Blogin perustaminen

Sisältää *mainoslinkkejä

Blogin perustaminen – Ohjeet

Kerromme tällä sivulla miten wordpress-blogin perustaminen tapahtuu.

Käytämme itse wordpressiä, joten suosittelemme sitä. Voit halutessasi perustaa blogin myös muihin palveluihin, mutta emme ota tässä niihin sen enempää kantaa, kuin että blogger on mielestämme vähän huonompi kuin wordpress.

Haluatko sinäkin perustaa oman blogin?

Jos haluat aloittaa ilmaiseksi, niin mene osoitteeseen wordpress.com ja luo siellä ilmainen blogi. Huomaa, että omaa verkko-osoitetta (jossa ei ole mitään ylimääräistä) ei saa ilmaiseksi, vaan siitä joutuu aina maksamaan. Eli ilmaisversiossa osoite on aina muotoa http://minunblogi.wordpress.com.

Jos haluat oman verkko-osoitteen ja vapaammat kädet muokata blogista juuri mieleisesi, se onnistuu myös. WordPress.com tarjoaa esimerkiksi lisämaksusta lisää muokkausmahdollisuuksia, mutta halvemmilla tilauksilla ihan kaikki ei edelleenkään ole mahdollista. WordPress.comin hinnat ovat myös korkeampia, kuin esimerkiksi seuraavaksi esitellyssä vaihtoehdossa.

Tämä blogi on tehty WordPressillä jota hostaa Bluehost-niminen palvelu.

Bluehost tarjoaa kaiken kattavan paketin, jossa WordPress asennetaan automaattisesti puolestasi, ja koko palvelu on suunniteltu juuri bloggaamista varten. Saat valitsemasi verkko-osoitteen ja haluamasi tasoiset lisäpalvelut, kuten verkko-osoitteen turvaaminen niin ettei omat tietosi näy julkisesti verkko-osoitteen omistajan tiedoissa.

Bluehost maksaa alkaen muutaman euron kuukaudessa, riippuen minkä tasoisen palvelupaketin tilaat, ja kuinka pitkäksi aikaa. Tilaamalla kerralla pidemmäksi aikaa, saat sen halvemmalla kuukausihinnalla. Hieman hintavertailuja tehtyäni totesin että Bluehost on yksi edullisimmista (ainakin ensitilaus). Sitä myös suositellaan useilla eri tahoilla wordpress-blogin pyörittämiseen. Meilläkin on tähän asti hyvä kokemus Bluehostin palvelusta, joten voimme suositella sitä.

Mitä sinun tulee tehdä jotta saat blogin omalla osoitteella?

  1. *Tilaa hostauspalvelu.
    Tilatessa syötät siis mm. omat tietosi, maksutiedot, ja haluamasi web-osoitteen.
    -> Saat tunnukset hostauspalveluun
  2. Kirjaudu palveluun. Klikkaile läpi blogin automaattinen asennus haluamillasi valinnoilla.
  3. Aloita bloggaaminen!
    -> Voit alkaa heti bloggaamaan, blogisi alkaa näkyä valitsemassasi osoitteessa sitten kun sen automaattinen asennus taustalla on valmis.

*Menemällä bluehost.com sivulle tämän sivun linkin kautta, niin saat mm. verkko-osoitteen ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi.

Ylläoleva linkki on affiliate-linkki, eli me saamme siitä myös hyötyä, jos teet tilauksen sen kautta. Kiitos kun käytät linkkiä tilauksesi yhteydessä! Linkin klikkaaminen ei velvoita mihinkään, joten voit rauhassa käydä tutustumassa tarjolla oleviin palveluihin ennen ostopäätöstä.

Vinkki!

Kun haluat tilata hostauspaketin Bluehostilta, aloita etusivulta tilauksen tekeminen. Valitse hostauspaketti, syötä sitten haluamasi verkko-osoite ja siirry eteenpäin lomakkeelle, jossa kysytään yhteys- ja maksutiedot. Sen jälkeen käy selaimen jollakin toisella välilehdellä ja palaa takaisin, niin näytölle ilmestyy parempi tarjous! Klikkaa Claim Savings, jonka jälkeen voit poistaa Code Guard -lisäpalvelun. Näin toimimalla saat edullisimman mahdollisen hinnan. En voi taata vinkin toimivuutta jatkossa, mutta tämä toimi ainakin meillä ja näyttää toimivan edelleen tämän kirjoitushetkellä.