (yli 2000 äänikirjaa ja yli 10000 e-kirjaa).

Miltä sovellus vaikuttaa käytössä? Siitä seuraavaksi kokemuksia.

elisa kirja kokemuksia

Ero muihin sovelluksiin

Sovellus poikkeaa muista kirjasovelluksista hinnoittelun osalta. Sovellus on ilmainen, eikä siinä ole oletuksena kuukausimaksua, vaan jokainen kirja tai äänikirja ostetaan erikseen.

Ostetut kirjat ovat luettavissa tai kuunneltavissa pysyvästi, toisin kuin muissa kuukausimaksullisissa palveluissa. Eli kertamaksulla saat kirjan omaksesi, ja voit lukea sitä niin kauan ja niin monta kertaa kuin haluat, aina maailman tappiin saakka.

Myös ilmaisia kirjaklassikoita löytyy valikoimista yli neljäsataa kappaletta. Näistä löytyy paljon mielenkiintoisia teoksia, kuten Jules Vernen Maailman Ympäri 80 päivässä, Tolstoita, Dostojevskiä, Eino Leinoa… valikoima on todella laaja.

elisa kirja kokemuksia

Elisa Kirja Appi

Elisa Kirjan älypuhelinsovellus uudistui jokin aikaa sitten. Entinen sovellus oli vähän vanhanaikainen, uusi noudattelee muista kirjasovelluksista tutuksi tullutta toimintamallia ja ulkonäkökin on modernisoitu.

elisa kirja appi

Elisa Kirjan iPhone-appi poikkeaa yhdessä asiassa muista kirjasovelluksista: Puhelinsovelluksessa pystyy nykyään selaamaan koko valikoimaa, mutta siinä ei edelleenkään pysty ostamaan kirjoja luettavaksi. Osto tapahtuu nettiselaimella Elisa Kirjan verkkosivulle kirjautumalla. Puhelimessa sitten näkyy sitten vain ne kirjat, jotka on selaimen kautta ostanut.

Android-sovelluksessa ostaminen onnistuu suoraan sovelluksesta. Hyvä niin, mutta tätä en kuitenkaan ole itse kokeillut.

Edes ilmaisia kirjoja ei voi suoraan puhelinsovelluksella ottaa luettavaksi. Myös ilmaiskirjat pitää ensin selaimen kautta kirjautuen käydä ”ostamassa”, hinta vaan on 0€. Tämä toimi jo aiemmassa versiossa samalla tavalla, ja on mielestäni vähän outo toimintalogiikka. Mutta kun logiikka on tuttu, niin eipä siinä ole suurempaa ongelmaa ostella noita ilmaiskirjoja.

iOS-sovellus ei ole ns. natiivi-applikaatio, vaan eräänlainen html-viritys applikaatioksi paketoituna. Tästä syystä ainakin minulta appi saa pienen miinuksen käyttökokemuspisteiden osalta. Kaikkia tämä toteutustekninen yksityiskohta ei varmastikaan häiritse.

elisa kirja kokemuksia

Mitä kirjat sitten maksavat

Uutuuskirjat maksavat Elisa Kirjassa melkein sen mitä ne maksavat fyysisessä kirjakaupassakin, eli yleensä parisen kymppiä. Vanhempia kirjoja saa muutamasta eurosta lähtien.

Hinnat yksittäisestä kirjoista kuulostavat suurilta, kun toisissa palveluissa saa samalla rahalla tai halvemmallakin lukea tai kuunnella kuukauden ajan kaikkea mitä valikoimista löytyy, niin paljon kuin ehtii.

Toki juuri sitä yksittäistä kirjaa (esim. Tuntematon Kimi Räikkönen äänikirja 21,90€) ei välttämättä ole saatavilla muissa palveluissa. Kaikella vaan on hintansa!

Kuten aiemmin mainittu, Elisa Kirjassa ostat ikuisen lukuoikeuden kirjaan, kun kuukausimaksullisissa palveluissa lukuoikeutta on vain niin kauan kuin tilauksesi on voimassa. Joillekin käyttäjille tämä kirjakohtainen maksu tulee siis huomattavasti edullisemmaksi kuin kuukausimaksullinen.

Kuukausimaksu juoksee aina, vaikka et lukisi yhtään. Kirjakohtaiset maksut ovat kertaluontoisia, ja mahdollistavat ostamiesi kirjojen lukemisen niin kauan kuin haluat, ilman lisämaksuja. Jos siis aloitat vain harvoin uuden kirjan ja pidät välillä lukemisessa pitkiäkin taukoja, niin Elisa Kirja voi olla kustannuksiltaan sinulle se edullisin palvelu.

Elisa Kirjassa on paljon myös halpoja kirjoja ja tarjouksia, joten suuria summia ei ole pakko käyttää saadakseen mieleistä luettavaa. Ja tosiaan niitä ihan ilmaisia klassikoita löytyy satamäärin. Ne ovat ehkä suurin syy, miksi voin palvelua suositella ihan jokaiselle. Elisa kirjan avulla pääset siis tutustumaan e-kirjojen maailmaan sijoittamatta siihen yhtään rahaa.

Kaiken kaikkiaan Elisa Kirja tarjoaa todella laajan suomenkielisen kirjavalikoiman. iPhonen osalta mobiilisovelluksen puutteena on ostamisen puuttuminen, mutta Androidilla käyttökokemuksen pitäisi olla senkin osalta sujuva.

elisa kirja kokemuksia

Ilmainen rekisteröityminen – ilmaista sisältöä

Vaikka yhdenkään kirjan ostaminen kertamaksulla ei kiinnostaisi, rekisteröityminen kannattaa silti. Se ei maksa mitään, ja antaa pääsyn laajaan valikoimaan ilmaisia kirjoja.

Tämän lisäksi Elisa Kirjalta tulee silloin tällöin tarjouksia tai jopa ihan lahjakirjoja. Itsekin lunastin vuodenvaihteessa Elisa Kirjan joululahjana yhden äänikirjan ilmaiseksi. Se on minulla nyt sovelluksessa odottamassa kuuntelua niin pitkään kuin haluan, voin kuunnella sitä sitten kun ehdin, vaikka ensi kesänä.

Rekisteröinti

Rekisteröinti pitää tehdä selaimella. Rekisteröinnissä syötetään ensin käyttäjätiedot ja luodaan salasana. Sovelluksen lataaminen onnistuu puhelimesi sovelluskaupasta, ja sovellukseen kirjaudutaan rekisteröityessä luoduilla tunnuksilla.

elisa kirja kokemuksia

Uutta: Elisa Kirja Kuukausitilaus

Uutuutena Elisa Kirjassa on nykyään mahdollisuus kuukausitilaukseen.

Hintaan 8,90€/kk, saat kaksi kredittiä kuukaudessa, joilla voit lunastaa kaksi valitsemaasi kirjaa, rajatusta valikoimasta. Lunastetut kirjat säilyvät luettavissa myös tilauksen päättämisen jälkeen. Kuukausitilausvalikoima sisältää kirjoitushetkellä melkein kolmetuhatta e-kirjaa, ja yli kolme ja puolisataa äänikirjaa.

Kuukausitilaus ei velvoita mihinkään tietyn pituiseen tilausjaksoon, vaan sen voi päättää koska tahansa. Eli käytännössä jos näet kuukausitilausvalikoimassa kaksi itseäsi kiinnostavaa kirjaa jotka haluat lukea, voit ottaa kuukausitilauksen, ostaa kirjat, ja päättää kuukausitilauksen saman tien. Näin saat kaksi kirjaa hintaan 8,90 euroa.

elisa kirja kokemuksia

Elisa Kirjan kirjahyllystäni: Alex

Kuten aiemmin mainitsin, sain joululahjana Elisa Kirjalta yhden äänikirjan, ja valitsin tämän:  Karo Hämäläinen & Alexander Stubb: Alex

alexander stubb äänikirja

En ole vielä kuunnellut kirjaa, eikä siihen ole kiirettä. Se kun odottaa minua Elisa Kirjan applikaatiossa niin pitkään kuin vain haluan! Sitten kun aika on sopiva, syvennyn tähän meidän entisestä ulkoministeristä kertovaan teokseen. Odotan innolla!

Elisa Kirjan kirjahyllystäni: Rööperi

Kun aloin käyttää Elisa Kirjaa viime vuoden puolella, sain silloisesta tutustumistarjouksesta ilmaisen äänikirjan: Harri Nykänen & Tom Sjöberg – Rööperi

rööperi äänikirja

Otin sen heti kuunteluun, ja kirja tempaisikin yllättävästi mukaansa. Rööperi sisältää nimensä mukaisesti Helsingin punavuoren alamaailman historiikkia. Kirjassa on koottuna entisten konnien ja kyttien tarinoita sodanjälkeisestä Punavuoresta, joka oli silloin pahamaineinen alue.

Itseäni kiinnosti eniten se kirjassa kuvattu historia yleisellä tasolla, millaista elämä oli 50- tai 60- luvun Helsingissä? Järkytyin monesti, kun kuuntelin sitä muistelua pula-ajoilta. Leipä oli ihan oikeasti niukassa, ja paras bisnes oli laiton viinan myynti. Elämä ei kuulostanut miltään herkulta.

Joku saattaa heittää kevyesti väitteen, että kyllä ennen oli kaikki paremmin kuin nyt. Itse en olisi asiasta niinkään varma. Jotkut asiat toki olivat, mutta aika monessa asiassa ollaan myös tultu eteenpäin, onneksi!

 

Lue lisää kokemuksia kirjasovelluksista:
Testasin uutta kirjasovellusta ja totesin, että voin lukea yhden kirjan viikossa keskellä lapsiperhearkea – Tarjolla ilmainen kokeilu

Muokattu 15.2.2020: Päivitetty kuukausitilauksen hinta ja ilmaisen kokeilun kesto.

2 vastausta artikkeliin “Elisa Kirjan uusi appi ja ilmaiset klassikot

  1. Olen juuri kuuntelemassa toista äänikirjaa Elisa kirjan kautta. Ensin sain joululahjaksi valita yhden ilmaiskirjan ja tykästyin äänikirjaa kovasti. Kiva kuunnella, kun kävelee töihin tai töistä kotiin sekä koira lenkeillä, jos on yksin. Suosittelen äänikirjoja. ? Tykkään myös siitä, että voi ostaa kirjoja erikseen ilman kuukausimaksua! ??

    1. Kiva kuulla, että tämä sovellus sopii sinulle! ??

      Äänikirjat avaavat tosiaan ihan uuden maailman, varsinkin jos muuten ei tule kirjoja luettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *