Hyvää uuttavuotta! Miten jatkuu tästä eteenpäin?

Hyvää uuttavuotta 2019!

Vuosi vaihtui jälleen! Se tapahtui sovitusti ja ennakoidusti juuri niinkuin kalenteriin oli merkitty, ja pääsimme elämään jo vuotta 2019. Wow…

On tullut aika niputtaa blogimme tapahtumia viime vuoden osalta.

Aloitimme bloggaamisen viime kesänä, melko lailla tasan puoli vuotta sitten. Ajatus blogista oli muhinut jo pitkään ja muutama blogi oli jo pystytettykin, mutta emme päässeet niissä vauhtiin. Hakusessa oli meille sopiva tapa, jolla me tätä tekisimme.

Lopulta päätimme vain perustaa sen ”the” blogin, jota alkaisimme työstää, tuli mitä tuli.

Kun se kaikkein vaikein asia eli nimen keksiminen oli selätetty, aloimme kirjoitella juttuja tasaiseen tahtiin.

mutkatonta blogi 2018

Tavoitteemme vuodelle 2018 ja niiden täyttyminen

Meillä oli blogia aloittaessa kaksi päätavoitetta.

Ensimmäinen, lyhyen aikavälin tavoite oli luoda aktiivinen blogi ja julkaista uusi postaus vähintään kerran viikossa.

Toinen, pitkän aikavälin tavoitteemme oli, että blogin kautta voisi joskus saada sen verran tuloja, että blogin pitämisen kulut saisi katettua.

Iloksemme voimme nyt todeta, että ensimmäisen puolen vuoden ajalla saavutimme molemmat näistä tavoitteistamme. Julkaisimme yhteensä 64 postausta, eli keskimäärin kaksi per viikko. Tuloja on tullut sen verran, että saamme katettua niillä ylläpitokulut.

Kiitos kaikille lukijoille!

Lisätavoitteet

Lisäksi muita tavoitteita blogin suhteen oli muun muassa sometilien luominen ja laadukkaiden kuvien julkaisu. Myös postauksissa halusimme pitää tietyt laatukriteerit.

Ennen pitkää huomasimme kuinka paljon tämä kaikki vie aikaa. Sen myötä tavoitteena oli myös opetella automatisointia ja postauksiin kuluvan ajan optimointia.

Nämä tavoitteet pysyvät meillä edelleen, sillä niissä meillä on parantamisen varaa.

Postauksiin menee aina todella paljon aikaa, ja julkaisemissamme kuvissa haluaisimme päästä vielä vähän korkeammalle laatutasolle.

Kumpikaan meistä ei ole mikään ammattikuvaaja, ja kun olemme esimerkiksi reissussa lapsen kanssa, niin kuvaamiseen keskittyminen on jäänyt vähemmälle. Tuloksena usein tilanne, jossa alkaessamme etsiä postauksiin kuvia toteamme ”Eihän tästä tullu otettua yhtään kuvaa”, tai ”Tää ainoo kuva on tämmönen suttunen tuhnu…”

mutkatonta blogi 2018

Mukavia muistoja

Blogin kirjoittaminen on ollut antoisaa, kun on saanut jäsennellä asioita itselleen tekstin muotoon.

Tapahtumista sekä ajatuksista on jäänyt itsellemme pysyviä muistoja. Teksteihin on mukava palata jälkikäteen, ja niistä on ollut myös monille lukijoille iloa. Myös sukulaiset pysyvät hyvin kärryillä mitä meidän perheessä tapahtuu.

Jatkamme samalla kaavalla: Noin postaus viikossa, itseämme kiinnostavista aiheista!

Tulossa on ainakin lisää juttuja loppuvuoden Amerikanmatkaltamme, sekä varmasti jotain pohdintoja siitä kuinka valmistaudumme uuden perheenjäsenemme tuloon!

Jännittävä vuosi tulossa!

2 vastausta artikkeliin “Hyvää uuttavuotta! Miten jatkuu tästä eteenpäin?

 1. Löysin eilen teidän blogiin sattumalta matsmart googlailun kautta ja täytyy sanoa, että tykästyin tähän! On kiva, että kirjoittelette molemmat tänne ja on kiva lukea myös miehen näkökulmia pikkulapsiperhe-elämästä! Itselläni kotona asuu myös mies, joka tykkää pohdiskella asioita ja sillekin linkkasin näitä postauksia 😀 Itseeni osui ja upposi myös tuo naisnäkökulma sukunimiasiasta! Itse pohdin viime kesänä samaa asiaa, kun päädyttiin extempore naimisiin. Ajatukseni olivat hyvin samankaltaisia, kuin siellä pohdiskelijaosapuolella – miksi toinen voi olettaa toisen vaihtavan, jos itsekään ei ole valmis vaihtamaan?!
  Elän itse hyvin samankalataisessa elämäntilanteessa kuin te siellä jossain naapurissa: perhe johon kuuluu mies, vaimo ja pieni lapsi ja toivon mukaan tulevaisuudessa ainakin se toinen lapsi. Myös matkustelu on ollut monta vuotta osa elämääni ja sitä olemme jo ehtineet kokeilla tuon vajaan puolivuotisenkin kanssa ja tammikuussa pääsemme vuorostamme testaamaan Lontoon metromaailman 😉 jota odotan innolla—or not!
  Mutta hyvää alkanutta vuotta teille ja odottelen molempien postauksia vaikka ja mistä! Ehdotuksena myös aihe: Olisiko mitään pohdintaa siitä, miltä teistä tuntui alkuun tuo matkustelun yhdistäminen perhe-elämään? Olitteko kumpikin tottuneet matkustamaan ja olitteko matkustaneet aina yhdessä vai myös erikseen/yksinään ennen lapsen tulemista?

  1. Moi Anna!

   Tosi kiva kuulla että löysit blogillemme ja mukavaa että tekstit osuivat!

   Kiitos mahtavasta palautteesta sekä aihe-ehdotuksesta! Tuosta aiheesta täytynee kirjoittaa jokunen sananen. Nyt alkuvuodesta tulemmekin keskittymään vähän aikaa matkusteluun, kun julkaisemme juttuja koskien meidän viimeisintä reissua. Siihen sopisi myös tuollainen mietintö!

   Hyvää tammikuun jatkoa ja antoisaa Lontoon reissua teille koko perheelle!

   -Markus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *