Poikkea Ähtäriin kahville, minä kerron minne!

Tai no, vaimo kertoo. Markuksesta löytyi tähän osuvampi kuva.

Vierailimme siis kesällä lapsostemme kanssa ensimmäistä kertaa Ähtärin eläinpuistossa. Tuosta reissusta voit lukea lisää postauksesta Ähtäri pienten lasten kanssa. Ja jos vielä tiukkaakin tiukempi vertailu Korkeasaaren eläinpuistoon kiinnostaa, niin sitä pääset kurkkaamaan postauksessa Korkeasaari vs Ähtäri – kumpaan menisi? .

Ähtärin paras kahvila
Kuppi kuumaa maistuis!

Mutta mistä löytyykään Ähtärin paras kahvila?

Jo matkalla eläinpuistoon, tarkkasin Ähtärin kahvilatarjonnan ja silmiini osui vanhassa pappilassa sijaitseva Kahvila Hetki. Tämä kuulosti lupaavalle. Vinkki muuten kaikille kivojen kahvipaikkojen etsijöille. Jos googlailet pelkkää kahvilaa tietyltä paikkakunnalta, voi hyvinkin olla että törmäät pizzakebuloihin ja ABC huoltoasemiin. Etenkin pienempien paikkakuntien kohdalla tämä on jopa yleistä. Kannattaa siis lähteä liikkeelle laajemmalla hakukattauksella, eli tsekata myös ”kartanot”, ”pappilat”, ”kesäkahvilat” jne. Niistähän ne parhaat miljööt usein löytyvät.

Ähtärin paras kahvila
Tässä vaiheessa emme vielä tienneetkään, mitä talon sisältä löytyisikään.

Ähtärissä käynnin jälkeen olimme jo melko voipuneita ja aikaa kahvilointiin ei suinkaan ollut liiaksi. Olen kuitenkin reissuissani kahviloiden suhteen aika pakkomielteinen, eli jos kiinnostava paikka on bongattu, sinne on päästävä. Surautimme paikalle siis 20 minuuttia ennen sulkemista.

Ja kyllä kannatti.

Ähtärin paras kahvila

Ähtärin paras kahvila

Pappila on remontoitu todella kauniiksi valoisaksi tilaksi ja vitriinissä meitä odotti melkoinen herkkukavalkadi. Itse olin jo ennen kahvilaan saapumista haaveillut vohveleista, joten nappasimme yhden suolaisen vohvelin kakun kaveriksi. Kakusta ei edes saatu kuvaa, sen tie parempiin suihin oli niin nopea.

Ähtärin paras kahvila
Lohivohveli on mun suosikki!

Vaikka Markus harvemmin ottaa kahvilassa ykkösvalintaansa teetä, tällä kertaa hän valitsi juomakseen sen – puhtaasti kivan kupin takia. Eli kaikki kahvilanpitäjät huom! Sillä on oikeasti merkitystä, millaisista kupeista ne asiakkaat laitetaan juomiaan nautiskelemaan!

Ähtärin paras kahvila

Ähtärin paras kahvila
Ihania astioita ja näkymiä.

Paikalla ei meidän lisäksemme tainnut olla kuin yksi tai kaksi muuta perhettä, eli saimme nauttia herkkumme ihanassa rauhassa. Tai no, rauhassa ja rauhassa. Olimme tulleet siis paikalle 20 minuuttia ennen sulkemisaikaa, eli ainakin takaraivossa jäyti ajatus siitä, että pian meidät heitettäisiin kauniseleisesti ulos.

Kahvilan henkilökunta ei kuitenkaan antanut meille minkäälaista merkkiä siitä, että olisi kiire sulkea tai että olisimme nyt hieman väärässä paikassa väärään aikaan. Päinvastoin, meitä palveltiin rauhassa ja hymyjen kera. Tämän on lasten kanssa liikenteessä oleville todella arvokasta. Kiitos siis myös loistavasta palvelusta!

–M-E

Ähtärin paras kahvila

Ähtärin paras kahvila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *